Hiilijalanjälki mittaa arjen päästöjäsi

Ihmisten hiilijalanjälki on raskas taakka maapallollemme. Kulutamme maapalloa selvästi yli sen kantokyvyn, vaikka osana kehittynyttä maailmaa meillä olisi pääsy edistyneeseen teknologiaan ja vaurautta tietoisiin valintoihin.


Väreeltä saat vinkit siihen, miten yksinkertaisilla asioilla voit pienentää arjen hiilijalanjälkeäsi. Laske paljonko päästöjä sinulle kertyy vuodessa ja miten voit minimoida niitä. 

Pienilläkin asioilla on suuri merkitys arjen hiilijalanjälkeesi

Väre kahvi

Mitä kaapeistasi löytyy?

Ruokavalio ja ostotottumukset muodostavat merkittävän osan päästöistämme. Kirpputoreilla shoppailevan ilmastopäästöt jäävät puoleen uuden tavaran ostajaan verrattuna ja kotimaisten juuresten päästökerroin on 20 kertaa pienempi verrattuna naudanlihaan ja juuston. 

Tiedätkö mistä sähkösi on peräisin & miten se vaikuttaa hiilijalanjälkeesi?

Sähköä kuluu jokaisen arjessa ja sen alkuperällä on suuri merkitys. Sähkösopimuksia on monenlaisia uusiutuvasta energiasta täysin fossiilisiin ja yhdistelmiin näiden välillä. Vähäinenkin sähkönkulutus fossiiliperäisellä sähköllä vuodessa kasvattaa hillijalanjälkeäsi määrällä, joka vastaa rantaloman lennoista aiheutuvia päästöjä.

Millaisessa kodissa asut?

Lämmitysmuoto ja rakennuksen ikä ovat kaksi suurinta vaikuttajaa asumisen ilmastopäästöihin. Uudemmat rakennukset ovat energiatehokkaampia vanhempiin verrattuna ja lämmittämiseen kuluu huomattava määrä sähköä erityisesti talvella.  

Jokainen suomalainen vaikuttaa panoksellaan

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on selvästi Euroopan keskiarvoa korkeampi. Väestömäärään suhteutettuna, jokainen suomalainen kasvattaa pottia merkittävästi. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että jokainen voi myös huomattavasti pienentää osuuttaan kulutustottumusten ja omien valintojen kautta.


Tee testi ja laske oma arjen hiilijalanjälkesi ja katso konkreettiset keinot siihen vaikuttamiseen. 

Väreen ratkaisut

Vihreä sähkö

Uusiutuva energia

Mitä enemmän kysyntää uusiutuvalle energiatuotannolle on, sitä enemmän sitä myös tuotetaan markkinoille. Voit valita  Väreen Vihreä sähkön lisäpalveluna mihin tahansa Väreen sähkösopimukseesi. Näin varmistat, että ostamasi sähkö on aina 100% uusiutuvaa energiaa. 


Lue lisää

Aurinkopaneelien tuotanto

Aurinkosähkö

Aurinkoenergia on päästötöntä ja ilmaista alkuinvestoinnin jälkeen. Tuottamalla aurinkoenergiaa voit minimoida omat päästösi, mutta myös tuottaa sähköä muille vaikuttaen myös heidän hiilijälanjälkeen. Väreeltä voit tilata oman aurinkovoimalan suoraan verkosta. 


Lue lisää

Sähköauton latausratkaisut

Sähköautoiluun vaihtamalla voit päästä eroon autoiluun liittyvistä päästöistä lähes kokonaan. Tarjoamme sähköautoiluun liittyviä latausratkaisuita tien päälle, mutta myös kotitalouksille. 


Lue lisää