Tilaa
paneelit

Aurinkopaneelit

Aurinkovoiman tuottajaksi pääset hankkimalla aurinkopaneelit. Sähköverkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä on yksinkertainen, helppo ja huoltovapaa tapa tuottaa osa oman kotisi tai kesämökkisi sähköstä.

Julkaisu: 23.4.2020 15:15

Aurinkopaneeleilla puhdasta energiaa taivaalta

Aurinko on ilmainen ja käytännössä ehtymätön sekä puhdas energian lähde, jota kannatta hyödyntää. Näin säästetään rajallisia luonnonvaroja, kun tuotetaan sähköä puhtaalla energian lähteellä.


Aurinkovoiman tuottajaksi pääset hankkimalla oman aurinkosähköjärjestelmän. Sähköverkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä on yksinkertainen, helppo ja huoltovapaa tapa tuottaa osa oman kotisi tai kesämökkisi sähköstä. Oman aurinkosähköjärjestelmän avulla säästät sähkölaskussa, veroissa ja siirtomaksuissa. Ja lisäksi voit myydä ylijäämäsähkösi takaisin verkkoon.


Aurinkovoimala rakennetaan aurinkopaneeleista, joiden aurinkokennot muuttavat auringon säteilyn sähköenergiaksi. Miten aurinkopaneelit toimivat? Ne toimivat niin, että paneelien keräämä sähkö ohjataan kaapeleiden kautta invertteriin, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi.


Aurinkopaneelien tuotto on parasta aina maaliskuusta syys-lokakuun lopulle saakka


Miksi sitten kannattaa hankkia aurinkopaneelit? No totta kai siksi, koska pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi aurinkopaneelien avulla säästät myös sähkölaskussa, veroissa ja siirtomaksuissa. Ja lisäksi voit myydä ylijäämäsähkösi takaisin verkkoon. Aurinkopaneelien tuotto on parasta aina maaliskuusta syys-lokakuun lopulle saakka.


Aurinkopaneelit kannattaa asentaa asiantuntijan avulla etelään tai länteen, jolloin saat niistä parhaimman tuoton. Itään suuntaamisessa tuotto etelään päin suunnattuna vähenee 25%. Kaakko. lounas ja luode vähentävät tuottoa 7% etelään verrattuna. Pohjoinen, koillinen ja luode ovat suuntina hyvin heikosti tuottavia. Lue lisää, millainen on aurinkopaneelien tuotto eri ilmansuunnissa.Aurinkovoimala tuottamassa sähköä
Aurinkopaneelit sointuvat nätisti myös maisemaan
quote

Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen olen ollut hyväntuulinen. Tunnen kantavani oman korteni kekoon ilmaston hyväksi. Toivoisin aurinkopaneelien ja lähisähkötuotannon yleistyvän.