Väre aurinkosähkö logo

Aurinkopaneelien asentaminen

Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä aurinkopaneelien asennus, jotta kaikki tulee varmuudella tehtyä asetusten mukaisesti ja laadukkaasti. Tällöin ei myöskään tule ongelmia takuiden kanssa.

Väre aurinkosähkö logo
Julkaisu: 23.5.2023 12:41

Kuinka aurinkopaneelit asennetaan?

Aurinkopaneelien asennus suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi kattokiinnikkeet valitaan aina katon mukaan. Tyypillisesti asennus on nopein ja helpoin tehdä peltikatoille. Asennus onnistuu kuitenkin lähes kaikille katoille, mutta hyvin vanhat ja/tai asbestia sisältävät katot voivat tehdä tähän poikkeuksen.

Ammattilaiset asialle


Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä asennus, jotta kaikki tulee varmuudella tehtyä asetusten mukaisesti ja laadukkaasti. Tällöin ei myöskään tule ongelmia takuiden kanssa. Aurinkosähköjärjestelmä liitetään kiinteistön sähkökeskukseen, jonka vuoksi asennustyössä tulee olla tarvittavat sähköurakoitsijan pätevyydet. Asentajat katsovat yhdessä asiakkaan kanssa mm. invertterin ja turvakytkimien paikat niin, että järjestelmä on turvallinen eikä siitä aiheudu mukavuushaittaa asiakkaalle. Aurinkosähköjärjestelmää kuten yleensäkin sähkölaitteita asentaessa tulee kiinnittää aina huomiota turvallisuuteen, mm. asetusten mukaisten turvakytkimien ja maadoitusten asentaminen sisältyy laadukkaaseen toimitukseen.


Asennettuna käyttövalmiiksi


Aurinkosähköjärjestelmän asennus käy nopeasti. Esimerkiksi Väreen toimitukset ovat aina käteviä ja asiakkaalle helppoja avaimet käteen -toimituksia, joissa asennustyön tekevät aurinkosähköön erikoistuneet paikalliset asennusammattilaiset. Asennustyön valmistuttua aurinkosähköjärjestelmälle laaditaan virallinen käyttöönottopöytäkirja ja asiakas opastetaan laitteiston käyttöön. Lisäksi Väre hoitaa tarvittavat ilmoitukset verkkoyhtiölle ja kytkentäluvan hakemisen verkkoyhtiöltä.Aurinkopaneelien asennus menossa
Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä asennus. Kuva: Kari Vesterinen

Oletko kiinnostunut?

Voit varata sinulle sopivan ajan asiantuntijallemme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen