Väre aurinkosähkö logo

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

Aurinko on ilmainen, päästötön ja käytännössä ehtymätön energian lähde, jota kannatta hyödyntää. Näin säästetään rajallisia luonnonvaroja, kun tuotetaan sähköä puhtaalla energian lähteellä. Aurinkopaneelit ovat taloudellisesti kannattava investointi.

Väre aurinkosähkö logo
Julkaisu: 23.4.2020 16:17

Ekologista energiaa ja ilmastoteko

Aurinko on ilmainen, päästötön ja käytännössä ehtymätön energian lähde, jota kannatta hyödyntää. Näin säästetään rajallisia luonnonvaroja, kun tuotetaan sähköä puhtaalla energian lähteellä eikä käytetä rajallisesti saatavilla olevia fossiilisia polttoaineita tai muita päästöjä lisääviä energialähteitä. Energiaomavaraisuus kasvaa myös samalla, kun tuotetaan itse sähköä.

quote

"Idea aurinkopaneelien hankintaan lähti enemmänkin ympäristöahdistuksesta kuin sähkölaskun pienentämisestä. Uskon, että pienilläkin teoilla on merkitystä isossa kuvassa."

Taloudellisesti kannattavaa ilmaista sähköä

Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava investointi, joka maksaa käyttöaikanaan itsensä moninkertaisesti takaisin. Alkuinvestoinnin jälkeen järjestelmän tuottama energia on omistajalleen käytännössä täysin ilmaista. Oikein mitoitetulla aurinkosähköjärjestelmällä voidaan pienentää merkittävästi sähkön ostoa kalliiden tuntien aikana ja saavuttaa mittavia säästöjä. Kun paneelien tuottama sähkö käytetään pääasiassa itse, säästetään sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja sähköverosta aiheutuvissa kustannuksissa.


Monille keskeinen hankintaperuste onkin aurinkosähkön taloudelliset hyödyt. Aurinkosähkö on usein huomattava investointi, mutta se tarjoaa vakaata tuottoa pitkälle aikavälille.


Avaimet käteen palveluna


Aurinkosähköjärjestelmä on myös helppo hankkia avaimet käteen toimituksena ja sen asennus sekä käyttöönotto onnistuu nopeasti. Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa yleensä asentaa hyväkuntoiselle katolle, kiinnitysvaihtoehtoja on saatavilla kaikille kattotyypeille. Maa- tai seinäasennus voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos sopivaa kattopintaa ei ole käytettävissä. Jatkuvaa huoltotarvetta tai ympäristö-, melu-, tms. haittoja aurinkosähköjärjestelmästä ei synny, eikä alkuinvestoinnin jälkeen muodostu ylimääräisiä kustannuksia. Pitkät takuut varmistavat huolettoman energiantuotannon vuosiksi eteenpäin.


Aurinkopaneelit tuottamassa energiaa katolla

Oletko kiinnostunut?

Voit varata sinulle sopivan ajan asiantuntijallemme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen