Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
Lähisähkö 100% uusiutuvaa energiaa läheltä

Jokainen voi vaikuttaa

"Jos voin itse arjen pienillä teoilla ja vaihtoehdoilla jotenkin parantaa oman jälkikasvun tulevia elinoloja, teen ehdottomasti parhaani. Yksi steppi tähän on ollut Väreen Pörssisähkö yhdistettynä Vihreä sähkö lisäpalveluun. Tämä hoituu keneltä tahansa muutamalla klikkauksella."

Lähisähkö 100% uusiutuvaa energiaa läheltä
quote

En toki yksin maailmaa pelasta, mutta on selvää, että pienilläkin asioilla voin vaikuttaa.

Sähkö on läsnä elämässämme, jokaisessa kodissa. Se on itsestäänselvyys. Miten sähkö sinne pistorasiaan hiipii, onkin jo vähän monisäikeisempi juttu.


Voimajärjestelmän ylläpito on jatkuvaa sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainottelua. Sähköä on tuotettava hetkellisesti juuri sen verran kuin sitä käytetään. Tasapainon mittari on sähköverkon taajuus. Kun kaikki on hyvin, taajuus on tasan 50 hertsiä. Jos taajuus heilahtaa merkittävästi on vaarana, että voimalaitokset irtoavat sähköverkosta ja syntyy laaja sähkökatko.


Aamuisin kun yhteiskunta herää, tarvitaan lisää sähköä ja totutusti sähköntuotannon voimalaitokset lisäävät silloin puhtiaan. Ilmastonmuutosta blokkaavien ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi rakennetaan jatkuvasti uutta uusiutuvaa energiantuotantoa, tuuli- ja aurinkoenergiaa. Näiden osuus jatkaa vahvaa kasvuaan, hyvä niin!


On kuitenkin huomattava, että kyseiset uusiutuvan energian voimalaitokset eivät käynnisty ja säädä tuotantoaan napin painalluksella aamuisin, vaan säätilan mukaan. Järjestelmän tasapainon ylläpitoon tarvitaan jatkossa uutta, kun vielä samaan aikaan sähkömarkkinoilta tippuu pois fossiilisilla käyviä tuotantolaitoksia. Sähkön käytön sopeuttaminen, eli kysynnän jousto, on mainio ratkaisu tehotasapainon hallintaan. Säätöä ilman ainuttakaan uutta voimalaitosta!

quote

Ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi rakennetaan uutta uusiutuvaa energiantuotantoa. Näiden osuus jatkaa vahvaa kasvuaan, hyvä niin!

Kysynnän joustoa käsipelillä

Vapun jälkeisenä päivänä 2.5.2019, saatiin yhteen päivään kiteytettyä hienosti hinnan vaihtelua. Yöllä sähkön markkinahinta oli lähestulkoon 0 snt/kWh! Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttaja joka hankkii sähköenergiansa pörssihintaisena, jäi yön sähkön kulutukselta maksettavaksi vain sähkön siirron osuus. Lyhykäisyydessään todella alhainen hinta johtuu siitä, että Pohjolassa on nyt runsaasti vettä ajettavaksi voimalaitosten läpi ja samaan aikaan sopivat tuulet Tanskan puolella sekä maltillinen yöaikainen sähkön tarve.


Jos voin itse arjen pienillä teoilla ja vaihtoehdoilla jotenkin parantaa oman jälkikasvun tulevia elinoloja, teen ehdottomasti parhaani. Yksi steppi tähän on ollut Väreen Pörssisähkö yhdistettynä Vihreä sähkö lisäpalveluun. Tämä hoituu keneltä tahansa muutamalla klikkauksella verkkosivuillamme. Tämän jälkeen voin itse vaikuttaa sähkölaskuni suuruuteen tuntihintojen mukaan ja voin varmistua siitä, että saan pistorasioistani uusiutuvaa energiaa.


Kuinka ympäristö tästä kiittää? Noh, yöllä kun energia on halpaa, sitä on tarjolla jo liikaakin ja se on peräisin tuulesta ja vesivoimasta. Lataan siis sähköautoni yöllä ja ajastan pyykinpesukoneen starttaamaan aamukuudelta puhtaalla energialla. Puolestaan illalla vältän kalleimmilla tunneilla saunan lämmitystä, koska tiedän, että piikkitunneilla tuotantopaletissa voi olla päällä myös ei niin ympäristöystävällistä tuotantoa. En toki yksin maailmaa pelasta, mutta on selvää, että pienilläkin asioilla voin vaikuttaa.

quote

Kysynnän jousto on mainio ratkaisu tehotasapainon hallintaan. Säätöä ilman ainuttakaan uutta voimalaitosta.

Kysynnän joustoa automaatilla

Itse toteutan pääosan joustoistani manuaalisesti, mutta Väre ei jätä asiakkaitaan muistin varaan. Väre tarjoaa kysynnänjoustopalvelun automatisoituna pakettina. Yritykset, yhteisöt, sähkölämmittäjät. Jokainen sähkönkäyttäjä löytää kysyntäjoustoratkaisun Väreeltä. Tarjoamme asiakkaille välineet päästä mukaan hyötymään kysyntäjoustosta, nauttimaan pienemmästä sähkölaskusta ja parantamaan sähköjärjestelmän energiatehokkuutta. Vähemmän euroja ja CO2-päästöjä. Kysyntäjousto ei ole rakettitiedettä ja automatiikka hoitaa asian. Jousto voi olla esimerkiksi kasvihuoneen valojen lyhytaikaista sammuttamista 10 kertaa vuodessa tai suuren vesivaraajan kapasiteetin aktiivista hyödyntämistä kysyntäjoustomarkkinoilla. Ja parhaimmillaan mukaan pääsee ilman minkäänlaista investointia.


Ollaan yhteydessä ja napataan yhdessä kiinni kysyntäjouston hyödyt!

Jussi, johtava asiantuntija

Jussi on Väreen ennakkoluulottomin sähköautoilija, jolta taipuu myös rap-musiikin riimit. Tekniset vimpaimet ja kilowatit pysyvät siis vahvasti menossa mukana niin työssä kuin vapaa-ajalla. Tämä mies tietää, missä sähköä tuotetaan ja miten se virtaa kohti käyttäjiä. Ja ennen kaikkea, kuinka koko kuvio pidetään balanssissa. Insinööri-Jussin työhistoria fyysisen energiahankinnan parista on antanut vahvat eväät energiapalveluiden kehittämiseen, ja hänen missionsa onkin sähkömarkkinoiden tasapainottaminen Kysyntäjouston avulla.