Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Jackon laittoi kattopinnat tuottamaan aurinkoenergiaa

Pohjoismaiden johtava eristevalmistaja Jackon Finland on solminut PPA-toimitussopimuksen mittavasta 681 paneelin aurinkosähkövoimalasta Väreen kanssa. 255 kilowattipiikin aurinkovoimala tuottaa hiilineutraalia sähköä vuodessa 205 megawattituntia, joka vastaa yli 100 kerrostalohuoneiston vuotuista sähköntarvetta.


Aurinkovoimalan ansiosta Jackonin hiilidioksidipäästöt vähenevät 28 900 kiloa vuodessa.

Aurinkovoimala kattaa 10 % yrityksen vuotuisesta sähkönkulutuksesta

Pirkanmaan Sastamalassa toimiva Jackon Finland tuottaa energiatehokkaita rakentamisen ratkaisuja, kuten eristeitä ja elementtejä. Lisäksi yritys valmistaa teollisuudelle muun muassa pakkaustuotteita, kalalaatikoita sekä teknisiä komponentteja. Yhtiö on sitoutunut kestävän liiketoiminnan kehittämiseen ja osana vastuullisuuttaan Jackon valjastaa lähes 2800 neliötä kattopinta-alastaan ympäristöystävälliseen ja omavaraiseen sähköntuotantoon. 681 paneelin aurinkovoimala tuottaa 205 megawattituntia sähköä, kattaen noin 10 prosenttia vuotuisesta kokonaisenergiatarpeesta.


Jackon Finlandin toimitusjohtaja Veli Ollilan mukaan aurinkosähköön siirtyminen on luonnollinen jatkumo yhtiön vastuullisuustoimenpiteille.


- Työskentelemme järjestelmällisesti sen eteen, että saamme pienennettyä kaikkien toimintojemme ympäristövaikutuksia. Panostamme energiatehokkuuden optimointiin ja olemme tehneet lähivuosina runsaasti toimenpiteitä ympäristökuorman vähentämiseksi. Tavoitteemme on olla kierrätyksen edelläkävijä toimialallamme, Ollila painottaa.


- Vuonna 2016 luovuimme kokonaan raskaan polttoöljyn käytöstä ja siirryimme kotimaisella biopolttoaineella tuotettuun höyryyn. Viime vuonna liityimme mukaan muoviteollisuuden yhteiseen OCS-hankkeeseen, jolla ehkäistään mikromuovin pääsyä mereen ja muuhun ympäristöön. Ostamamme sähköenergia on sertifioitua uusiutuvaa energiaa ja pakkausmateriaaleissamme käytetään vähintään 50 prosenttisesti kierrätysmateriaaleja. Otamme tehtaalla vastaan myös EPS-materiaalia, jonka uusiokäytämme. Hiilineutraali aurinkoenergia on hyvä lisä tähän kokonaisuuteen - etenkin kun voimme hyödyntää aurinkosähköllä tuotetun energian lähes kokonaan omaan käyttöömme, jolloin myös järjestelmästä saatava taloudellinen hyöty on suurin, Ollila summaa.Jackon finland siirtyi Väreen aurinkosähköön
681 paneelin aurinkovoimala kattaa 10 % Jackonin sähkönkulutuksesta. Kuva: Tuukka Uimonen
quote

Aurinkovoimalan myötä Jackonin hiilidioksidipäästöt pienenevät lähes 29 tonnia vuodessa.

Hiilineutraalilla aurinkoenergialla valmistuu 1800 omakotitalon lattiaeristeet

Aurinkovoimalan ansiosta Jackonin hiilidioksidipäästöt vähenevät 28 900 kiloa vuodessa. Saavutettu ympäristöhyöty on helpompi hahmottaa konkreettisen esimerkin kautta. Mikäli aurinkopaneelien tuottaman energiamäärän suhteuttaa osaksi yhtiön liiketoimintaa, voidaan niiden tuottamalla päästöttömällä aurinkosähköllä valmistaa vuosittain 1800 omakotitalon lattiaeristeet.


Täyden palvelun periaatteella - ilman raskaita alkuinvestointeja


Jackonin aurinkovoimala on toteutettu täyden palvelun periaatteella, 10 vuoden PPA-sopimuksella (power purchase agreement). Väre vastaa voimalasta ja sen tuotannosta sopimuskauden ajan ja asiakas maksaa aurinkovoimalasta vain sen tuottaman energian mukaan. Säästyvällä energialla investointi saadaan maksettua seuraavan 10 vuoden aikana, jonka jälkeen järjestelmä siirtyy Väreeltä kokonaisuudessaan asiakkaan omistukseen ja hallintaan. Tästä eteenpäin aurinkovoimala tuottaa täysin maksutonta ja päästötöntä sähköä vuosikymmenten ajan.


- Optimaalisesti suunniteltu aurinkosähköjärjestelmä tuottaa tehokkaasti uusiutuvaa energiaa ja maksaa samalla itseään takaisin, eikä investointiin tarvitse sitoa suurta pääomaa, kertoo Väreen johtava aurinkosähkön asiantuntija Petri Valtonen.


- Aurinko on ilmainen ja ehtymätön puhdas energian lähde, jota kannattaa hyödyntää yritysten energiahankinnoissa. Kiinteistöjen peruskorjausten sekä uudistamisen yhteydessä on hyvä hetki varmistaa omavarainen ja vastuullinen sähköntuotanto omalla aurinkovoimalla, suosittelee Valtonen.

Lisätietoja:

Jackon Finland Oy, toimitusjohtaja Veli Ollila, p. 020 155 2300, veli.ollila@jackon.fi


Väre Oy, aurinkosähkön johtava asiantuntija, Petri Valtonen, p. 040 583 9464, petri.valtonen@vare.fi

Tilaa maksuton aurinkokartoitus

Saat asiantuntijoiltamme maksuttoman arviolaskelman helpottamaan päätöksentekoa oman aurinkovoimalan hankinnasta, sitoumuksetta tietenkin. Tilaa jo tänään, niin selvitämme katto- tai seinäpinta-alojenne aurinkopotentiaalin.


Kaikella on hintansa - paitsi aurinkoenergialla.


Sähkö 0 € | Verot 0 € | Siirtohinta 0 €

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää