Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Yhteissalkku – vaihtoehto määräaikaiselle sähkösopimukselle

Toimme vuonna 2019 markkinoille uuden Yhteissalkku-sähkösopimuksen pienyrityksille. Ainutlaatuisen Yhteissalkun kolmena parhaana etuna ovat edullisuus, helppous ja riskittömyys. Neljäntenä aito palvelu.


 

Julkaisu: 29.4.2020 16:01

Yrityksen määräaikainen sopimus kannattaa vaihtaa Yhteissalkkuun

Yhteissalkku tuo sähkönhintoihin vakautta ja on pitkällä aikavälillä edullisin tapa hankkia sähköä. Kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus vuoden irtisanomisajalla, jossa hinta muuttuu kuukausittain sähkön markkinahintojen mukaan.


Yhteissalkun kolmena parhaana etuna ovat helppous, edullisuus, riskittömyys ja sähkökaupan ammattilaisten aito palvelu. Etuja löytyikin neljä kappaletta, mutta aina vaan parempi.


Miksi valita Yhteissalkku?  1. Helppous: hintoja ei tarvitse itse seurata, koska sähkökaupan ammattilaiset tekevät sen puolestasi.

  2. Edullisuus: sähköä hankitaan edullisimmilta ajanjaksoilta, jolloin sähkön hinta on edullisempi kuin perinteisissä sopimusmalleissa (kuten määräaikaisissa).

  3. Riskittömyys: uusittaessa määräaikaista sopimusta hintataso voi olla selkeästi nykyistä sopimusta kalliimpi. Yhteissalkussa ammattilaisemme tekevät sähkön hankintaa jatkuvasti, joten hintatason muutokset eivät ole niin rajuja. Asiakas hyötyy tietysti myös markkinahintojen laskusta, toisin kuin määräaikaisessa tuotteessa, jossa hinta on kiinteä koko määräajan.


Mistä Yhteissalkun hinta oikein koostuu?  • Kuukausimaksusta, joka on 5 € kuukaudessa.

  • Varsinaisesta energiamaksusta, joka muodostuu sähkökaupan ammattilaisten, eli salkunhoitajiemme hankkimasta sähköstä. Tähän hintaan lisätään marginaalimme 0,35 snt/kWh.

  • Yrityskohtaisesta profiilikustannuksesta (yleensä noin 0,1 - 0,4 snt/kWh). Hinta muodostuu siitä, mihin aikaan päivästä yritys käyttää sähköä. Yötunnit ovat päivätunteja edullisempia. Kun profiilikustannus laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaan, kukaan ei maksa ylihintaa ja asiakas pystyy itse vaikuttamaan kustannukseen omalla sähkön käytöllään. Eli jos voit käyttää sähköä kaikkein edullisimpien yötuntien aikaan, voit saada merkittäviä säästöjä.

  • Hinnat ovat alv 0%.


Toisin kuin määräaikaisessa tuotteessa, tarkkaa hintaa ei voi sanoa, koska hinta vaihtelee ammattilaisten tekemien hankintojen mukaan. Ensimmäinen vuosi on noin samalla hintatasolla, kuin määräaikainen sopimus, joten hätähousut eivät välttämättä jaksa odottaa näkyviä muutoksia. Tämä kuitenkin ehdottomasti kannattaa, sillä mitä kauemmin sopimuksen pitää voimassa, sitä edullisemmaksi sopimus asiakkaalle tulee:Markkinahintaisissa sopimuksissa asiakas saa aina markkinahintaista sähköä, mutta hintaa ei ole turvattu edes lyhyellä aikavälillä. Näin ollen hinnanmuutokset voivat olla rajuja. Määräaikaisten sopimusten ongelmana on, että asiakas saa turvatun hinnan vain määräaikaisjakson ajaksi ja mitään takuuta sopimuksen jälkeisestä hinnasta ei ole. Markkinahintojen noustessa (mikä on todennäköistä tulevaisuudessa), joutuu asiakas tekemään uuden sopimuksen selkeästi aiempaa sopimustaan kalliimmalla hinnalla.


Yhteissalkku on turvallinen valinta myös markkinahintojen lähtiessä laskuun. Koska hintaa ei ole lyöty kiinni pitkäksi aikaa, pääsee asiakas hyötymään myös laskevista markkinahinnoista.

quote

Väreeltä tarjosivat minulle Yhteissalkku-sopimusta päättyvän määräaikaisen tilalle. Tuote oli minulle täysin uusi, mutta sen edut perusteltiin selkeästi. Olen ollut erittäin tyytyväinen, sillä sähkönkäytön ajoittuessa leipomossani edulliseen yöaikaan, näkyy se nyt suoraan pienentyneenä sähkölaskuna. Näin ei ollut määräaikaisen sopimuksen aikaan, jolloin hinta oli aina kiinteä.

Mika, Palvelupäällikkö

Jos sähkömarkkinoiden toiminnasta on kysyttävää, löytyy vastaus varmasti palvelupäällikkönä toimivalta Mikalta. Aikaisemmista työpaikosta Kuopion Energialta ja Fingridiltä Mikalle on kertynyt vahva kokemus sähkökaupan ratkaisumyynnistä ja pohjoismaisten sähkömarkkinoiden toiminnasta ja kehittämisestä. Väreellä Mika työskentelee mm. sähköisen liikenteen ja erilaisten energiatehokkuusratkaisujen kuten E-Power energiansäästöpalvelun parissa. Sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri Mika on innokas perhokalastaja ja kesällä Mikan löytääkin monesti kosken rannalta.