Tilaa
paneelit
Väre aurinkosähkö logo

Aurinkopaneelien asentaminen

Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä asennus, jotta kaikki tulee varmuudella tehtyä asetusten mukaisesti ja laadukkaasti. Tällöin ei myöskään tule ongelmia takuiden kanssa.

Väre aurinkosähkö logo
Julkaisu: 28.4.2020 12:41

Kuinka aurinkopaneelit asennetaan?

Aurinkopaneelien asennus suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi kattokiinnikkeet valitaan aina katon mukaan. Tyypillisesti asennus on nopein ja helpoin tehdä peltikatoille. Asennus onnistuu kuitenkin lähes kaikille katoille, mutta hyvin vanhat ja/tai asbestia sisältävät katot voivat tehdä tähän poikkeuksen.

Ammattilaiset asialle


Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä asennus, jotta kaikki tulee varmuudella tehtyä asetusten mukaisesti ja laadukkaasti. Tällöin ei myöskään tule ongelmia takuiden kanssa. Aurinkosähköjärjestelmä liitetään kiinteistön sähkökeskukseen, jonka vuoksi asennustyössä tulee olla tarvittavat sähköurakoitsijan pätevyydet. Asentajat katsovat yhdessä asiakkaan kanssa mm. invertterin ja turvakytkimien paikat niin, että järjestelmä on turvallinen eikä siitä aiheudu mukavuushaittaa asiakkaalle. Aurinkosähköjärjestelmää kuten yleensäkin sähkölaitteita asentaessa tulee kiinnittää aina huomiota turvallisuuteen, mm. asetusten mukaisten turvakytkimien ja maadoitusten asentaminen sisältyy laadukkaaseen toimitukseen.


Jopa päivässä käyttövalmiiksi


Aurinkosähköjärjestelmän asennus käy nopeasti ja tyypillisesti omakotitalon asennuksessa menee päivä tai pari paneelimäärästä riippuen. Esimerkiksi Väreen toimitukset ovat aina käteviä ja asiakkaalle helppoja avaimet käteen -toimituksia, joissa asennustyön tekevät aurinkosähköön erikoistuneet paikalliset asennusammattilaiset. Asennustyön valmistuttua aurinkosähköjärjestelmälle laaditaan virallinen käyttöönottopöytäkirja ja asiakas opastetaan laitteiston käyttöön. Lisäksi Väre hoitaa tarvittavat ilmoitukset verkkoyhtiölle ja kytkentäluvan hakemisen verkkoyhtiöltä.Aurinkopaneelien asennus menossa
Suositeltavaa on antaa alan ammattilaisen tehdä asennus. Kuva: Kari Vesterinen
Antti on Väreen kehitysjohtaja

Antti, kehitysjohtaja

Antin vastuulla on Väreen palveluiden kehitys ja palveluiden toimitus asiakkaalle. Savon Voimalta Väreelle siirtyneellä diplomi-insinöörillä on monipuolinen työkokemus mm. tutkimuksen, kehityksen ja myynnin parista. Antti pääseekin soveltamaan tiimeineen laajasti osaamistaan kehittäessään asiakaslähtöisiä palveluita Väreen asiakaskunnalle. Vapaa-aika kuluu Antilla pitkälti perheen kanssa. Kuntoaan Antti pitää yllä kesällä juoksulenkeillä ja talvella hiihtämällä. Yksi kesän kohokohta on lohenkalastusreissu pohjoiseen.