Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre toimitti Kuopion Porttiin sähköautojen hyperlatauspisteen

Väre on avannut Itä-Suomen ensimmäisen sähköautojen hyperlatauspisteen Kuopion Portissa. Suurteholataukseen perustuva 150 kilowatin latauspiste on osa Väreen latausverkostoa ja kuuluu muiden Väreen latauspisteiden tavoin valtakunnalliseen Charge & Drive -latausverkostoon.

Itä-Suomen ensimmäinen hyperlatauspiste nyt Kuopiossa

 


Energiapalveluyhtiö Väre haluaa olla kehittämässä sähköisen liikenteen palveluja valtakunnallisesti koko Suomessa. Uuden hyperlatauspisteen sijoittamisella Kuopioon Väre halusi tuoda Itä-Suomen mukaan sähköautoilun hyperlatausaikaan ja parantaa sähköisen liikenteen palveluja maakunnassa. Kuopion Portti palvelee sijainnillaan erinomaisesti kaupunkiliikenteen lisäksi 5-tiellä etelä-pohjoissuuntaan kulkevia pit-kämatkalaisia ja esimerkiksi matkailijoita.


Väre Oy:n sähköisen liikenteen asiantuntija Mika Petsalon mukaan uusi hyperlatauspiste mahdollistaa kahden sähköauton yhtäaikaisen pikalatauksen.


- Latauspisteessä on kaksi CCS-latauspistoketta ja yksi CHAdeMO-latauspiste. Latauspiste mahdollistaa yhden auton lataamisen jopa 150 kilowatin latausteholla tai kahden auton samanaikaisen lataamisen 75 kilowatin teholla.


- Latausaikaan vaikuttaa käytettävissä olevan lataustehon lisäksi auton vastaanottokyky, akuston kapasiteetti, sen varaustaso ja lämpötila sekä ulkolämpötila. Parhaimmillaan hyperlatauspiste nopeuttaa sähköauton latausta kolminkertaisesti perinteiseen 50 kilowatin tehoiseen pikalatauspisteeseen verrattuna. Tämä parantaa merkittävästi sähköautoilijoiden palveluja pitkillä matkoilla, Petsalo sanoo.

Suurteholatauspisteen lisäksi Väre avasi samalla Kuopion Portin pysäköintitaloon yhteensä kymmenen 22 kilowatin asiointilatauspisteitä. Latauspisteet sijaitsevat P-Matkakeskuksen 1-, 2- ja 3-kerroksissa. Väreen latauspisteverkostossa on yli 100 latauspistettä.


Autoilija voi ladata sähköautoaan pohjoismaiseen Charge & Driveen pohjautuvilla Väre-latauspisteillä helposti ja turvallisesti mobiiliapplikaation tai RFID-avaimen avulla. Latauspisteiden sijainnit ja latauspalvelun hinnat on saatavilla sovelluskaupasta ladattavasta Väre lataus -applikaatiosta. 

Lisätietoja:

Väre Oy, sähköisen liikenteen asiantuntija, palvelupäällikkö Mika Petsalo, p. 040 709 7434, mika.petsalo@vare.fi


Väre Oy on uuden ajan energiapalveluyhtiö, joka syntyi Kuopion Energian, Savon Voiman, Jyväskylän Energian ja Lap-peenrannan Energian sähkönmyyntiliiketoimintojen yhdistymisestä. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä – yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten ener-giapalveluiden tarjoajana. Yhtiön tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. www.vare.fi