Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Vihreä sähkö on uusiutuvaa energiaa

Vihreä sähkö

Vihreä sähkö on alkuperätakuin varmennettua ympäristöystävällistä sähköä, joka on tuotettu vesi- ja tuulivoimalla sekä bioenergialla.


Voit valita sen lisäpalveluna Väreen sähkösopimukseen varmistaen, että ostamasi sähkö on aina 100% uusiutuvaa energiaa. Vihreä sähkösopimus on luotettava, helppo ja edullinen tapa tehdä oma ilmastoteko.

Vihreä sähkö on uusiutuvaa energiaa

Usein kysyttyä vihreästä sähköstä

Vihreä sähkö

Mitä on vihreä sähkö?

Vihreä sähkö tarkoittaa alkuperätakuin varmennettua puhdasta tuuli- ja vesivoimaa sekä bioenergiaa, joiden alkuperää viranomaiset valvovat. Suomessa vihreän sähkön alkuperän varmentaminen on laissa säädeltyä, joten voit aina luottaa siihen, että ostamasi sähköenergia on oikeasti hankittu uusiutuvista energialähteistä.  Vihreä sähkö on 100% uusiutuvaa energiaa luonnosta ja sen alkuperä voidaan jäljittää aukottomasti tuotannosta kulutukseen saakka.

Rahan palautusta sähkölaskusta

Miksi ostaa vihreää sähköä?

Vihreä sähkösopimus on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista tehdä luotettavasti oma konkreettinen ilmastoteko. Jokainen meistä voi hillitä ilmastonmuutoksen seurauksia samalla omaa hiilijalanjälkeään merkittävästi pienentäen, siirtymällä ympäristöystävällisen sähkön käyttäjäksi. Mitä enemmän kysyntää uusiutuvalle energiatuotannolle on, sitä enemmän sitä myös tuotetaan markkinoille. Lisääntyvän kysynnän avulla hiilidioksidipäästöjä voidaan merkittävästi vähentää.

Miten hankkia vihreää sähköä?

Olemme tehneet vihreän sähkön hankinnan sinulle erityisen helpoksi! Väre vihreä sähkö on liitettävissä mihin tahansa sähkösopimukseemme edulliseen hintaan, alkaen vain 3,90 euroa kuukaudessa. Voit aktivoida sen joko uutta sopimusta tehdessäsi suoraan verkkokaupassamme tai jo olemassa olevalle sopimuksellesi helposti Väppi-sovelluksen kautta yhdellä peukalon painalluksella. Myös asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa lisäämällä vihreän sähkön sopimuksellesi.

Vihreän sähkön valitseminen on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää ilmastopäästöjäsi.

Uusiutuva energia on merkittävä tekijä yksilön hiilijalanjäljen muodostumisessa. Oman kotitalouden siirtäminen vihreään sähköön onkin helppo ja edullinen ilmastoteko. Jo 3,90 € kuukausittainen investointi vihreään sähköön hyvittää luonnonvaroja 400 km automatkaa tai Helsinki-Tukholma lentoa vastaavan määrän.

Laske oma hiilijalanjälkesi

Uusiutuvan energian käyttäminen on yksi helpoimmista ilmastoteoista, mutta muillakin valinnoilla voi helposti pienentää omia arjen päästöjään. Nopean testimme avulla saat selvitettyä, paljonko päästöjä sinulle kertyy vuodessa ja miten voit omalla käytökselläsi ja kulutustottumuksillasi niihin vaikuttaa. 


Tämän hiilijalanjälkilaskurin avulla voit helposti todeta, millaisen hiilijalanjäljen arkielämäsi jättää maapallolle.

Kiinnostaako sähkön tuotantomuodot?

Kuinka tuuli- ja vesivoima toimii? Lue lisää sähkön tuotantomuodoista.