Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Yrittäjä, kesytä sähkön hinta ja aloita säästäminen

Heitä hyvästit vanhanaikaisille sopimusmalleille, sillä sinun ei tarvitse enää kilpailuttaa sähkösopimusta 1-2 vuoden välein. Kuulit aivan oikein! Sähköasioita ei tarvitse jatkossa sen kummemmin miettiä, jos nyt keskeytät muut hommat muutamaksi minuutiksi. Lupaan, että siitä on pitkällä aikavälillä iso hyöty.


 

Julkaisu: 29.4.2020 14:10

Oletko miettinyt, mitä eroa on suuryritysten sähkönhankinnalla omaasi verratuna?

Vastaus tuohon kysymykseen voi yhtä hyvin olla myös "en", mutta ei anneta sen haitata. Nyt nimittäin kannattaa viimeistään pohtia asiaa, sillä meiltä löytyy tähän vastaus sekä juuri oikeanlainen tuote.


Yleisin uskomus on, että suuryritysten alhaisemmat sähkönhankintakulut selittyisivät "mitä enemmän ostat, sitä halvemmalla saat" tyyppisillä paljousalennuksilla. Kuulen tätä harmillisen paljon asiakkailta ja siksi haluankin korjata epäselvyydet heti alkumetreillä. Sähkömarkkinoilla tämä ei pidä paikkaansa, eikä ostettavan sähkön määrällä ole mitään vaikutusta sähkön hintaan. Oikeasti ero tulee siinä, miten sähkö asiakkaalle hankitaan.


Salkunhoito on yrityksille selkeästi edullisin tapa hankkia sähköä


Väreellä käytännössä kaikki suurasiakkaat ovat osaavan salkunhoitomme piirissä. Tämä on ylivoimaisesti merkittävin ero pienempiin yrityksiin verrattuna, jotka lähes aina roikkuvat määräaikaisissa ja kiinteähintaisissa tai markkinahintaisissa sopimuksissa. Väreen salkunhallinta on jo vuosia vastannut menestyksekkäästi lukuisten suurasiakkaiden, kuten Olvi, Posti Kiinteistöt ja Abloyn salkunhoidosta.


Harmillisesti pienemmille sähkönkäyttäjille on aiemmin ollut tarjolla vain määräaikaisia ja kiinteähintaisia tai markkinahintaisia sopimuksia, joissa molemmissa on omat heikkoutensa asiakkaan kannalta. Tämän vuoksi muita vaihtoehtoja ei edes osata etsiä tai kaivata. Nyt kuitenkin uuden Yhteissalkku-palvelumme ansiosta pystymme tarjoamaan salkunhoidollisen sähkösopimuksen kaikille, yrityksen koosta riippumatta!

quote

Markkinahintaisissa sopimuksissa asiakas saa aina markkinahintaista sähköä, mutta hinta ei ole turvattu edes lyhyellä aikavälillä ja hinnanmuutokset voivat olla rajuja.

Määräaikaisten sähkösopimusten heikkoudet


Määräaikaisten sopimusten ongelmana on, että asiakas saa turvatun hinnan vain tämän lyhyen määräaikaisjakson ajaksi. Edullinen hinta tietysti lämmittää mieltä sopimuskauden aikana, mutta mitään takuuta määräaikaisen sopimuksen jälkeisestä hinnasta ei ole. Markkinahintojen noustessa (mikä on todennäköistä tulevaisuudessa), joutuu asiakas tekemään uuden sopimuksen selkeästi aiempaa sopimustaan kalliimmalla hinnalla. Eipä taida sopimus enää hymyilyttää kovinkaan paljon, vai mitä?


Alla olevassa kuvassa tätä on havainnollistettu. Tässä oletetaan asiakkaan tekevän uuden määräaikaisen sopimuksen vuoden välein (sama kuva voitaisiin piirtää myös pidemmillä määräaikaisilla sopimuksilla) ja verrataan asiakkaan maksamaa energianhintaa Yhteissalkku-tuotteessa olevan asiakkaan energiahintaan. 


Kuten kuvasta näkyy, voi sopivaan aikaan tehty määräaikainen sopimus kilpailla tasaväkisesti salkunhoidollisen sopimuksen kanssa ensimmäisen määräaikaisjakson ajan. Tämän jälkeen ei kuitenkaan määräaikaisilla sopimuksilla millään päästä yhtä edulliseen hintatasoon, vaan Yhteissalkku lähtee karkuun edullisempien hintojen kanssa. Tämä johtuu siitä, että salkunhoidossa hankintaa tehdään pienissä erissä ja asiakkaan hintaa suojataan aina markkinatilanteesta riippuen 2-3 vuoden päähän.


Määräaikaisessa sopimuksessa asiakas on ns. tuuliajolla sopimuksen päättyessä, kun taas Yhteissalkku-tuotteessa sähkönhintaa on aina suojattuna vähintään kahden vuoden päähän. Tästä johtuen salkunhoidollinen sopimus on aina pidemmällä tähtäimellä edullisin tapa hankkia sähköä. Lisäksi markkinahinnanmuutoksista johtuen erot eri vuosien energianhinnoissa eivät ole niin suuria kuin määräaikaisten sopimusten välillä. Salkunhoitosopimus on turvallinen valinta myös markkinahintojen lähtiessä laskuun. Koska asiakkaan hintaa ei ole lyöty kiinni pitkäksi aikaa, kuten määräaikaisessa sopimuksessa, pääsee asiakas hyötymään myös laskevista markkinahinnoista.


Jos olet hämmentynyt kaikesta tästä informaatiosta, ei hätää. Tässä lyhyt tiivistys aiheesta. Yhteissalkku on sopimus, jossa sähkön hinta on vakaa ja suojattu hinnanmuutoksia vastaan. Voit huoletta nauttia edullisista sähkön hinnoista ja ammattitaitoisen salkunhoitomme hyödyistä toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa.


 

quote

Yhteissalkku on turvallinen valinta myös markkinahintojen lähtiessä laskuun. Koska hintaa ei ole lyöty kiinni pitkäksi aikaa, pääsee asiakas hyötymään myös laskevista markkinahinnoista.

Opas fiksuun sähkönhankintaan

Opi, kuinka voit säästää sähkönhankintakuluissa Väreen Yhteissalkku-sopimuksella.


Lataa opas täyttämällä sähköpostiosoitteesi. Opas on maksuton eikä sido sinua mihinkään.


Mika, palvelupäällikkö

Jos sähkömarkkinoiden toiminnasta on kysyttävää, löytyy vastaus varmasti palvelupäällikkönä toimivalta Mikalta. Ennen väreläisyyttään Mika toimi Kuopion Energialla sähkökaupan B2B-ratkaisumyynnissä ja Fingridillä vaativissa asiantuntijatehtävissä Pohjoismaisten sähkömarkkinoiden toiminnan ja kehittämisen parissa. Sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri Mika harrastaa vapaa-ajallaan innokkaasti muun muassa perhokalastusta.