Sähköauton
lataus

Sähköautojen ja -autoilijoiden määrä on kovassa kasvussa Suomessa. Me Väreellä tarjoamme sähköauton latausratkaisut asunto-osakeyhtiöille, yrityksille ja julkiseen lataukseen!


Tarvitsetko sähköautojen latauspisteet taloyhtiöösi tai yrityksellesi? Vai pohditko miten täyssähköauton tai hybridin lataus onnistuu tien päällä? Me pidämme huolen siitä, ettei matkasi tyssää kesken missään vaiheessa!

Taloyhtiölataus

Älykäs taloyhtiölataus tarjoaa työkalut käyttäjien tunnistukseen, sähkönkulutuksen seurantaan sekä sähköverkon kuormanhallintaan. Anna meidän hoitaa taloyhtiösi latausasiat kuntoon aina suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon!

Lue lisää taloyhtiölatauksesta
Latauspalvelut yrityksille

Saat Väreeltä yrityksellesi ratkaisun kaikkiin lataustarpeisiin henkilö- ja pakettiautoista aina raskaan kaluston fleet-lataukseen. Pääset yrityslatauksessa helposti alkuun selvittämällä yrityksesi sekä henkilöstösi lataustarpeet sekä sähköverkkonne kapasiteetin - me hoidamme loput!

Miten sähköauton lataaminen toimii?

Sähköauton ja hybridin lataus on varsin helppoa: auton latausjohto kytketään latauspisteeseen, jonka jälkeen akun latautumista voi jäädä odottelemaan ottaen iisisti.


Latausaikaan vaikuttavat esimerkiksi latauspisteen teho sekä auton akun koko, joten tuoreen sähköautoilijan kannattaa tutustua ajoneuvonsa ominaisuuksien lisäksi erilaisiin lataustapoihin. Nopeimmillaan sähköauton akun voi saada täyteen jopa 15 minuutissa, kun taas hitaammilla lataustavoilla voi lataamisessa kestää yli 12 tuntiakin. 

Sähköauton lataustavat

Kevyiden sähköajoneuvojen lataaminen (lataustapa 1)

Lataustapa 1 koskee lähinnä sähkömopoja sekä muita kevyitä ajoneuvoja, joissa on kiinteä latausjohto itse ajoneuvossa, joten se voidaan sivuuttaa puhuttaessa sähköauton latauksesta.

Hidaslataus (lataustapa 2)

Lataustapa 2 tarkoittaa hidaslatausta tavallisesta pistorasiasta, jossa käytetään auton mukana tulevaa latausjohtoa.

Latausteho: 1,3–3,6 kW (yleensä johdon rajaamana 1,8 kW).

Peruslataus (lataustapa 3)

Peruslataus on normaalitehoista sähköauton latausta, joka toimii sähköauton pääasiallisena lataustapana. Latausjohto voi olla kiinteästi latausasemassa kiinni, tai vaihtoehtoisesti käytetään auton mukana tulevaa latausjohtoa, jonka molemmissa päissä on auton lataamiseen tarkoitettu liitin (Type 2).

Latausteho: 3,6–22 kW (laturin teho hybrideissä useimmiten 3,6 kW ja sähköautoissa 11 kW).

Pikalataus (lataustapa 4)

Pikalataus eroaa muista lataustavoista etenkin siksi, että auton oma laturi ohitetaan ja latausasema syöttää tasasähköä suoraan auton akkuun. Pikalataukselle ominaista on se, että latauskaapeli on aina kiinteästi latausasemassa.

Latausteho: 15–350 kW

VÄRE Lataus

Julkinen latausverkostomme mahdollistaa yli sadan sähköauton tai hybridin yhtäaikaisen lataamisen Itä- ja Keski-Suomessa. Voit ladata sähköautoasi tien päällä latauspisteillämme kätevästi Väre Lataus -äpin tai RFID-avaimen avulla. Lataa äppi puhelimeesi, tsekkaa latauspisteiden sijainnit ja matka saa taas jatkua!

Lue lisää

Ajankohtaista

Alvan latauspalvelut siirtyvät Väreelle

Väre Oy ja Alva-yhtiöt Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Alvan ...

Lue lisää

Sähköautoilija selviää sittenkin sähkökriisistä

Väreen asiantuntija Jussa Nieminen tarkastelee kirjoituksessaan, mitä sähkö...

Lue lisää

Sähköautojen huippuvuosi 2022 - ladattavien autojen osuus jo yli 42 %

Sähköautojen ja lataushybridien kauppa jatkui vuonna 2022 nousuvoittoisena,...

Lue lisää