Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Väre aurinkosähkö logo

Finnmirror kierrättää auringonpaisteen sähköksi

Suomalaisten hyvin tuntema sisustusbrändi Finnmirror on pioneeri niin mittatilauskalusteiden ja peilien tuotannossa kuin myös hävikin vähentämisessä ja kiertotaloudessakin. Osana vastuullisuuttaan Finnmirror kierrättää jatkossa auringonpaisteen sähköksi Väreen toimittamassa aurinkovoimalassa.

Väre aurinkosähkö logo

Finnmirror on suomaisten hyvin tuntema sisustuksen laatubrändi, joka on esillä kotimaisissa kodeissa niin sisustuspeilien, kylpyhuonekalusteiden kuin Inaria-liukuovikaapistojen muodossa. Lähes sata vuotta vanhan perheyrityksen toiminnassa yhdistyvät pitkät perinteet, moderni tuotantotekniikka ja vahva ympäristötietoisuus. Tuotteiden laatu syntyy kokemuksen, aitojen materiaalien ja vastuullisen tuotannon pohjalta.


Finnmirrorin toimitusjohtaja Aleksi Pälän mukaan yhtiö on sitoutunut kiertotalouteen ja siihen, että hävikkiä vältetään kaikessa muodossa.


- Lajittelemme ja kierrätämme kaiken tuotannossa syntyvän jätteen ja olemme optimoineet tuotantomme niin, että kaikki tuotteet syntyvät tilauksen mukaan. Esimerkiksi Inaria-liukuovikaapistomme tehdään aina mittatilauksena, joissa on yksi sarjakoko ja tuote valmistetaan aina asiakkaan tilauksen jälkeen. Näin ylituotantoa ei synny lainkaan. Automatisoitu linjastomme optimoi lasin- ja levynkäytön niin tarkasti, että jätteen määrä voidaan minimoida. Olemme myös investoimassa biovoimalaan, joka mahdollistaa lämmitysöljyn korvaamisen uusiutuvalla, levyhukasta ja purusta saatavalla energialla, Aleksi Pälä kertoo Finnmirrorin vastuullisesta valmistusprosessista.


- Energiatehokkuus ja ekologisuus ovat tuotteidemme elinkaaren taustalla. Esimerkiksi peilimateriaalimme ovat kokonaan uuden sukupolven ympäristöpeiliä, joista on poistettu kaikki raskasmetallit kuten lyijy ja kupari.

quote

Aurinkovoimalan tuottoarvio on yli 66 000 kilowattituntia vuodessa, joka kattaa n. 7% yhtiön kiinteistön vuotuisesta sähkön käytöstä. Samalla vähennetään 19 000 kiloa CO2-päästöjä.

Omavaraisuutta sähköstä Väreen aurinkovoimalalla

Osana yhtiön vastuullisuutta Finnmirror on ottamassa käyttöön oman aurinkovoimalan. Väre rakentaa Finnmirrorille 220 paneelia kattavan aurinkovoimalan yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tulevan aurinkovoimalan tuotantoteho on 80,66 kilowattipiikkiä. Sähköntuotanto omassa aurinkovoimalassa on päästötöntä ja ennen kaikkea se on vastuullisin energiamuoto, joka samalla säästää siirtomaksuissa ja sähköverossa.


- Oman aurinkovoimalan ansiosta voimme siirtyä tuottamaan itse osan käyttämästämme sähköstä, mikä lisää omavaraisuuttamme energiasta ja samalla säästämme rahaa. Vastuullisella toiminnalla voi samalla säästää, Pälä korostaa.


Pälän mukaan Väreen kanssa työskentely onnistui hyvin ja tarjouskierros oli hyvin valmisteltu sekä toteutettu prosessi, jossa kaikki asiat sujuivat helposti ja jämptisti suunnitelmien mukaan. Väre avusti Finnmirroria energiatukien hakemisessa ja Väreen asiantuntijat huolehtivat, että voimala oli juuri Finnmirrorin tarpeiden mukainen.


Asennuksen jälkeen Finnmirrorin tuotantotilojen katot ovat saaneet oman elämäntehtävänsä olla osana yhtiön sähköntuotantoprosessissa. Jatkossa Finnmirror voikin kierrättää myös auringonpaisteen käyttösähköksi.


Aurinkosähköllä vähennetään 19 000 kiloa CO2-päästöjä


Finnmirrorin aurinkovoimalan tuottoarvio on yli 66 000 kilowattituntia vuodessa, joka kattaa noin seitsemän prosenttia yhtiön kiinteistön vuotuisesta sähkön käytöstä. Aurinkotuotannolla pienennetään hiilipäästöjä noin 19 000 kilon verran.


Täyden palvelun periaatteella, 10 vuoden PPA-sopimuksella toteutettavassa voimalassa, energiapalveluyhtiö Väre vastaa voimalasta ja sen tuotannosta sopimuskauden ajan ja asiakas maksaa aurinkovoimalasta vain sen tuottaman energian mukaan.


Säästyvällä energialla saadaan maksettua aurinkosähköjärjestelmän hankinta seuraavan 10 vuoden aikana, jonka jälkeen järjestelmä siirtyy Väreeltä kokonaisuudessaan asiakkaan omistukseen ja hallintaan. Tästä eteenpäin aurinkovoimala tuottaa maksutonta ja päästötöntä sähköä seuraavien vuosikymmenten ajan.Finnmirror tehdas
Suomalaisten hyvin tuntema sisustusbrändi Finnmirror kierrättää jatkossa auringonpaisteen sähköksi Väreen toimittamassa aurinkovoimalassa.

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää

Kaikella on hintansa - paitsi aurinkoenergialla

Saat meiltä maksuttoman arviolaskelman helpottamaan päätöksentekoasi oman aurinkovoimalan hankinnasta, sitoumuksetta tietenkin.


Sähkö 0 € | Verot 0 € | Siirtohinta 0 €