Kulttuurikoti Haihatus tuotiin aurinkoenergialla nykypäivään

Kulttuurikoti Haihatus on rakennettu vuonna 2004. Nimi kuvastaa kulttuurin vahvaa läsnäoloa aina suunnittelusta toteutukseen. Kiinteistön nykyiset omistajat ovat taitelija Matti Kaarlejärvi ja maakuntaneuvos Markku Rossi. Talossa on suora sähkölämmitys ja se päivitettiin moderniksi ottamalla käyttöön aurinkopaneelit yhteistyössä Väreen kanssa.

Kuopion Kurkiharjussa sijaitsevan Haihatuksen katolle on asennettu yhteensä 42 aurinkopaneelia, jotka ovat tämän hetken tehokkaimpia ja eniten energiaa tuottavia. Vuosituottotavoite on asetettu korkealle, sillä paneeleilla halutaan kattaa puolet nykyisestä sähkönkulutuksesta. Kaarlejärvi ja Rossi aloittivat projektin, koska he halusivat omalta osaltaan olla mukana tekemässä ekologisia ratkaisuja.


– Oli ihan selvää, että haluamme toimia yhdessä maakunnallisten yhtiöiden kanssa. Tällöin Väre oli ilman muuta selvä valinta yhteistyökumppaniksi, Rossi taustoittaa.


– Me emme ole tämän alan asiantuntijoita, joten olemme tavallaan sinisilmäisiä näissä asioissa. Väreeltä aina oikaistiin meidän käsityksiä siitä, mitä on odotettavissa. Se oli meille tärkeää, Kaarlejärvi jatkaa.Taitelija Matti Kaarlejärvi ja maakuntaneuvos Markku Rossi
Taitelija Matti Kaarlejärvi ja maakuntaneuvos Markku Rossi ovat tyytyväisiä Väreen aurinkopaneeleihin. Erityisesti ratkaisun helppous, asiakaspalvelu ja asiantuntijuus saavat heiltä kiitosta.

Ratkaisun helppous ja asiakaspalvelu saavat kiitosta

Väreen kautta Kaarlejärvi ja Rossi saivat asiantuntevan palvelun lisäksi hankittua myös itse aurinkopaneelit, joten ne eivät tuottaneet ylimääräistä päänvaivaa.


– Väreellä on hyvää osaamista, hyvä henkilökunta ja he paneutuivat tähän asiaan. Se on kaikki ikään kuin kotiin päin silloin. Meille oli myös äärimmäisen tärkeää, että kun tulee, enkä sano edes jos tulee, vaan kun tulee kysyttävää, niin tiedämme, mihin ottaa yhteyttä, Rossi kertoo tyytyväisenä.


Turvallinen olo ja iso tuotto – myös pilvisellä säällä


Kaarlejärvi ja Rossi katsovat nyt luottavaisin mielin tulevaisuuteen.


– On tosi jännittävää, että tänäänkin on pilvinen sää, mutta tuotto on silti aika massiivinen. Minulla ainakin on turvallinen olo. Voimme lähteä rakentamaan tältä pohjalta elämää. Perustukset ovat nyt meillä kotona kunnossa, Kaarlejärvi hymyilee.


– Tähän asti kokemukset ovat olleet hyviä. Olemme ponnistaneet talon historiassa tähän päivään ja katsomme sitä kautta vahvasti tulevaisuuteen, Rossi jatkaa.Myös pilvisellä säällä paneeleiden tuotto on aika massiivinen. Markku ja Matti seuraavat aurinkopaneeleiden tuottoa Väppi-sovelluksesta.

Suosittelemme


"Väreellä on hyvää osaamista, hyvä henkilökunta ja he paneutuivat tähän asiaan. Meille oli myös äärimmäisen tärkeää, että kun tulee kysyttävää, niin tiedämme mihin ottaa yhteyttä, Rossi kertoo tyytyväisenä. 


"Me emme ole tämän alan asiantuntijoita, joten olemme tavallaan sinisilmäisiä näissä asioissa. Väreeltä aina oikaistiin meidän käsityksiä siitä, mitä on odotettavissa. Se oli meille tärkeää, Kaarlejärvi jatkaa.


Matti Kaarlejärvi ja Markku Rossi

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja katsotaan kuinka yrityksenne hyötyisi omasta aurinkovoimalasta.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen