Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Uusiutuvat energianlähteet inspiroivat kehitystyössä

Väreen aurinkosähköratkaisuista vastaavaa tuotepäällikkö Juho Kaksosta kiehtoo energia-alassa sen monipuolisuus, yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja toimialan jatkuva kehittyminen. Lue, miten Juhon kesätyö vaihtui vakituiseen unelma-ammattiin.

Kuopiolaista Juho Kaksosta ovat aina kiehtoneet tekniikka, koneet ja laitteet. – Opiskelualaa pohtiessani aika nopeasti päädyin tekniikan alaan. Halusin opiskella alati kehittyvää ja tulevaisuuteen tähtäävää alaa, jonka perusteella päädyin energiatekniikan opintoihin Lappeenrantaan, Juho kertoo.


Opinnoissaan Juho keskittyi energiajärjestelmien toimintaan, energiantuotantoon sekä -talouteen ja jo opintojen aikana syttyi kiinnostus uusiutuvia energiantuotantomuotoja kohtaan. Väreelle tie vei alun perin jo Väreen perustajaosakkaan Savon Voiman Kipinä-kesätyöohjelman kautta. Hyvin sujuneen harjoittelun myötä Juho huomasi, että tässä työpaikassa voisi viihtyä pidempäänkin. Työt aurinkosähkön parissa innostivat niin, että Väreen perustamisen jälkeen Juho toimikin kesätöissä aurinkosähköjärjestelmien rakennuttajan ja asiantuntijan roolissa seuraavat kolme kesää.


Diplomi-insinööriksi valmistumisen jälkeen Juholle vinkattiin aurinkosähköjärjestelmien tuotepäällikön paikasta ja olihan se haettava. Tuttu kesätyöympäristö muuttuikin vakituiseksi työksi.

quote

Väreellä haluamme olla tiennäyttäjiä ja se vaatii jatkuvaa innovointia sekä omien prosessien kehittämistä.

Väreellä vastuu ja jatkuva innovointi motivoivat kehittymään

Energia-ala kehittyy kovaa vauhtia ja alan ammattilaisten on pysyttävä vauhdissa mukana. Juho korostaa, että asiantuntijana pitää olla tietoinen, mitä energia-alalla tapahtuu ja tässä työpaikalla on suuri merkitys.


– Koen, että Väre on aina tarjonnut mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoani monipuolisesti, esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden osallistua koulutuksiin ja alan tilaisuuksiin. Oma motivaatio on se tärkein moottori, mutta myös työpaikan tukemisella on suuri merkitys pitää kehittymisen motivaatiota yllä.


Väreellä Juho kokee saaneensa vastuuta jo alusta saakka.


– Väreellä haluamme olla tiennäyttäjiä ja se vaatii jatkuvaa innovointia sekä omien prosessien kehittämistä. Tähän olen saanut osallistua aktiivisesti alusta saakka, vastuuta on annettu ja siitä olen saanut paljon arvokasta oppia. On hienoa, että työntekijöihin ja heidän näkemyksiinsä luotetaan, hän kertoo.

Uusiutuvat energiamuodot kiehtovat

Jo opintojen aikaan syttynyt kiinnostus uusiutuvia energiantuotantomuotoja kohtaan on johtanut Juhoa uraan näiden parissa. Tällä hetkellä Juho vastaa yrityksille, maatiloille ja yhteisöille tarjottavien aurinkosähköratkaisujen tuoteryhmästä. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat esimerkiksi tuotteen strategia ja kehitys, hinnoittelu, tuotteistus sekä prosessit.


– Auringossa on valtava potentiaali ja niin tekniikka, kuin markkina kehittyy koko ajan. Tässä työssä saan haastaa itseäni jatkuvasti. Tieto vanhenee alalla nopeasti, joten koko ajan pitää oppia uutta.


Työ on tuonut mukanaan myös mielenkiintoisia haasteita myös oman mukavuusalueen ulkopuolelta.


– Mieleenpainuvia haasteita ovat olleet webinaarien ja asiantuntija puheenvuorojen pitäminen. Niissä on pitänyt astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta lopulta ne ovat osoittautuneet kuitenkin antoisaksi hommaksi.


Tulevaisuudessa Juho toivoo pääsevänsä edelleen kehittämään omaa ammattitaitoaan ja ottamaan myös lisää vastuuta. – Tällä hetkellä pidän siitä missä olen ja toivon tulevaisuudessakin pääseväni työskentelemään joko aurinkoenergian tai jonkin muun kehittyvän teknologian parissa. Uskon, että sekin on Väreellä mahdollista, hän kuvailee.


 


Miten kuvailisit Värettä työpaikkana yhdellä lauseella?

Innostava ja innovatiivinen, täällä tehdään tulevaisuuteen tähtäävää työtä.

Ilmoittaudu webinaariin

Ajankohtaista

Asiakaskohtaamiset ja onnistumiset palkitsevat

Sähköautojen latausratkaisujen myyntipäällikkö Miska Aaltosta palkitsee onn...

Lue lisää

Energialla muutetaan maailmaa

Oletko sinä Emmi Laakkosen tavoin töissä yrityksessä, jossa pääset aidosti ...

Lue lisää

Kumppaniyrittäjänä muuttamassa energia-alaa sopimus kerrallaan

Väreen kumppaniyrittäjä Tuomas Salomaa on myynnin ja asiakaspalvelun ammatt...

Lue lisää