Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on kannattavaa, sillä kustannus kiinteistön käyttöön tuotetulle sähkölle on pyöreä nolla! Omaan käyttöön tuotetulla aurinkosähköllä korvataan ostosähkön kaikki kustannuskomponentit eli sähköenergia, sähkönsiirto, sähkövero ja arvonlisävero.


Lue lisää, kuinka voit selvittää oman kiinteistösi tuotantopotentiaalin ja laittaa kattosi tuottamaan!

Julkaistu 14.03.2024

Aurinkopaneeleilla ei pääse täysin eroon ostettavasta sähköstä, mutta sen määrää voi merkittävästi pienentää. Kohteesta riippuen omalla aurinkoenergiatuotannolla pyritään korvaamaan 20–40 prosenttia kiinteistön vuotuisesta sähkönkäytöstä.


Miksi sitten aurinkovoimalla ei voisi korvata 100 prosenttia kiinteistön sähkönkäytöstä? Se on periaatteessa mahdollista, mutta ei yleensä taloudellisesti kannattavaa. Isompi ”ylimitoitettu” aurinkovoimala tuottaa enemmän sähköä ja siten korvaa suuremman osuuden kiinteistön sähkönkäytöstä, mutta toisaalta samalla syntyy paljon ylijäämäsähköä, jota kiinteistössä ei pystytä käyttämään.


Oikea mitoitus tuo suurimmat säästöt

Ylijäämäsähköä syntyy lähes väistämättä oikein mitoitetussakin aurinkovoimalassa, koska voimalan tuotantoprofiili ja kiinteistön sähkönkäytön profiili eivät ole ikinä täysin samanlaiset. Aurinkovoimala kannattaa mitoittaa siten, että mahdollisimman suuri osa aurinkovoimalan tuotannosta voidaan käyttää kiinteistössä.Ylijäämäsähkö ei onneksi mene hukkaan, vaan se myydään automaattisesti verkkoon muiden sähkönkäyttäjien hyödynnettäväksi, ja aurinkovoimalan omistaja saa tästä kompensaatiota. Ylimitoitus ei kuitenkaan kannata, koska myydystä ylijäämäsähköstä saatu hyvitys on lähes aina paljon pienempi kuin itse käytetystä aurinkosähköstä saatu säästö.


Haluatko tietää kuinka kannattava investointi aurinkovoimala olisi kiinteistöösi? Asiantuntijamme auttavat sinua suunnittelemaan aurinkovoimalan tarpeidesi mukaisesti. Ota yhteyttä ja valjasta kiinteistön tuotantopotentiaali käyttöösi!

Laitetaanko kattonne tuottamaan?

Varaa sinulle sopivan aika asiantuntijallemme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen

Ajankohtaista

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää

ER-Pakkaus hyödyntää täyden palvelun aurinkovoimalaa

ER-Pakkaus otti käyttöönsä Väreen PPA-aurinkovoimalan ilman alkuinvestointi...

Lue lisää