Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.
sähköautojen latauspisteet webinaari

Seitsemisen kansallispuistoon sähköautojen latauspisteet

Metsähallitus tilasi Väreeltä sähköautojen latauspisteet sekä sähköistetyt karavaanaripaikat Seitsemisen kansallispuistoon yhteensä 10 autolle. Samalla myös Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialueen valaistusta ja turvallisuutta parannettiin ajastettavalla LED-aluevalaistusratkaisulla.

sähköautojen latauspisteet webinaari

Ikimetsään voi nyt huristella ekologisesti sähköautolla

Pirkanmaalla sijaitsevan Seitsemisen kansallispuiston uudet sähköautojen latauspisteet otetaan käyttöön 1.12.2021. Seitsemiseen on asennettu lisäksi uusia sähköistettyjä karavaanaripaikkoja sekä luontokeskuksen pysäköintialueen valaistusta on parannettu. Luontokeskukseen on aiemmin asennettu myös aurinkopaneelit. Latauspisteet ja luontokeskuksen energiaremontit on toteutettu osana isoa Seitsemisen palveluvarustuksen kunnostusurakkaa, joka on rahoitettu eduskunnan myöntämällä lisämäärärahalla.


Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialueelta löytyy nyt kaksi Type2-latauspistettä, joissa pystyy lataamaan neljä autoa yhtä aikaa. Latauksesta peritään asiakkailta maksu, joka maksetaan puhelinsovelluksen avulla.


- Myös karavaanareiden palvelut paranevat, sillä Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialueelle on asennettu kolme kaksipuoleista Schuko-karavaanipistoketta, joissa pystyy lataamaan kuusi asuntovaunua tai -autoa yhtä aikaa. Uudet sähköistetyt paikat tulevat tarpeeseen, sillä matkailuautoissa yöpyvien retkeilijöiden määrä on viime vuosina kasvanut Seitsemisen kansallispuistossa, asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksesta sanoo.Seitsemisen kansallispuistoon sähköautojen latauspisteet
Seitsemisen parkkipaikalle asennetut sähköautojen latauspisteet odottamassa ensimmäisiä lataajia.


LED-valaistus lisää turvallisuutta


Seitsemisen pysäköintialueelle on asennettu Väreen toimesta myös uusi ajastettava aluevalaistusratkaisu, joka toimii kello- ja hämäräkytkimellä. Uusi LED-valaistus parantaa pysäköintialueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Hyvin suunniteltu LED-valaistus parantaa myös merkittävästi energiatehokkuutta säästäen valaistuksen kuluissa.

Ladattavien autojen suosio vahvassa kasvussa

Suomessa ladattavien autojen määrä on tuplaantunut kuluneen vuoden aikana ja yli kymmenkertaistunut neljässä vuodessa. Sähköautojen suosion kasvun taustalla on EU-lainsäädäntö. Autovalmistajien on jo tänä vuonna saatava valmistamiensa autojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt 95 g/km:n tasolle, ja vuonna 2025 keskipäästöjen on pudottava jälleen 15 prosentilla. 


- Tämän vuoden kesäkuussa Suomessa rekisteröitiin enemmän uusia täyssähköautoja kuin uusia dieselautoja ja samalla sähköautot ovat alkaneet syödä myös lataushybridien markkinaosuutta. Ladattavien autojen hankintahinnat lähestyvät vähitellen polttomoottoriautojen hintaa ja myös niiden käyttökustannukset ovat selvästi polttomoottoriautoja alemmat, summaa Väreen sähköisen liikenteen johtava asiantuntija Jussa Nieminen ladattavien autojen suosiosta. 


Luontokohteet ovat usein hieman vaikeasti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä ja suurin osa matkoista tehdään henkilöautolla. Liikenteen sähköistyessä myös latauspalveluiden tarve kasvaa.


- Retkeilyn suosio on lisännyt luontokohteiden kävijämääriä vuosi vuodelta, joka näkyy myös palveluiden kysynnässä, kuten sähköautojen latausratkaisuissa - metsästä on hyvä päästä myös takaisin kotiin, toteaa Nieminen hymyillen.Väreen sähköisen liikenteen johtava asiantuntija Jussa Nieminen neuvomassa kuinka auton lataus pisteellä suoritetaan.

Lisätietoja:

Sari Airas, asiakaspalvelupäällikkö, Metsähallitus, p. 0206 39 6671


Jussa Nieminen, sähköisen liikenteen johtava asiantuntija, Väre Oy, p. 050 586 5033