Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
Energialla muutetaan maailmaa

Juha Keski-Karhu: Vihreä sähkö on luotettava tapa tehdä ilmastoteko

Energialla voidaan muuttaa maailmaa. Ei vuosien päästä, vaan nyt. Väreessä näemme yhteiskunnallisen roolimme olla tarjoamassa energiapalveluja, joilla lisätään vastuullisuutta ja energiatehokkuutta niin kuluttajien kuin yritystenkin arjessa.

Energialla muutetaan maailmaa

Vihreä sähkö on luotettava tapa tehdä ilmastoteko


Ilmastonmuutos. Sen vaikutusten vähentämiseksi pyrkimys CO2-päästöttömyyteen tai hiilettömyyteen on ollut korostuneesti esillä niin ennen koronaa kuin sen jälkeenkin. Erityisesti viimeisen vuoden aikana melkein missä tahansa bisneksessä myynnille haetaan lisävauhtia vähäpäästöisyyteen liittyvistä argumenteista. Sään muutokset ja luonnon reagointi tuntuvat edelleen alleviivaavan ilmastonmuutoksen konkreettisuutta.


Monen perinteisen energiayhtiön hiilettömyyteen pyrkimisen aikataulu tuntuu tavallisen ihmisen mielestä tuskastuttavan hitaalta. Mainonnassa törmäämme vuosien tai jopa yli kymmenen vuoden päässä oleviin hiilettömyystavoitteisiin. Usein kohtaamme myös viherpesua, jossa ikäväksemme joudumme toteamaan puheiden ja tosiasioiden olevan jyrkässä ristiriidassa keskenään. Ei ihme, että monet kokevat vaikutusmahdollisuuksiensa olevan vähäiset.


Asia ei ole kuitenkaan näin synkkä, vaan yksittäisen ihmisen on toimivien markkinoiden ansiosta mahdollista tehdä merkittävä henkilökohtainen ilmastoteko parissa minuutissa. Suomessa on toimivat, vapaat sähkömarkkinat, ja jokainen voi omalla päätöksellään irtaantua fossiilisesta sähköntuotannosta helposti. Vastaus tähän on vihreä sähkö.


Alkuperän varmentaminen on laissa säädelty

Vihreä sähkö on erinomainen valinta monesta syystä. Ensinnäkin sen valinta on erittäin helppoa ja sopimuksen tekeminen sujuu joutuisasti. Uutta sopimusta tehdessä voit valita haluatko sähkösi päästöttömänä vihreänä sähkönä vai tavallisena sekasähkönä. Kuluttaja-asiakas voi päivittää milloin vain sähkönsä vihreäksi asiakaspalvelussa tai vielä helpommin markkinoiden parhaassa Väppi-mobiilipalvelussa nappia painamalla. Yrityssähkön vaihtaminen vihreäksi onnistuu viestillä vihreän sähkön asiantuntijoillemme.


Toiseksi, vihreä sähkö on luotettava tapa tehdä ilmastoteko. Suomessa vihreän sähkön alkuperän varmentaminen on laissa säädeltyä, ja sitä valvoo viranomainen. Sähkön alkuperätakuiden tarkoituksena on parantaa loppukäyttäjien mahdollisuuksia tehdä valintoja kuluttamansa sähkön tuotantotavasta varmentamalla heille annettavat tiedot uusiutuvien energialähteiden käytöstä.


Vihreä sähkö jäljitetään aukottomasti tuotannosta kulutukseen


Näin asiakas voi aina luottaa siihen, että vihreä sähkö on oikeasti hankittu päästöttömästä lähteestä, eikä siihen liity mitään epävarmuuksia kuten monien muiden toimialojen palveluiden vihertämishankkeisiin kehitysmaissa tehtävine metsitysprojekteineen saattaa liittyä. Vihreän sähkön määrä jäljitetään aukottomasti tuotannosta kulutukseen. Kun vihreän sähkön käyttö lisääntyy, on sitä tuotettava enemmän, jolloin fossiilisen sähkön tarve ja kysyntä vähenee.

Vihreä sähkö

Tee oma ilmastoteko vihertämällä sähkösopimuksesi.


Tutustu


 

Kustannustehokas valinta


Kolmas ja tärkein syy valita vihreä sähkö on sen kustannustehokkuus. En tiedä kuluttamatta jättämisen lisäksi halvempaa tapaa tehdä todella merkittävä ilmastoteko. Jo yhdellä eurolla kuukaudessa vihertää sähköstä määrän, joka kumoaa ilmastovaikutukseltaan saman kuin ajaisit autolla 400 kilometriä tai lentäisit lentokoneella Helsingistä Tukholmaan.


Olemme tehneet hankinnan erityisen helpoksi ja sen voit itse todeta verkkokaupassamme, tai jos jo olet asiakkaamme, voit vihreyttää sähkösi Väppi-mobiilipalvelussa.


Me Väreessä näemme yhteiskunnallisen roolimme olla tarjoamassa energiapalveluja, joilla lisätään vastuullisuutta ja energiatehokkuutta niin kuluttajien kuin yritystenkin arjessa. Haluamme tehdä kestävää kehitystä tukevat valinnat helpoiksi hankkia ja käyttää. Siksi suosituksemme on Vihreä sähkö.

quote

Jos ilmastonmuutoksen estämiseen osallistuminen on tärkeää, kannattaa konkreettiset toimet aloittaa vihreän sähkön hankinnasta. Energiavalinnoilla voidaan muuttaa maailmaa!

Energialla muutetaan maailmaa

Vihreä sähkö

Tee oma ilmastoteko vihertämällä sähkösopimuksesi.

Energialla muutetaan maailmaa