Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 500 kiloa

Metsäkoneyhtiö Ponssen vastuullisuustyö perustuu neljään eri teemaan: ihmisiin, ratkaisuihin, toimintaan ja yhteisöön. Osana vastuullisuustyötään Ponsse on tänä vuonna asettanut ensimmäiset ilmastotavoitteensa. Yksi merkittävä etappi on yhdessä Väreen kanssa toteutettu, yhteensä kuusi eri logistiikka- ja huoltokeskusta kattava aurinkovoimalahanke.

Ponsse on vuonna 1970 perustettu yritys, joka tuottaa kestävän kehityksen mukaista metsäkoneteknologiaa.


– Tarjoamme tuotteita ja palveluita, joilla pystytään korjaamaan puuta mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Yhtiömme on tehnyt vastuullista liiketoimintaa jo reilut 50 vuotta ja näitä vastuullisuusteemoja viedään eteepäin sen takia, että me haluamme toimia vastuullisesti myös seuraavat 50 vuotta, kiteyttää Ponssen vastuullisuusjohtaja Katja Paananen.


– Vastuullisuus on ihmisistä huolehtimista. Se on innovatiivisia tuote- ja palveluratkaisuja ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä tapoja toimia. Se on myös sitä, millaista yhteistyötä teemme kumppaneidemme kanssa, Paananen jatkaa.


Ponssella on tehty ESG-vastuullisuusraportointia aina vuodesta 2017 alkaen. Viime vuosina raportoinnin merkitys on kasvanut entisestään muun muassa EU:n lainsäädännön vuoksi. Ponssella vastuullisuusraportointi ei ole vain pakollinen muodollisuus, vaan välttämättömyys, joka halutaan tehdä. Raportointi tarjoaa keinon kertoa ja avata eri sidosryhmille tarkemmin sitä, millaisia toimenpiteitä yrityksessä vastuullisuuden eteen tehdään.


– Myös meidän omat ihmisemme haluavat tietää, mitä olemme tehneet. He haluavat omalla toiminnallaan vaikuttaa ja toisaalta myös olla ylpeitä omasta työnantajastaan. Saamme henkilöstöltämme koko ajan valtavasti uusia ajatuksia ja ideoita siitä, millaisia toimepiteitä voisimme tehdä esimerkiksi energian säästämiseksi, Paananen iloitsee.Ponssen vastuullisuusjohtaja Katja Paananen
Ponssen vastuullisuusjohtaja Katja Paananen.
quote

Väreessä arvostamme pitkäaikaista kumppanuutta ja luotettavaa yhteistyötä, jota olemme tähän asti tehneet. Tämä uusinkin projekti on onnistunut hyvin.

Aurinkovoimalla hiilineutraalia energiaa avaimet käteen -palveluna

Ponsse tarvitsee ilmastotavoitteidensa saavuttamiseksi myös luotettavia ja asiantuntevia kumppaneita. Väre on toiminut Ponssen energiakumppanina jo pitkään, tarjoten muun muassa sähkön hankintapalveluita ja salkunhoitopalveluita. Ensimmäinen aurinkovoimala otettiin käyttöön Vieremän tehtaalla vuonna 2017. Lokakuun 2023 loppuun mennessä uusia voimaloita valmistuu yhteensä kuuteen eri kohteeseen: Iisalmen logistiikkakeskukseen sekä Iisalmen, Kouvolan, Jyväskylän, Joensuun ja Mikkelin huoltopalvelukeskuksiin. Aurinkovoimaloiden asennus toteutettiin Väreen toimesta avaimet käteen -palveluna.


– Aurinkovoimalla saamme lisättyä hiilineutraalin energian osuutta. Hiilineutraali energia tarkoitaa meillä uusiutuvista energianlähteistä tuotettua energiaa ja ydinvoimalla tuotettua energiaa, Paananen sanoo.


– Aurinkovoimaloiden tuotto on vuodessa noin 290 megawattituntia ja CO2-päästöjä aurinkovoimaloiden ansiosta vähenee yli 68 500 kiloa. Aurinkopaneeleita kohteissa on yhteensä 884 kappaletta, eli varsin mittava määrä. Syy, miksi tällaiseen hankkeeseen lähdettiin, on sen tuomat kustannussäästöt ja energiatehokuus. Tässä on siis yksi osa energiatehokkuutta, yksi osa vastuullisuutta ja sitä, että olemme ympäristötietoisia, summaa Ponssen kiinteistö- ja kunnossapitopäällikkö Tapio Janatuinen.Ponssen kiinteistö- ja kunnossapitopäällikkö Tapio Janatuinen
Ponssen kiinteistö- ja kunnossapitopäällikkö Tapio Janatuinen.


 


Pitkän yhteistyön taustalla vankka luottamus


Hyvän energiakumppanin arvo Ponssen kaltaiselle ja kokoiselle toimijalle on merkittävä. Ponssella arvostetaankin erityisesti Väreen luotettavuutta ja sitä, että energiakumppani pystyy tarjoamaan yrityksen käyttöön aina uusinta, mutta samalla myös varmatoimista teknologiaa.


– Meillä on omat tavoitteemme, joita edistämme. Haemme aina parhaita kumppaneita näiden tavoitteiden toteuttamiseksi. Väreessä arvostamme pitkäaikaista kumppanuutta ja luotettavaa yhteistyötä, jota olemme tähän asti tehneet. Tämä uusinkin projekti on onnistunut hyvin, Paananen kuvailee.


– Kun yhteistyötä on tehty pitkään, niin sieltähän se luottamus siihen toiseen osapuoleen syntyy. Meidän on helppo luottaa siihen, että Väreellä asiat hoidetaan niin kuin ne kuuluvat hoitaa, eikä meidän tarvitse koko ajan vahdata perässä, Janatuinen painottaa.

"Arvostamme pitkäaikaista kumppanuutta ja luotettavaa yhteistyötä"

Ponsse tarvitsee ilmastotavoitteidensa saavuttamiseksi luotettavia ja asiantuntevia kumppaneita. Väre on toiminut Ponssen energiakumppanina jo pitkään, tarjoten aurinkovoimalaratkaisujen lisäksi muun muassa sähkönhankinta- ja salkunhoitopalveluita.

Ponsse Oyj

Kiinnostuitko aurinkopaneeleista?

Voit varata sinulle sopivan ajan aurinkoasiantuntijallemme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen
Haluatko kuulla lisää energiaa ja rahaa säästävistä palveluistamme?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaimmat energiaratkaisut yrityksellesi. Palvelemme sinua energia-alan laajimmalla energiatehokkuusvalikoimalla.

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

ER-Pakkaus hyödyntää täyden palvelun aurinkovoimalaa

ER-Pakkaus otti käyttöönsä Väreen PPA-aurinkovoimalan ilman alkuinvestointi...

Lue lisää