Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Väreen latauspiste-
kartoituksesta toteutukseen
– sähköinen latausratkaisu taloyhtiön tarpeiden mukaisesti

Sähköisiä latausratkaisuja on yhtä monta kuin taloyhtiöitä. Väreen latausratkaisuiden suunnittelu aloitetaan aina taloyhtiön tarpeiden kartoittamisella, minkä ansiosta varmistetaan myös käytännössä toimivat ratkaisut.


Lue tästä Asunto Oy Kuopion Minnankantin hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän kokemuksista Väreen latausratkaisun hankinnasta.

Julkaistu 08.05.2024

Keskellä Kuopion kaupunkia sijaitseva, vuonna 2001 valmistunut As Oy Kuopion Minnankantti on taloyhtiö, joka seuraa aikaansa. Taloyhtiön aktiivinen hallitus yhteistyössä isännöitsijän kanssa pitää huolta, että arvostetulla alueella sijaitsevassa kerrostalossa on ennakoitu mahdolliset huoltotoimenpiteet jo hyvissä ajoin etukäteen.


– As Oy Kuopion Minnankantin hallitus tekee aktiivisesti hyvää työtä kiinteistön ja asuntojen arvon säilymisen puolesta. Tämä tarkoittaa etukäteen huolellista suunnittelua ja kauaskantoisia ratkaisuja, kuten tämä Väreen sähköisten latauspisteiden hankinta, kertoo isännöitsijä Johanna Pesonen.

Valintana Väre – tuttu ja luotettava toimija

Sähköautojen latauspisteiden hankinta oli ollut jo useamman vuoden As Oy Kuopion Minnankantin hallituksen puheissa ja isännöitsijän ehdotuksesta taloyhtiö teetti Väreen latauspistekartoituksen selvittääkseen taloyhtiön todelliset tarpeet ja latausratkaisujen mahdollisuudet.

Väre oli taloyhtiölle tuttu toimija jo aiemmin taloyhtiön sähkösopimuksien myötä.


– Ratkaisevana tekijänä siihen miksi Väre myös otettiin latausratkaisujen toimittajaksi, oli se, että Väreen tarjous vastasi parhaiten niihin tarpeisiin mitä taloyhtiöllämme oli, avaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Martti Kansanen.


– Lisäksi Väre on tuttu ja luotettava toimija, jolla lataamiseen ja rahaliikenteen hallintaan liittyvät asiat ovat kunnossa, hän jatkaa.

Sähköauton latausmahdollisuus asunnon myyntivalttina

As Oy Kuopion Minnankantissa on 25 autohallin osakaspaikkaa ja jokaiselle näistä asennettiin latausvalmiudet eli kaapeloinnit mahdollista latausasemaa varten. Jokainen autopaikkaosakas sai myös vapaaehtoisesti hankkia jo latausaseman paikalleen ja näitä asennettiin 16 osakaspaikalle keväällä 2023.


– Maailma on vahvasti menossa sähköautoilun suuntaan ja oli hienoa, että hallituksen lisäksi myös taloyhtiön osakkaat halusivat vastata tähän muutokseen, Kansanen kertoo.


Sähköautojen latauspisteiden hankinnalla taloyhtiö huolehtii kiinteistönsä arvon säilymisen lisäksi myös asunto-osakkeiden kiinnostavuudesta ostajien silmissä.


– Sähköauton lataus on noussut etenkin kaupunkialueilla yhdeksi isoksi kysymykseksi, jota minulta myyntitilanteissa kysytään. Niissä taloyhtiöissä, joissa on peruskorjaukset ja muut huoltotoimenpiteet tehty, voi sähköauton latausmahdollisuus nousta tekijäksi, jonka perusteella ostopäätös tehdään, avaa Pesonen.


– Latauspisteiden hankinnassa vinkkini muille taloyhtiöille on se, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Prosessi kannattaa ehdottomasti aloittaa latauspistekartoituksella, niin taloyhtiö saa heti tietoonsa pystyykö latausratkaisun toteuttamaan nykyisellä infralla vai tarvitaanko isompi urakka. Tämä antaa avaimia päätöksentekoon edullisesti, ilman sitoutumista urakkaan, Pesonen vinkkaa.

sähköautojen latauspisteet webinaari

Mitä taloyhtiön latauspisteiden hankinnassa tulisi ottaa huomioon?

Onko taloyhtiönne suunnittelemassa latauspisteiden hankintaa, mutta ette tiedä mistä lähteä liikkeelle?


Lataa nyt Väreen ilmainen Latausjärjestelmän ostajan opas taloyhtiöille ja tiedät mistä aloittaa! Voit halutessasi olla myös suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme, he auttavat teidät alkuun.


 

sähköautojen latauspisteet webinaari

Ota yhteyttä niin katsotaan taloyhtiöllenne sopivat latausratkaisut!

Miska Aaltonen

Myyntipäällikkö, sähköautojen latausratkaisut, E-Power, yritysmyynti

Etelä-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme

+358 447 600 529 miska.aaltonen@vare.fi
Varaa etätapaaminen

Miro Lehtinen

Myyntipäällikkö, sähköautojen latausratkaisut, yritysmyynti

Keski-, Itä- ja Länsi-Suomi

+358 44 7600 532 miro.lehtinen@vare.fi
Varaa etätapaaminen

Ajankohtaista

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää

Sähköauton latausinfra taloyhtiöön järkevästi

Mitä kaikkea pitää ja kannattaa huomioida, kun taloyhtiössä lähdetään miett...

Lue lisää

Sähköautojen langaton lataus

Sähköauton lataaminen ilman kaapelin kytkemistä helpottaisi monia arkisia l...

Lue lisää