Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väppi-sovelluksella konkreettista tietoa sähkönkulutuksesta

Väppi on Väreen kehittämä sähkönseurantasovellus, joka on asiakkaan oma henkilökohtainen energiavalmentaja mobiilissa ja selaimessa. Maarit Jauhiainen tutustui Väppi-sovellukseen vuonna 2018. Väpin kautta sähkönkulutuksen seuranta ja sopimusten hallinta on kätevä hoitaa.

Kuuslahden kylä Siilinjärven kyljessä heräilee kevääseen. Omakotitalossa poikansa kanssa asuva Maarit Jauhiainen on kotiutunut töistään kyläkoulun koulunkäynninohjaajan tehtävistä.


Jauhiaisen noin 100 neliön talo on rakennettu 1981, ja se lämpenee suoralla sähkölämmityksellä. Lisäksi lämmönlähteinä on valtava leivinuuni sekä joitakin vuosia sitten asennettu ilmalämpöpumppu.


Sähköä siis kuluu kohtuullisen paljon, suurin osa siitä tietysti lämmitykseen. Sähköpatterit on uusittu 2016 ja vuonna 2017 on solmittu sähkösopimus Väreen kanssa.


Sähkönseuranta aina mukana


Vuonna 2018 Jauhiainen tutustui Väppi-sovellukseen. Väppi on Väreen kehittämä sähkönseurantasovellus, joka on asiakkaan oma henkilökohtainen energiavalmentaja mobiilissa ja selaimessa. Väpin kautta sähkönkulutuksen seuranta ja sopimusten hallinta on kätevä hoitaa. Väppi-sovelluksen kautta voi seurata omaa sähkön kulutustaan hyvinkin tarkasti, sekä vertailla kulutuksen kehitystä esimerkiksi suhteessa ulkolämpötilaan.


- Olin kyllä yllättynyt siitä, kuinka helppoa tämän kautta kulutuksen seuraaminen on. Itsekin ihan kiinnostui siitä, vaikka aiemmin ei sähkö juuri kiinnostanut kuin laskujen maksun muodossa, Jauhiainen hämmästelee.Maarit Jauhiainen
Maarit suosittelee Väppi-sovellusta sen helppokäyttöisyyden vuoksi.

Kulutustilastot apuna lämmityksen suunnittelussa

Jauhiainen seuraa sovelluksesta lähinnä kulutustaan vuosittain, verraten niitä edellisiin vuosiin.


- Vuodet eivät ole toistensa näköisiä, ja kun sovelluksesta näkee ulkolämpötilan, näkee heti että kun on ollut kylmempää, niin kulutuskin on ollut suurempaa. Kyllä se motivoi lämmittämään esimerkiksi leivinuunia enemmän, kun tulee kylmemmät kelit, Jauhiainen pohtii.


Väppi antaa joka kuukausi yhteenvedon omasta sähkönkulutuksesta. Yhteenvedosta näkee konkreettisesti, kuinka oma sähkönkulutus on kehittynyt edelliseen kuukauteen verrattuna. Lisäksi sovelluksessa on keskiarvot kovimpien kulutusten tunneista sekä vuorokausi- ja viikonpäiväjakauma.


Konkreettiset esimerkit apuna


- Puhelimeen tulee ilmoitus, että nyt on kuukausiyhteenveto nähtävillä. Sieltä näkee konkreettisesti, montako pyykinpesukoneellista sähköä on mennyt enemmän tai vähemmän. Se on näin naisihmiselle ainakin todella hyvä ja konkreettinen, osaa arvioida kuinka paljon sitä sähköä oikeasti on kulunut, Jauhiainen kiittelee.


- Sähkö oli ennen niin näkymätöntä, siitä tuli vain se lasku jonka päälle ei paljoa ymmärtänyt. Nyt kun käytän Väppiä, tiedän sähköstä paljon enemmän, Jauhiainen päättää.


Väppi kokemus


Olin yllättynyt siitä, kuinka helppoa Väpin kautta sähkönkulutuksen seuraaminen on. Itsekin ihan kiinnostui siitä, vaikka aiemmin ei sähkö juuri kiinnostanut. Sähkö oli ennen niin näkymätöntä, siitä tuli vain se lasku jonka päälle ei paljoa ymmärtänyt. Nyt kun käytän Väppiä, tiedän sähköstä paljon enemmän.


Maarit Jauhiainen

Väppi on asiakkaidemme etu

Väreen asiakkaana saat käyttöösi Väppi-sovelluksen. Tutustu sähkösopimus -valikoimaamme ja tee sopimus.


Kätevimmin saat Väppi-sovelluksen käyttöösi lataamalla mobiilisovelluksen App Store (iOS)- ja Google Play (Android) -sovelluskaupoista. Näin oma energiavalmentajasi on heti käytössäsi ja kulkee aina mukanasi.


Apple AppstoreGoogle Play kauppa