Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Ivalon superkauppiaat hävikkiä vastaan

K-kauppiaat Susanna Kallioinen ja Ari Sihvonen siirtyivät Keski-Suomesta Ivaloon K-Supermarket Ivalon K-kauppiaiksi syksyllä 2020. Vastuullisuus on heille tärkeä asia ja tavoitteena on vaikuttaa ylimääräisen kulutuksen vähentämiseen ja erityisesti hävikkisähköön

K-kauppiaat Susanna Kallioinen ja Ari Sihvonen siirtyivät Keski-Suomesta Ivaloon K-Supermarket Ivalon K-kauppiaiksi syksyllä 2020 juuri keskellä korona-aaltoa ja sitä seurannutta rajojen sulkemista sekä kansainvälisen matkailun pysähtymistä. Kauppiaspariskunta ei tästä hätkähtänyt vaan panosti noutopalvelujen ja kotiinkuljetusratkaisujen kehittämiseen, jolloin pohjoisen matkailijoille voitiin tarjota kauppa- ja ruokapalveluja suoraan lomamökille. Ruokakuljetukset toimivat hyvin pandemiasta huolimatta.


- Asiakkaamme voi tehdä tilauksen verkkokaupan kautta noutopisteeseen, hakea tilauksen tai tilata suoraan kotiinkuljetuksen. Kuljetamme halutut tavarat aina Ivalosta Saariselälle sekä niiden lähialueille. Meillä on valikoimissa lappilaisten lähituottajien herkkuja ja ison supermarketin tuotevalikoima: aina tuoreet lihat ja kalat, leivät ja päivittäistavaratuotteet. Voimme toimittaa myös valmiita ruoka-annoksia ja poronkäristystä löytyy kyllä pohjoisen kävijöille. Olemmehan Suomen pohjoisin K-supermarket, kauppias Ari Sihvonen toteaa hymyillen.

quote

Vastuullisuus painoi meillä vaa´assa sähkönmyyjäkumppanin valinnassa ja siksi valinta oli Väre.

Ei enää hävikkisähköä, eikä hävikkiruokaa

Sähköllä ja sen käytöllä on merkittävä rooli K-Supermarketin päivittäisissä toiminnoissa, koska kaupan perustoiminnot aina kassoista kylmäsäilytykseen ovat sähköstä riippuvaisia. Kumppanina sähkönhankinnassa on energiapalveluyhtiö Väre. K-Supermarket Ivalo on Väreen sähköasiakas, jolle sähkökaupan ammattilaiset Väreessä hankkivat sähköä aina edullisimmilta ajanjaksoilta.


Pitkällä aikavälillä Väreen Yhteissalkku on edullinen tapa hankkia sähköä. Väreen YritysEkstra-palvelun kautta kauppiaat voivat seurata sähkömarkkinoita ja oman sähkösalkun tilannetta reaaliaikaisesti. YritysEkstran kautta on näkyvissä markkinahinnat, laskuhistoria sekä käyttöpaikkojen tuntitasoiset mittaustiedot ja ennusteet, jolloin sähkönkäytön optimointi on helppoa. Väreen iskulause – sähköyhtiö, joka pyrkii myymään mahdollisimman vähän sähköä, osui hyvin yhteen tulevien asiakkaiden kanssa, koska Ari Sihvosen mukaan heidän tavoitteenaan on kuluttaa mahdollisimman vähän sähköä. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi tarkempana valojen käyttönä: kaupan valaistus on optimoitu niin, että täysi valaistus laitetaan päälle vasta, kun kauppa avataan asiakkaille. Myös paistopisteellä paistetaan, kun pellit ja uuni ovat täysiä, jolloin saadaan paistot tehtyä aina yhdellä kerralla. Näin joka päivä voidaan säästää sähkössä. Säästövinkkejä sähkön säästämiseen löytyy kyllä, kun niitä vain jaksaa noudattaa.


- Vastuullisuus painoi meillä vaa´assa sähkönmyyjäkumppanin valinnassa ja siksi valinta oli Väre. Vastuullisuus on meille tärkeä asia ja seuraamme tarkasti sähkönkulutusta ja sitä, millä toimilla voimme vaikuttaa ylimääräisen kulutuksen vähentämiseen ja erityisesti hävikkisähköön. Pienilläkin asioilla yhdessä on merkittävä vaikutus, kauppias Ari Sihvonen painottaa.Suomen pohjoisimmassa K-Supermarket Ivalossa hävikkiä ei torjuta vain hävikkiviikolla, vaan joka päivä.


K-Supermarketissa on Sihvosen mukaan panostettu myös kierrätykseen ja ekologisuuteen. Muovin vähentäminen ja sen kierrätys ovat tärkeitä konkreettisia vastuullisuustekoja kuten myös ruokahävikin vähentäminen. K-Supermarket Ivalo käyttää hävikkiruoan välittämiseen suosittua ResQ Club -sovellusta, jonka kautta välitetään paikallisille kuluttajille päivittäin edulliseen hintaan elintarvikkeita, joissa päiväys on tulossa vastaan.


- Meidän kaupan tavoitteenamme on 0-hävikki ja sen eteen teemme töitä joka päivä. Asiakkaamme voi osallistua nollatalkoisiin ostamalla hävikkivaarassa olevaa ruokaa ResQ -sovelluksen kautta: ResQ:en avulla vältetään hyvien ja käyttökelpoisten hedelmien, einesten ja muiden elintarvikkeiden päätymistä roskiin. Tämänkaltaisesta kierrättämisestä hyötyy niin asiakkaamme kuin kauppa, ja kaiken kaikkiaan kierrättämisestä syntyy puolin ja toisin hyvä mieli. Ympäristö kiittää kierrättäjää, kauppias Ari Sihvonen summaa.

Miksi yrittäjän kannattaa tehdä kanssamme Yhteissalkku-sähkösopimus?

Helppous

Helppous

Yrittäjänä sinulla on aina paras mahdollinen sähkösopimus! Hintoja ei tarvitse seurata, koska sähkökaupan ammattilaiset tekevät sen puolestasi. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus, ilman sitoumuksia taikka huolta jatkosopimuksista.

Edullisuus

Edullisuus

Sähkökaupan ammattilaiset hankkivat sähköä aina edullisimmilta ajanjaksoilta, jolloin hinta on edullisempi kuin määräaikaisissa sopimusmalleissa.  Pitkällä aikavälillä tämä on edullisin tapa hankkia sähköä.

Riskittömyys

Riskittömyys

Teemme sähkön hankintaa jatkuvasti, joten hintamuutokset eivät ole niin rajuja kuin määräaikaisten sopimusten ollessa katkolla. Yrittäjänä hyödyt myös markkinahintojen laskusta, toisin kuin määräaikaisessa, jossa hinta on kiinteä koko sopimusajan.

Me kiinnostuimme sinusta!

Autamme sinua löytämään parhaat energiaratkaisut yrityksellesi. Jätä yhteystietosi, niin me olemme yhteydessä sinuun.

Asiakastarinoita

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Palkittu Lindroosin puutarha pienensi merkittävästi hiilijalanjälkeään...

Lindroosin puutarha pienentää Väreen Vihreällä sähköllä merkittävästi hiili...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää