Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
Aurinkopaneelien tuotanto

Siilinjärven kunnalle aurinkovoimala Väreeltä

Siilinjärven kunta on solminut toimitussopimuksen aurinkosähköjärjestelmästä Väreen kanssa. Sopimus sisältää 120 aurinkopaneelin voimalajärjestelmän toimituksen asennuksineen täyden palvelun periaatteella päiväkoti Pikkusiiliin Vuorelaan.

Aurinkopaneelien tuotanto
Hankinta on isoimpia aurinkosähköön liittyviä hankintoja Siilinjärvellä.

Aurinkovoimalahankinta on osa Siilinjärven kunnanhallituksen hyväksymää resurssiviisausohjelmaa, jossa pyritään energian säästöön ja edistämään hiilineutraalien energialähteiden käyttöä.

Siilinjärven kunta hankki aurinkovoimalan Väreeltä

Täyden palvelun periaatteella, 10 vuoden PPA-sopimuksella toteutettavassa voimalassa, Väre vastaa voimalasta ja sen tuotannosta sopimuskauden ajan ja Siilinjärven kunta maksaa aurinkovoimalasta vain sen tuottaman energian mukaan.


Toimitettava aurinkovoimala pitää sisällään 120 aurinkopaneelin järjestelmän asennuksineen sisältäen myös aurinkosähköjärjestelmän monitoroinnin ja raportoinnin. Täyden palvelun sopimus tarkoittaa, että kunnan ei tarvitse investoida itse aurinkosähkölaitteisiin ja veloitus sähköstä on samaa luokkaa kuin kunnan nykyinen sähköenergian kokonaishinta. PPA-toimitus mahdollistaa aurinkosähköjärjestelmän hankkimisen suoraan säästyvillä energiakustannuksilla, jonka aurinkovoimala itse tuottaa.


Laskelman mukaan aurinkosähköjärjestelmän tuottoarvio on noin 30 000 kilowattituntia vuodessa, jolloin koko kiinteistön sähkön käytöstä saadaan säästöä noin 15% vuodessa. Säästyvällä energialla saadaan maksettua aurinkosähköjärjestelmän hankinta seuraavan 10 vuoden aikana, jonka jälkeen järjestelmä siirtyy Väreeltä kokonaisuudessaan Siilinjärven kunnan omistukseen ja hallintaan. Tästä eteenpäin aurinkovoimala tuottaa maksutonta ja päästötöntä sähköä seuraavat 25 vuotta.


Kohti hiilineutraalia tavoitetta


Aurinkovoimalahankinta on osa Siilinjärven kunnanhallituksen hyväksymää resurssiviisausohjelmaa, jossa pyritään energian säästöön ja edistämään hiilineutraalien energialähteiden käyttöä.


- PPA-toimitus on kunnalle helppo ja turvallinen tapa hankkia aurinkosähköjärjestelmä. Emme tarvitse omia investointeja, vaan järjestelmä maksaa itsensä takaisin muun muassa energian sekä säästyvien muiden kulujen kautta. Seuraan aurinkosähköntuottoja päivittäin ja sopivankokoisen aurinkojärjestelmän tuotto menee suoraan kiinteistön ylläpitokäyttöön. Auringolla tuotettava sähkö on myös päästövapaa ja hiilineutraalienergiamuoto, toteaa Siilinjärven kunnan toimitilapäällikkö Jukka Kellokumpu.


- Aurinkovoimalat tulevat tulevaisuudessa yleistymään entisestään ja kiinteistön peruskorjauksen sekä uudistamisen yhteydessä on hyvä varmistaa sähköntuotanto myös aurinkovoimalla, hän jatkaa.


Väre Oy:n kehitysjohtajan Antti Martikaisen mukaan täyden palvelun PPA-sopimus on kunnalle riskitön keino varmistaa kestävä kehitys ja pienentää hiilijalanjälkeään sekä säästää energianhankintakuluissa.


- Vastuu voimalasta ja sen toiminnasta on 10 vuoden ajan Väreellä. Optimaalisesti suunniteltu sekä hyvin toimiva aurinkosähköjärjestelmä tuottaa uusiutuvaa energiaa asiakkaalle ja maksaa samalla itseään takaisin, eikä asiakkaan tarvitse sitoa suurta pääomaa investointiin. Siilinjärvelle hankittu aurinkovoimala edustaa alan parasta aurinkosähköteknologiaa, millä varmistetaan tehokas aurinkoenergian tuotanto, Antti Martikainen sanoo.


Aurinkovoimala tuottamassa sähköä

Lisätietoja:

Siilinjärven kunta, toimitilapäällikkö, Jukka Kellokumpu, puh. 044 740 1510, jukka.kellokumpu@siilinjarvi.fi


Väre Oy, kehitysjohtaja, Antti Martikainen, p. 044 723 7102, antti.martikainen@vare.fi