Tee
sopimus
tästä
Väre aurinkosähkö logo

Viisi loistavaa syytä ottaa käyttöön aurinkosähkö

Yhä useammat kotitaloudet, taloyhtiöt ja yritykset ovat kiinnostuneita tuottamaan omaa aurinkosähköä. Eikä ihme, sillä ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkopaneelit pienentävät tuntuvasti sähkölaskua. Ja auringosta todellakin riittää kaikille.

Väre aurinkosähkö logo
quote

Tyypillisin aurinkosähköjärjestelmän hankkija on omakotitaloasukas, jonka koti lämpiää sähköllä.

#1

Ilman porotustakin syntyy aurinkosähköä

Murretaan heti kärkeen yksi aurinkopaneeleihin liittyvistä sitkeimmistä myyteistä: paneelit reagoivat kirkkauteen, joten aurinkosähköä syntyy myös silloin, kun aurinko ei paista täydeltä terältä. Ei siis tarvitse pelätä, että paneelit seisovat tyhjän panttina, vaikka Suomi ei sijaitsekaan päiväntasaajalla. 
”Suomessa saadaan aurinkosähköä suurin piirtein saman verran kuin Pohjois-Saksassa. Erityisesti keväällä on erinomaiset olosuhteet aurinkosähkön tuotantoon, kun auringonsäteet heijastuvat lumen pinnasta. Paneelit myös tuottavat sen paremmin mitä kylmempi on”, Väreen aurinkosähköasiantuntija Petri Valtonen kuvaa.

#2

Aurinkopaneelit ovat pitkälti huoltovapaat

Aurinkosähköjärjestelmä ei sisällä kuluvia osia, joten kunnossapitokustannukset ovat hyvin vähäiset. Suomen ilmastossa puhdistamiseen riittää yleensä pelkkä sadevesi, eikä erillistä pesua tarvita kuin ääritapauksissa. Valtonen muistuttaa, että aurinkosähköjärjestelmää valittaessa kannattaa kuitenkin mennä laatu edellä.”Luotettavien toimittajien materiaalien kestävyydessä on huomioitu kotimaamme vaihtelevat vuodenajat ja ajoittain ankarat olosuhteet, jolloin paneelit kestävät hyvin myös talviolosuhteita sekä lumikuormaa”.

#3

Aurinkosähkö­jär­jes­tel­mä tuo säästöjä – ja ”tuntuu” hyvältä

Aurinkosähköjärjestelmän avulla säästöä syntyy niin sähkön ostokustannuksista kuin maksettavista siirtomaksuista ja veroista. Ensisijaisesti kannattavinta on hyödyntää tuotettu sähkö itse ja sen vuoksi onkin tärkeää, ettei järjestelmää ylimitoiteta liian suureksi. ”Väreen aurinkosähköpaketit räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan kohteen ja kulutuksen mukaisesti. Jos tuotantoa tulee yli oman tarpeen, Väre ostaa ylijäämäsähkön, jota ihmiset voivat sitten edelleen ostaa meiltä. Aikamoista lähituotantoa”, Valtonen pohtii.Kun aurinkopaneeleista on kyse, on kannattavuus kuitenkin paljon muutakin kuin säästöt sähkölaskussa tai saavutettava tuotto. Aurinkosähköjärjestelmä vaikuttaa nimittäin positiivisesti myös kiinteistön arvoon sekä asuinalueen imagoon. Petri Valtonen kertoo, että myös fiilispuoli voi olla vahvasti mukana ostopäätöksessä.”Monet ostavat aurinkosähköjärjestelmän, koska se yksinkertaisesti tuntuu ajatuksena niin hyvältä. Ei käryä, ei ääntä, ei polttoainetta, vaan oma tehokas voimalaitos, joka tuottaa sähköä kodin ja perheen tarpeisiin. Paneeleiden hyödyntäminen on teko myös ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta, sillä auringossa ei energianlähteenä ole ylikuluttamisen vaaraa.”

#4

Käytännössä riskitön sijoitus

Väreen tarjoama aurinkosähköjärjestelmä on sijoituksena käytännössä riskitön, sillä hankinnalla on pitkä takuu ja järjestelmän toimintavarmuus on Suomen sääoloissa erinomainen. Kotitaloudet voivat hyödyntää 50 %:n kotitalousvähennyksen asennuskustannuksista verotuksessaan. Maatiloilla puolestaan on mahdollisuus hakea aurinkosähköinvestoinnilleen ELY-keskukselta investointitukea, jonka suuruus voi olla enimmillään 40 % verottomasta hinnasta. Myös yritykset, kunnat ja yhteisöt voivat hakea energiatukea, jossa aurinkosähköjärjestelmien osalta tuki voi olla 25 %:a hankkeen verottomasta kokonaishinnasta.

#5 Aurinkosähköstä saat reilusti virtaa

Päivän latauksella voit esimerkiksi:

Väre aurinkosähkö logo

Aurinkopaneelit nyt täysin kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla.

LUE LISÄÄ
Väre aurinkosähkö logo