Sähkönkulutus ja säästäminen

Kun säästät kotitalouden sähkönkulutuksessa, samalla säästät ympäristöä ja rahaa. Kodin sähkönkulutus ei aiheudu itsestään. Pienillä muutoksilla voit kuitenkin saada aikaan useamman satasen säästöt vuodessa.


Tässä Väreen energian säästövinkkejä 💡🧡– olkaa hyvä:

Sähkön säästövinkit ✂

Usein puhutaan, että sähkönkulutusta tulisi tarkkailla ja säästää sähköä, mutta mitä on ne konkreettiset teot, joita jokainen voi helposti tehdä kotonaan? Nappaa tästä säästövinkkejä arkeen.


Säästä saunomalla mukavammin 🛀


Mennään suoraan sinne suomalaisten pyhimpään, nimittäin saunaan. Löylyttelyhetki saa olla viikon kohokohta. Saunan sähkönkulutus on mahdollista minimoida, kun koko ruokakunta istuu lauteilla yhtä aikaa tai ainakin mahdollisimman peräjälkeen. Lämpötila on tietysti makuasia, mutta löyly on usein pehmeimmillään noin 80 asteessa. Kiukaan ei siis tarvitse hohkata sata-asteisena. Myös kiukaan ennakoiva sammuttaminen voi säästää euroja.


Energiatehokasta puhtautta 👕


Huriseeko teillä täysiä vai vajaita pyykki- ja tiskikoneellisia? Jos jälkimmäinen on vastauksesi, on energiankulutuksessa tehostamisen varaa. Pesukoneen sähkönkulutuksesta 90–95 % kuluu veden lämmittämiseen. Suosi matalia pesulämpötiloja ja ekopesuohjelmia aina, kun mahdollista. Pyykin kuivattaminen ulkona on energiatehokkain vaihtoehto. Kuivausrummun sähkönkulutuksen saa energiatehokkaimmaksi mahdollisimman suurella linkousnopeudella.


Säädä sisälämpötilaa – läheisyys lämmittää 🧡


Käytä mukavuuslämmitystä ja pyyhekuivaimia viisaasti. Lattialämmityksen sähkönkulutuksessa on helppoa säästää. Esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitystä ei kannata välttämättä kesäisin pitää päällä. Voit myös miettiä, voiko sähkön kulutusta vähentää laskemalla huonelämpötilaasi. Oleskelutilojen lämpötilaksi suositellaan 20–22 astetta ja makuuhuoneeseen riittää usein 18–19 astetta. Se on nimittäin läheisyys, joka lämmittää eniten.


Jatkojohdot kunniaan 🔌


Kodin sähkölaitteet, kuten tietokone, televisio ovat varsinaisia virtasyöppöjä myös stand by -tilassa. Turhan television ja tietokoneen sähkönkulutuksen saa minimoitua kytkemällä laitteet katkaisimelliseen jatkojohtoon. Ja kun kytkimen vielä muistaa napsauttaa off-asentoon, ei laitteisiin kulje virtaa silloin kun niitä ei käytetä.


Katse valaistukseen 💡


Pimeydessä ei tarvitse omassa kodissa vaeltaa, mutta jäävätkö valot teillä kuluttamaan sähköä, vaikka väki on jo siirtynyt muualle oleskelemaan? Turhien valojen sammuttaminen asunnosta on järkevä tapa, joka kannattaa opettaa hyvissä ajoin myös perheen nuorimmille jäsenille. Lisäksi Suomen pitkä pimeä talvi suo mahdollisuuden viritellä tunnelmaa vaikkapa romanttisen kynttiläillallisen merkeissä – kunhan muistaa huolehtia paloturvallisuudesta.


Kodinkoneiden sähkönkulutus - Aika uusia kodin kalustoa? ⚡


Vanhassa vara parempi, vaan ei usein kodinkoneiden kohdalla. Esimerkiksi parhaat päivänsä nähnyt jääkaappi voi kuluttaa sähköä yllättävän paljon. Kun on aika vaihtaa kodinkoneita tai muita sähkölaitteita uudempaan, muista suosia energiatehokkaita malleja: huipputehokas pakastin voi vähentää kulutuksen jopa kolmasosaan entisestä.


Väreen asumisen palvelut 🏠🧡


Väreen asumisen palvelut säästävät sähköä, aikaa, rahaa ja sinun hermojasi. Me Väreellä käytämme kaiken energiamme arkesi sujuvoittamiseksi. Tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Tutustu tarkemmin Väreen tuotteisiin ja palveluihin, joiden avulla elämä helpottuu kummasti.

Mikä kuluttaa eniten sähköä?

Monia kiinnostaa eniten kysymys, että mikä kuluttaa eniten sähköä?


Tähän ei ole suoraa vastausta, mutta yleisesti ottaen asunnon lämmitys, kuluttaa sähköä eniten. Siksi tehokkain tapa sähkönkulutuksen vähentämiseen kotitaloudessa on sisälämpötilan lasku yhdellä asteella, tämä tuo 5 % sähkön säästön lämmityskuluihin. 

Väppi -apuväline sähkön säästämiseen

Väppi-äppi on henkilökohtainen energiavalmentajasi mobiilissa ja selaimessa, jonka avulla onnistuu kätevästi niin sähkönkulutuksen seuranta, sopimusten hallinta kuin lisäpalveluiden lisääminenkin. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa.


Väppi-sovelluksen saat käyttöösi Väreen sähkösopimusasiakkaana.

quote

Tosi näppärä, helppokäyttöinen ja informatiivinen. Kannustaa vähentämään sähkönkulutusta. Kaikin puolin tyytyväinen olen Väppiin.