Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Sydän

Vaatevalmistusta aurinkoenergian voimin

Minna Suuronen Design valmistaa persoonallisia vaatteita sekä asusteita luonnonmateriaaleista alusta loppuun käsin taitaen. Vaatteet ommellaan ekologisesti oman aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä.

Sydän
quote

Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen olen ollut hyväntuulinen. Tunnen kantavani oman korteni kekoon ilmaston hyväksi. Toivoisin aurinkopaneelien ja lähisähkötuotannon yleistyvän.

20 vuotta sitten Minna Suuronen alkoi ompelemaan vaatteita omiin tarpeisiin, kun vaatekaupoista ei löytynyt omannäköisiä asuja. Hiljalleen Minnan ompelemat vaatteet löysivät tiensä myös naapureiden vaatekaappeihin, josta toiminta laajeni lopulta liiketoiminnaksi asti. Toiminimen Minna perusti vuonna 2004 ja osakeyhtiöksi toiminta muutettiin vuonna 2013. Minna pystyy työllistämään itsensä lisäksi kaksi kokopäiväistä työntekijää ja on siitä ylpeä.


Kurkimäen ateljeen lisäksi Kuopion Kauppahallista löytyy myymälä, jossa on saatavilla Minnan omien tuotteiden ohella muidenkin käsityöläisten tuotteita. Kauppahalli on Minnan mukaan paras paikka myymälälle, koska se sijaitsee niin keskeisellä paikalla ja siellä käy paljon turisteja. Myymälän lisäksi myyntiä tehdään erilaisilla messuilla ja tapahtumissa sekä jälleenmyyjien kautta.

Kestävä vaihtoehto kertakäyttömuodille

Minnan ateljeessa valmistuu pääosin naisten vaatteita, hattuja ja asusteita, jotka valmistetaan luonnonmateriaaleista. Iloisen värikäs, käsintehty, uudelleenkäytettävä ja lähellä tuotettu on kestävä vaihtoehto suurille vaatemerkeille ja kertakäyttöisyydelle. Koko mallistolle on myönnetty lisäksi myös avainlippu. 


- Arvomaailma on minulle tärkeä. Toivoisin, että ihmiset ostaisivat harvemmin ja panostaisivat lähellä tuotettuun ja kestäviin vaihtoehtoihin. Teen työtäni rakkaudesta lajiin. Haluan tuottaa iloa sekä itselleni että asiakkailleni, Minna toteaa ja jatkaa, -en tekisi tätä, jos en rakastaisi tätä. Parasta markkinointia tuotteilleni ovat olleet pirun hyvät tuotteet. Sana kiirii.


Puutarha on yksi tärkeimmistä harrastuksista ja Minna sanookin viihtyvänsä lähes koko kesän ulkona puuhastellen. Myös inspiraation työlleen Minna saa luonnosta. Puut ja kasvit ja eläimet, murretut luonnon sävyt. - Rakastan värejä, enkä tee mustia vaatteita kuin tilauksesta. Haluaisin, että ihmiset pukeutuisivat värikkäämmin. Myös tumma voi olla värikästä, kuten vaikka viininpunainen, Minna neuvoo.


Puhdasta energiaa aurinkopaneeleista

Suurosten katolla on Väreen toimittama 30 paneelin ja teholtaan 8,10 kWp aurinkosähköjärjestelmä. Minna kertoo, että idea aurinkopaneelien hankintaan lähti enemmänkin ympäristöahdistuksesta kuin sähkölaskun pienentämisestä. Hän uskoo, että pienilläkin teoilla on merkitystä isossa kuvassa. Myös Minnan asiakkaat ovat arvostaneet ratkaisua.


- Väreeltä oltiin yhteydessä ja saimme asiantuntevaa palvelua ja siitä syntyi luottamus myyjään. Tuli olo, että meitä ei rahasteta, vaan palvellaan aidosti ja rehellisesti. Saimme tuotantolaskelmat sekä lisäksi apua Business Finlandin tukihakemuksen tekemiseen.


- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja kaikkinensa homma on toiminut hyvin. Paneelien asentajat miettivät myös kokonaisuutta, että ulkoasu katolla on kaunis. Asennusjälki on erittäin siisti ja ammattimainen, kehuu Minna.Väreen toimittama 30 paneelin ja teholtaan 8,10 kWp aurinkosähköjärjestelmä tuottaa puhdasta energiaa ateljeen sähkönkäyttöä varten.


 


Kuvat: Kari Vesterinen


 


Lue myös muut asiakastarinamme