Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
Aurinkosähkö

Ponsse valmistaa aurinkoenergialla metsäkoneita

Ehtymätön aurinkoenergia tarjoaa kaiken kokoisille yrityksille mahdollisuuden päästökuorman vähentämiseen. Väreen asiakas Ponsse asennutti tehtaansa katolle aurinkopaneelit ja valmistaa nyt omavaraisesti tuotetun energian avulla 25 metsäkonetta vuodessa.

Aurinkosähkö
25 metsäkonetta vuodessa

Ponsse asennutti tehtaansa katolle aurinkopaneelit ja valmistaa nyt omavaraisesti tuotetun päästöttöän aurinkoenergian avulla jopa 25 metsäkonetta vuodessa.

Aurinkoenergia vakuutti metsäkonejätin

Väreen asiakkaisiin kuuluvan Ponssen Vieremän tehtaalla valmistetaan vuosittain noin 1 000 metsäkonetta. Lähivuosina toteutetun tehdaslaajennuksen yhteydessä tehtaan katolle rakennettiin 192 kWp aurinkosähköjärjestelmä.


– Mittauksen avulla aurinkopaneelijärjestelmän tuottamat hyödyt saadaan esitettyä sekä euromääräisesti, energiamääräisesti että hiilidioksidipäästöjen vähentymisen osalta. Moni yritys myös viestii konkreettisesta ilmastoteostaan asiakkailleen ja sidosryhmilleen, esimerkiksi aulatilassa voi näyttää konkreettisia lukuja aurinkoenergiajärjestelmän toiminnasta ja sen hyödyistä, Väreen johtava asiantuntija Petri Valtonen kertoo. 


Ponsse halusi suhteuttaa omavaraisesti auringon avulla tuotetun energiamäärän osaksi konkreettista liiketoimintaa, jotta pystyttiin käytännön tasolla osoittamaan saavutettu ympäristöhyöty. Havaittiin, että aurinkoenergialla saavutettiin vuosittain 25 metsänkoneen valmistamiseen vaadittava energiamäärä.


– Oikein mitoitetun ja sähkön käyttöön sovitetun järjestelmän ansiosta voimme hyödyntää aurinkosähköllä tuotetun energian lähes kokonaan omaan käyttöömme, jolloin järjestelmästä saatava hyöty on suurin. Investoimme jatkuvasti toimintamme ja verkostomme kehittämiseen ja harkitsemme aurinkosähköjärjestelmien hyödyntämistä tehtaamme lisäksi myös muissa toimipisteissämme, Ponssen toimitusketjusta vastaava johtaja Tommi Väänänen kertoo.Tehtaan katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmää
Ponssen Vieremän tehtaan kattopinta-alasta lähes 2000 m2 on valjastettu aurinkosähkön tuottamiseen. Kuva: Kari Vesterinen.


Aurinkosähköjärjestelmien myynti tuplaantuu vuosittain 


Aurinkoenergia on Suomessa kannattava energiamuoto, josta hyödyt saadaan tehokkaasti irti, kun järjestelmä mitoitetaan tarkasti asiakkaan tarpeisiin. Yli oman kulutuksen tuotettu ylijäämäsähkö hyvitetään asiakkaalle. Ylijäämäsähköä voidaan myös varastoida tai sähkön kulutusta ohjata niin, että tuotettu energia saadaan käyttöön kokonaisvaltaisesti. Viime vuosien trendinä on ollut, että aurinkosähkön määrä Suomessa kaksinkertaistuu vuosittain.


– Aurinkosähkö on hyvä sijoitus, joka auttaa suojautumaan sähkön hinnanvaihtelulta. Aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa, ja kun itse tuottaa energian, säästää sähkön hinnan lisäksi myös sähkönsiirtomaksuissa ja veroissa, Valtonen neuvoo ja jatkaa,


– Sitkeä uskomus siitä, että pitkä ja pimeä talvi Suomessa estäisi aurinkoenergian hyödyntämisen, ei pidä paikkaansa.  Aurinkoenergian potentiaali on Suomessa samaa luokkaa Pohjois-Saksan kanssa.

Kiinnostuitko?

Varaa sinulle sopiva aika asiantuntijaltamme, joka kertoo lisää palvelusta ja vastaa kysymyksiisi.

Jari Rinne

Myyntipäällikkö, aurinkoratkaisut, yritysmyynti

+358 447 177 883 jari.rinne@vare.fi Varaa etätapaaminen

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää