Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön alkuperähankinnasta. Väre toimittaa vihreää sähköä hankkiville asiakkailleen sähköä, jonka alkuperästä osa on lähtöisin Tammerkoskesta. Tehdyillä hankinnoilla katetaan noin 15 000 kerrostaloasunnon vuosittainen sähkönkäyttö.

Tammerkoskesta vesivoimalla tuotettu sähkö on alkuperätakuin varmennettua vihreää, uusiutuvaa energiaa. Vihreän sähkön kysynnän kasvaessa Väreen tavoitteena on lisätä tamperelaisen alkuperän osuutta hankinnassa. Väreen kuluttajille myymä vihreä sähkö on 100 %:sesti kotimaisista energialähteistä.


Väre on aloittanut sähkön alkuperätakuidenhankinnan Tampereen Energian kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Osa Väreen myymästä uusiutuvasta vihreästä sähköstä on peräisin Tammerkosken vesivoimalaitosten tuotannosta. Väre on ainoa Suomessa toimiva sähkön vähittäismyyjä, jolla on Tampereen Energian kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti mahdollisuus markkinoida asiakkailleen Tampereen Energian tuottamaa uusiutuvaa sähköä.


Jo tehdyillä hankinnoilla katetaan noin 15 000 kerrostaloasunnon vuosittainen sähkönkäyttö.


- Väre haluaa tarjota asiakkailleen sellaisia tuotteita, joita nämä haluavat ostaa. Meille on jo selvää, että monelle tamperelaiselle paikallisuus ja sähkön päästöttömyys on tärkeää. Tamperelainen vesivoima ratkaisee molemmat tavoitteet yhtä aikaa, toteaa Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu.


- Uskomme, että moni tamperelainen valitsee mielellään sähkösopimuksen, jonka alkuperä on osittain tamperelaisessa uusiutuvassa energiassa. Tällä valinnallaan tukiessaan uusiutuvaa paikallista sähköntuotantoa, asiakas voi jättää oman positiivisen jälkensä. Väreelle Tampereen Energialta hankitut uusiutuvan sähkön alkuperätakuut ovat konkreettinen tapa tarjota tamperelaisille kestäviä, erottuvia palveluita ja osallistua paikalliseen elinkeinoelämään, Keski-Karhu jatkaa.


Osa kaikesta Väreen myymän vihreän sähkön tuotosta jää Tampereelle. Kysynnän kasvaessa Väreellä on mahdollisuus lisätä tamperelaisen uusiutuvan energian alkuperähankinnan määrää.


Väre ja Tampereen Energia tiedottivat helmikuun lopussa 2024 järjestelystä, jonka mukaan Tampereen Energian sähkön vähittäismyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väreen asiakkaiksi 1.7.2024. Väre tiedotti myös, että se haluaa olla edistämässä vihreää murrosta ja tarjota asiakkailleen palvelut ja tuotteet, joiden avulla asiakkaiden on helppoa ja edullista osallistua konkreettisesti päästöjen vähentämiseen.

Lisätietoja

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150

Mitä ovat sähkön alkuperätakuut?

Sähkön alkuperätakuut ovat sertifikaatteja, joiden avulla varmennetaan, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä, ydinvoimalla tai tehokkaalla yhteistuotannolla. Sähkönmyyjän, joka myy tai käyttää markkinoinnissaan uusiutuvaa energiaa tai ydinvoimaa, on varmennettava sähkön alkuperä. Samoin sähköntuottajan ja -käyttäjän, joka muussa liiketoiminnassaan ilmoittaa asiakkailleen tietoja käyttämänsä sähkön alkuperästä, on varmennettava uusiutuvien energialähteiden ja ydinvoiman osuus. Varmentaminen tapahtuu peruuttamalla uusiutuvana tai ydinvoimana markkinoidun sähkön määrää vastaava määrä alkuperätakuita.


Lähde: Fingrid

Suomen tamperelaisinta sähköä

Valitse Väreen 100 % kotimainen Vihreä sähkö, josta osa tuotetaan tamperelaisella vesivoimalla. Tarttumalla tarjoukseemme, saat nyt Vihreä sähkö-palvelun alennettuun hintaan.

Tutustu ja tilaa

Ajankohtaista

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää

Oletko etsimämme Content Marketing Specialist?

Etsimme osaavaa ja idearikasta sisältöspesialistia markkinointi- ja viestin...

Lue lisää