Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Julkinen VÄRE latauspalvelu loppuu, verkoston laitteita siirtyy eParking-maksupalveluun

Julkisen latauksen maksu- ja operointipalvelu VÄRE lataus lopettaa palvelunsa, ja verkoston laitteita siirtyy eParking-maksupalveluun. Palvelun loppumisen myötä Väreen laitteet siirtyvät osaksi valtakunnallista verkostoa, johon kuuluu jo lähes 10 000 julkista latauspistettä.

Julkaistu 01.09.2023

Väre on operoinut Itä- ja Keski-Suomeen sijoittunutta sähköautojen latausverkostoa vuoden 2019 alusta alkaen, ja Väreen oma lataussovellus otettiin käyttöön saman vuoden syyskuussa. Tämä sähköautojen lataamisen maksupalvelu poistuu käytöstä 30.9.2023 mennessä.


- Nyt siirrymme käyttämään verkostossamme eParking-maksupalvelua, joka on jo pitkään kuulunut Väreen työkaluihin muissa sähköautojen lataushankkeissa, myös julkiseen lataamiseen tarkoitetuissa kohteissa. Muutoksen myötä VÄRE-palvelun laitteet ovat jälleen osa valtakunnallista verkostoa, johon kuuluu jo lähes 10 000 julkista latauspistettä ja kymmeniä tuhansia yksityisiä latauspisteitä, toteaa Väre Oy:n sähköisen liikenteen johtava asiantuntija Jussa Nieminen.


sähköauto latauksessa

eParkingiin siirtyminen

VÄRE lataus -sovellus säilyy Googlen ja Applen sovelluskaupoissa syyskuun 2023 loppuun. Omaan puhelimeen ladattu sovellus on myös käyttökelpoinen yhtä pitkään. eParkingiin siirtymisen huomaa parhaiten laitteessa olevasta uudesta eParking-ohjetarrasta.


Vanhan maksupalvelun tili poistuu automaattisesti käytöstä palvelun päättyessä. Halutessaan sen voi lopettaa myös sovelluksen tiliasetusten kohdasta ”Lisää asetuksia”. Tili- ja maksukorttitiedot poistuvat taustaohjelmistoa tuottavan Plugsurfingin järjestelmistä 30 vrk:n mittaisen varoajan jälkeen.


Väreen latausavaimien eli RFID-tunnisteiden myynti päättyi jo kesän alussa, eikä niille ole jatkossa enää käyttöä.


Asiakastiedot eivät siirry automaattisesti


Jos tutun latauslaitteen käyttöä haluaa jatkaa, pitää sovelluskaupasta ladata eParkingin lataus- ja pysäköintisovellus. Palveluun rekisteröitymisen ja maksukortin lisäämisen jälkeen lataaminen onnistuu. Lataaminen aloitetaan eParking-sovelluksen karttanäytön tai sovelluksen sisäisen QR-lukijan kautta.


Tämänhetkisestä verkostosta poistuu Jyväskylässä vielä muutama latauspiste pysäköintioperaattorin vaihdoksen myötä. Myös Kuopion Portin pikalatausasema jää kuun vaihtuessa toistaiseksi etsimään sopivaa maksuratkaisua.

Latauspalvelut taloyhtiöihin ja yrityksiin Väreeltä

Väreen painopiste latauspalveluiden tarjoajana siirtyy jatkossa etenkin asunto-osakeyhtiöiden ja yritysten parkkipaikoille sijoittuvien latausratkaisujen suunnitteluun ja rakentamiseen. Omia investointeja julkisen latauksen rakentamiseen ei enää tehdä, sillä julkista pikalatausverkostoa Suomessa rakentavat jo useat muut toimijat.


- Taloyhtiöiden latausjärjestelmien rakentaminen tukee fiksua lataamista kotioloissa, jolloin lataaminen ajoittuu parhaiten niihin hetkiin, jolloin autot seisovat pidempiä aikoja käyttämättöminä. Yöhön keskittyvä lataaminen myös tasaa sähköverkkojen ja energiantuotannon kuormitusta, mikä auttaa vihreää siirtymää ja pitää osaltaan lataamisen kustannukset kurissa tulevaisuudessakin, Jussa Nieminen kiteyttää.


- Yrityksille pystymme tarjoamaan älyoperoidut latauspisteet esimerkiksi työntekijöiden autojen ja yrityksen oman ajoneuvokaluston lataamiseen. Väreellä on suunnitteilla myös muita palveluita sähköautoilijoita tukemaan, Nieminen sanoo.

Lisätietoja

Väre Oy, Jussa Nieminen, sähköisen liikenteen johtava asiantuntija, p. 050 586 5033, jussa.nieminen(at)vare.fi


Mikäli sinulla herää kysyttävää VÄRE latauspalveluun liittyen, voit lähettää sähköpostia myös osoitteeseen: liikkumisenpalvelut@vare.fi


 

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää