Väre aurinkosähkö logo

Viisi loistavaa syytä ottaa käyttöön aurinkosähkö

Yhä useammat taloyhtiöt ja yritykset ovat kiinnostuneita tuottamaan omaa aurinkosähköä. Eikä ihme, sillä ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkopaneelit pienentävät tuntuvasti sähkölaskua.

Väre aurinkosähkö logo
Julkaisu: 2.6.2023 10:45

1. Aurinkosähkön tuotto – Ilman porotustakin syntyy tuotantoa

Murretaan heti alkuun yksi aurinkopaneeleihin liittyvistä sitkeimmistä myyteistä: aurinkopaneelit reagoivat kirkkauteen, joten aurinkosähköä syntyy merkittävästi vaikkei aurinko paistaisikaan suoraan kirkkaalta taivaalta. Parhaiten aurinkopaneelit tuottavat, kun auringon säteily osuu niihin suoraan, mutta tuotantoa tulee kesäisin hyvin pilviselläkin säällä hajasäteilystä. 


Aurinkosähkön tuotanto-olosuhteet ovat Suomessa samaa tasoa kuin Keski-Euroopassa. Erityisesti keväällä olosuhteet aurinkosähkön tuotantoon ovat erinomaiset, kun auringonsäteet heijastuvat lumen pinnasta. Aurinkopaneelit myös tuottavat sitä paremmin mitä kylmempi on. 

2. Aurinkopaneelit ovat pitkälti huoltovapaat

Aurinkosähköjärjestelmä ei sisällä kuluvia osia, joten kunnossapitokustannukset ovat hyvin vähäiset. Suomen ilmastossa paneeleiden puhdistamiseen riittää yleensä pelkkä sadevesi, eikä erillistä pesua tarvita kuin ääritapauksissa. On hyvä kuitenkin muistaa, että aurinkosähköjärjestelmä tulee olemaan katolla vuosikymmenien ajan, joten järjestelmää valittaessa kannattaa mennä toimittajan luotettavuus ja laitteiston laatu edellä. 


Luotettavien toimittajien materiaalien kestävyydessä on huomioitu kotimaamme vaihtelevat vuodenajat ja ajoittain ankarat olosuhteet, jolloin aurinkopaneelit kestävät hyvin kesän helteiden lisäksi myös talviolosuhteet sekä lumikuorman. 


Väreen tarjoama aurinkosähköjärjestelmä on sijoituksena käytännössä riskitön, sillä hankinnalla on pitkä takuu ja järjestelmän toimintavarmuus on Suomen sääoloissa erinomainen.

3. Aurinkosähkö­jär­jes­tel­män oikeanlainen mitoitus tuo säästöjä

Aurinkosähköjärjestelmän avulla säästöä syntyy niin sähkön ostokustannuksista kuin maksettavista siirtomaksuista ja veroista. Ensisijaisesti kannattavinta on hyödyntää tuotettu sähkö itse ja sen vuoksi onkin tärkeää ettei järjestelmää mitoiteta liian suureksi. 


Väreen aurinkosähköpaketit räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan kohteen ja kulutuksen mukaisesti. Jos tuotantoa tulee yli oman tarpeen, Väre ostaa ylijäämäsähkön, joka myydään edelleen sähkönkäyttäjille - aikamoista lähituotantoa. 


Kun aurinkopaneeleista on kyse, on kannattavuus paljon muutakin kuin säästöt sähkölaskussa tai saavutettava tuotto. Aurinkopaneeleiden hyödyntäminen on teko myös ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta, sillä auringossa ei energianlähteenä ole ylikuluttamisen vaaraa.

4. Aurinkosähköstä saa reilusti virtaa - ylijäämäsähkön voit myydä verkkoon

Omien aurinkopaneeleiden avulla voit tuottaa itse merkittävän osan koko kiinteistön sähkönkulutuksesta. Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan niin, että aurinkopaneelien tuotanto hyödynnetään ensisijaisesti omassa käytössä. Mikäli tuotantoa jää yli (ylijäämäsähkö), sen voi myydä hyvällä hinnalla sähköverkkoon.


Mikäli aurinko tuottaa sähköä yli oman tarpeesi, ostamme ylijäämäsähkön reilulla hinnalla. 

5. Oma aurinkovoimala luo säästöjä ja kestävää energiaa vuosikymmeniksi

Investointina aurinkovoimala on varma ja sen tuotto on ennalta arvattavaa. Tuhansien aurinkovoimalatoimitusten kokemuksella Väreen aurinkovoimalat on tehty kestämään Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja tuottamaan aurinkosähköä vuosikymmenten ajan. Aurinkovoimalan tuotanto ja siitä saatavat säästöt pystytään simuloimaan tarkasti vuosien päähän, jolloin koko investoinnin elinkaari on ennalta-arvattava ja riskitön.


Aurinkovoimalainvestoinnin nopea takaisinmaksuaika voimalan elinkaaren alkupuoliskolla mahdollistaa jatkuvat säästöt jopa vuosikymmenten ajan. Nykyaikaisilla laadukkailla komponenteilla toteutetun aurinkovoimalan elinikä voi olla yli 30 vuotta.

Oletko kiinnostunut?

Voit varata sinulle sopivan ajan asiantuntijallemme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen