Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

ER-Pakkaus hyödyntää Väreen täyden palvelun aurinkovoimalaa

Seinäjokelainen ER-Pakkaus otti käyttöönsä Väreen aurinkovoimalan ilman alkuinvestointipanosta. Väre myös vastaa voimalasta koko sopimuskauden ajan, joten ER-pakkaus pääsi heti hyödyntämään uusiutuvan aurinkoenergian hyötyjä.

ER-Pakkaus Oy on vuonna 1994 perustettu yksityinen perheyritys Etelä-Pohjanmaalta, joka valmistaa vuosittain reippaat 25 miljoonaa kartonki- ja aaltopahvipakkausta.


”Isäni tosin perusti perheen ensimmäisen pakkausvalmistusyrityksen jo 1960-luvun lopulla”, toteaa ER-Pakkauksen nykyinen toimitusjohtaja Tommi Rantala. Hänellä on ollut vetovastuu yrityksestä lähes kymmenen vuotta.


Etelä-Pohjanmaalaiseen tyyliin ER-Pakkauksessa ei hötkyillä vaan katsotaan vakaasti tulevaisuuteen.


”Jos ei mitään uutta rakenna, ei toimintakaan kehity. Olemme uusineet merkittävästi konekantaa mm. energiasäästöjä ja tehokkuutta saavuttaaksemme. Kartonkijämiä on jo pitkään hyödynnetty tehtaan lämmityksessä ja kierrätys on jo selkärangassa. Suurin merkitys on kuitenkin ollut aurinkovoimalan käyttöönottamisella, joka sattui juuri energiakriisin kynnyksellä”, toimitusjohtaja Rantala lisää.


ER-pakkauksella on tärkeää, että tuotteet on valmistettu vastuullisesti ja mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.


”Aloitimme hiilijalanjälkemme seuraamisen vuoden 2021 alusta. Yhdeksi kulmakiveksi hiilineutraalimatkalle muodostui oma aurinkosähkötuotanto. Tässä Väre astui kuvaan mukaan. Ja teki sen vahvasti”, Rantala kertoo.Tommi Rantala, toimitusjohtaja, ER-Pakkaus Oy
ER-pakkauksella on tärkeää, että tuotteet on valmistettu vastuullisesti ja mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa hyödyntäen, ER-Pakkauksen toimitusjohtaja Tommi Rantala painottaa.

Huima vähennys CO2-päästöihin

ER-Pakkaus toteutti yhdessä Väreen kanssa aurinkopaneeliprojektin. Sen tuloksena Seinäjoella sijaitsevien toimitilojen katolla toimii nyt 278 paneelin aurinkovoimala. Sen arvioitu vuotuinen sähköntuotanto on noin 83,2 megawattituntia. Aurinkovoimalan tuottama päästötön energia vähentää yrityksen CO2-päästökuormaa huimat 19 500 kiloa vuodessa.


”Väreen porukka osasi selittää asiantuntevasti ja kansantajuisesti, mitä tehdään ja mitä hyötyjä saavutetaan. Meidän ei tarvinnut opiskella sähköterminologiaa tai aurinkovoimalan huoltoa”, Rantala kertoo syistä, joiden vuoksi Väre valikoitui voimalan toimittajaksi.


Hyödyt alkoivat välittömästi sataa laariin, kun ei tarvittu raskasta alkuinvestointia eikä ROI-laskelmia.


” Tuumiessani, että olisihan tuohon katolle mahtunut lisääkin paneeleita, Väreessa osattiin heti todentaa oikea panos-tuotos -suhde tarpeisiimme”, Rantala kertoo ja lisää:


”Kaltaisellemme toimijalle osaavan energiakumppanin arvo on varsinkin näinä aikoina merkittävä. Me nimittäin viemme eteenpäin ympäristöystävällisyyden ja nollapäästöjen mahdollisuutta asiakkaillemme hiilineutraaleiden tuotteiden muodossa.”Kuvassa ER-Pakkauksen valmistamia pakkauksia
ER-Pakkauksella on jo useiden vuosikymmenten kokemus kartonki- ja aaltopahvipakkausten valmistajana.
quote

Paikkakunnalla on huomattu paneelit katollamme ja puhelimessa udeltu, onko se Väreen aurinkovoimala hyvä. On se! On selvää kenelle soitamme, kun jatkossa mietimme laajemminkin energia-asioita.

Aurinkovoimala täyden palvelun periaatteella

Aurinkovoimala on hankittu täyden palvelun periaatteella, PPA- eli power purchase agreement -mallilla. Voimalan toteutus sujui sovitusti.


”Väre vastaa voimalasta ja sen tuotannosta sopimuskauden ajan, ja me maksamme vain aurinkovoimalan tuottamasta sähköstä. Kymmenen vuoden jälkeen voimala siirtyy omistukseemme tuottaen ilmaista päästötöntä energiaa vielä vuosikymmenten ajan. Tätä helpommin ja asiakasystävällisemmin ei projektia olisi voinut hoitaa”, Rantala vakuuttaa ja lisää:


”Paikkakunnalla on huomattu paneelit katollamme ja puhelimessa udeltu, onko se Väreen aurinkovoimala hyvä. On se! On selvää kenelle soitamme, kun jatkossa mietimme laajemminkin energia-asioita.”Aurinkovoimala ER-Pakkauksen tehtaan katolla
Seinäjoella sijaitsevien toimitilojen katolla aurinkosähköä tuottaa 278 paneelin voimala. Sen vuotuinen sähköntuotanto on noin 83,2 megawattituntia.


Teksti: Päivi Remes. Kuvat: ER-Pakkaus Oy.

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää