Sähköauton
lataus

Sähköautojen ja -autoilijoiden määrä on kovassa kasvussa Suomessa. Me Väreellä tarjoamme sähköauton latausratkaisut kaikkiin tarpeisiin!


Tarvitsetko sähköautojen latauspisteet taloyhtiöösi tai yrityksellesi? Vai pohditko miten täyssähköauton tai hybridin lataus onnistuu kotona tai tien päällä? Me pidämme huolen siitä, ettei matkasi tyssää kesken missään vaiheessa!


 

VÄRE Lataus

Julkinen latausverkostomme mahdollistaa yli sadan sähköauton tai hybridin yhtäaikaisen lataamisen Itä- ja Keski-Suomessa. Voit ladata sähköautoasi tien päällä latauspisteillämme kätevästi Väre Lataus -äpin tai RFID-avaimen avulla. Lataa äppi puhelimeesi, tsekkaa latauspisteiden sijainnit ja matka saa taas jatkua!

Lue lisää

Kotilataus

Sähköauton lataus kotona on sähköautoilijan paras keino säästää. Väreeltä saat kotikäyttöön turvallisen ja neuvokkaan Wallbox Pulsar Plus -latausaseman kätevästi netistä suoraan kotiisi toimitettuna. Voit valita pakettiin mukaan myös asennuspalvelumme, jolloin sähköasiantuntijamme kurvaa luoksesi, laittaa latausasianne kuntoon ja opastaa laitteen tehokkaaseen käyttöön.

Tutustu kotilatauspisteeseen

Taloyhtiölataus

Älykäs taloyhtiölataus tarjoaa työkalut käyttäjien tunnistukseen, sähkönkulutuksen seurantaan sekä sähköverkon kuormanhallintaan. Anna meidän hoitaa taloyhtiösi latausasiat kuntoon aina suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon!

Ota yhteyttä
Latauspalvelut yrityksille

Saat Väreeltä yrityksellesi ratkaisun kaikkiin lataustarpeisiin henkilö- ja pakettiautoista aina raskaan kaluston fleet-lataukseen. Pääset yrityslatauksessa helposti alkuun selvittämällä yrityksesi sekä henkilöstösi lataustarpeet sekä sähköverkkonne kapasiteetin - me hoidamme loput!

Miten sähköauton lataaminen toimii?

Sähköauton ja hybridin lataus on varsin helppoa: auton latausjohto kytketään latauspisteeseen, jonka jälkeen akun latautumista voi jäädä odottelemaan ottaen iisisti.


Latausaikaan vaikuttavat esimerkiksi latauspisteen teho sekä auton akun koko, joten tuoreen sähköautoilijan kannattaa tutustua ajoneuvonsa ominaisuuksien lisäksi erilaisiin lataustapoihin. Nopeimmillaan sähköauton akun voi saada täyteen jopa 15 minuutissa, kun taas hitaammilla lataustavoilla voi lataamisessa kestää yli 12 tuntiakin. 

Sähköauton lataustavat

Kevyiden sähköajoneuvojen lataaminen (lataustapa 1)

Lataustapa 1 koskee lähinnä sähkömopoja sekä muita kevyitä ajoneuvoja, joissa on kiinteä latausjohto itse ajoneuvossa, joten se voidaan sivuuttaa puhuttaessa sähköauton latauksesta.

Hidaslataus (lataustapa 2)

Lataustapa 2 tarkoittaa hidaslatausta tavallisesta pistorasiasta, jossa käytetään auton mukana tulevaa latausjohtoa.

Latausteho: 1,3–3,6 kW (yleensä johdon rajaamana 1,8 kW).

Peruslataus (lataustapa 3)

Peruslataus on normaalitehoista sähköauton latausta, joka toimii sähköauton pääasiallisena lataustapana. Latausjohto voi olla kiinteästi latausasemassa kiinni, tai vaihtoehtoisesti käytetään auton mukana tulevaa latausjohtoa, jonka molemmissa päissä on auton lataamiseen tarkoitettu liitin (Type 2).

Latausteho: 3,6–22 kW (laturin teho hybrideissä useimmiten 3,6 kW ja sähköautoissa 11 kW).

Pikalataus (lataustapa 4)

Pikalataus eroaa muista lataustavoista etenkin siksi, että auton oma laturi ohitetaan ja latausasema syöttää tasasähköä suoraan auton akkuun. Pikalataukselle ominaista on se, että latauskaapeli on aina kiinteästi latausasemassa.

Latausteho: 15–350 kW