Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle

Tampereen Energia Oy ja Väre Oy yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä, kun Tampereen Energian sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.7.2024 alkaen.

Julkaistu 26.02.2024

Väre Oy ja Tampereen Energia Oy ovat sopineet järjestelystä, jonka mukaan Tampereen Energian sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.7.2024. Järjestely koskee 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea. 


Väreen toimitusjohtajan Juha Keski-Karhun mukaan Väre on etsinyt pitkään ja systemaattisesti laajentumismahdollisuuksia sähkön vähittäismyynnissä Suomessa. Nyt tehty kauppa on osa Väreen strategista etenemistä ja Tampereen Energian sähkön vähittäismyyntiliiketoiminta on yksi kiinnostavimpia laajentumismahdollisuuksia Suomessa. Väre haluaa täysin kotimaisena toimijana varmistaa, että suomalaisten yhtiöiden kyky pärjätä kansainvälistyvillä energiamarkkinoilla paranee. 


- Kauppa on osa Suomessa jo pitkään käynnissä ollutta sähkön vähittäismyynnin konsolidaatiokehitystä. Suuntaus on kohti yhä suurempaa yrityskokoa, joka mahdollistaa parempien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen kasvavia ja monimuotoistuvia asiakastarpeita varten. On ollut jo pitkään selvää, että vihreä murros onnistuu vain jos sähkönkäyttäjät pystytään motivoimaan siihen osallistumiseen, sekä tarjoamaan heille helpot ja edulliset palvelut sitä varten. Sähkön vähittäismyyjien rooli vihreässä murroksessa on tästä syystä hyvin keskeinen, Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu toteaa. 


– Nyt on oikea hetki keskittyä siihen, minkä me osaamme parhaiten, eli kotikaupunkimme vastuulliseen lämmittämiseen. Väre puolestaan on edelläkävijä ratkaisuissa, joilla sähkönkäyttäjät voivat vähentää energiankulutustaan ja sen kautta osallistua vihreään siirtymään. Väre on paras mahdollinen koti asiakkaillemme, kertoo Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.   


Tampereen Energian asiakkaille Väre tarjoaa laajan sähkösopimusvalikoiman ja uusia palveluja, kuten sopimuksiin sisältyvän Väppi-energiasovelluksen, jonka avulla asiakas voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja vaikuttaa kulutuksen optimointiin. Keski-Karhun mukaan isompi yrityskoko mahdollistaa myös kilpailukykyisten sopimusten ja palveluiden tarjoamisen asiakkaille hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla.  


- Kaupan myötä Väreestä tulee suurimpia sähkönmyyjiä Tampereen Energian verkkoalueella. Väre haluaa jatkossakin tarjota alueen asiakkaille sellaiset sähkösopimukset ja palvelut, jotka asiakkaat haluavat valita aina uudelleen. Väreen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin energiapalveluiden tarjoaja, Juha Keski-Karhu toteaa. 


- Väre ja Tampereen Energia ovat päättäneet toteuttaa kaupan keskenään, mikä on osoitus siitä, että osapuolilla on yhtenevä käsitys siitä, mihin osaan sähkön arvoketjua kannattaa keskittyä, sekä keskinäinen luottamus siihen, että valittu kumppani on paras mahdollinen, Keski-Karhu summaa.


Sopimusten siirto ei vaikuta Tampereen Energian asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät sellaisenaan hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle ja säilyvät entisellään: määräaikaiset sopimukset määräajan loppuun ja toistaiseksi voimassa olevat jatkuvat sopimusehtojen mukaisesti. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse mitään sopimusten siirron osalta.


Osapuolet ovat sopineet, että järjestelyn ehtoja tai kauppasummaa ei julkisteta. Järjestelyn myötä kahdeksan Tampereen Energian työntekijää siirtyy Väreen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.


Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.


Väre tiedotti viime marraskuussa edellisestä sopimuksesta, jossa Kymenlaakson Sähkön noin 80 000 sähkösopimusasiakasta siirtyi Väreen asiakkaaksi vuoden 2024 alusta.

Lisätietoja

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150


Lisätietoja infosivulta: vare.fi/tampereenenergia


Lisätietoja Tampereen Energian sivuilta: tampereenenergia.fi/vare

Taustatietoa yhtiöistä

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Väreen tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää.


Väre on syntynyt vuonna 2018, kun Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyyntiin keskittyvästä energiapalveluyhtiöstä. Vuoden 2024 alusta Kymenlaakson Sähkö Oy (KSOY) ja Väre Oy yhdistivät voimansa ja KSOY liittyi mukaan omistajayhtiöksi. Tämän myötä KSOY:n sähkönmyyntiasiakkaat siirtyivät Väre Oy:n asiakkaiksi.


Tampereen Energia on monipuolinen energiatalo, jossa työskentelee lähes 400 uusiutuvan energian ammattilaista. Tuotamme ja jakelemme kotimaista uusiutuvaa energiaa ja kehitämme aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja niin koteihin, työpaikoille kuin julkisiin tiloihin.​ Visiomme mukaan tamperelaiset kodit ja kiinteistöt lämpiävät hiilinegatiivisesti viimeistään vuonna 2040.

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää