Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Sähkön hintaennuste 2024 - nouseeko sähkön hinta?

Sähkön hinta oli vuonna 2022 ennätyskorkealla ja vaikka se on laskenut osittain vuonna 2023, oli hinnassa vielä paljon vaihtelua. Pörssisähkön keskihinta oli vuonna 2022 18,81 snt/kWh, kun vuonna 2023 se oli 6,66 snt/kWh (hinnat sis. alv).


Kokosimme tälle sivulle tietoa sähkön hintaennusteesta, sähkön hinnan noususta vuonna 2024 sekä vinkit, kuinka varmistat oman sähkölaskusi pysyvän mahdollisimman matalana.

Näin varaudut sähkön hinnan nousuun

Mieti omaa kulutustasi

Onko kodissasi sähkölaitteita, jotka ovat turhaan päällä? Tai onko teillä sähkölämmitys, jonka tehoa voisi ehkä vähän pienentää?


Yksittäiset teot oman kulutuksen pienentämiseksi saattavat tuntua pieniltä, mutta tässäkin tapauksessa pienistä puroista voi kasvaa suuri joki! Väreen asiakkaana saat ilmaisia energiansäästövinkkejä ja voit seurata kulutustasi Väppi-sovelluksemme kautta.

Voisitko tuottaa itse sähköä?

Oman sähköntuotannon arvo kasvaa sitä mukaan, kun sähkön markkinahinta nousee. Aurinkopaneelit voivat olla erittäin fiksu ratkaisu, jos asut esimerkiksi rivitalossa tai kerrostalossa ja oman aurinkovoimalan hankinta kannattaa rohkeasti nostaa yhtiökokouksessa esiin.

Vaikuta omaan sähkön hintaasi

Tiesitkö, että on olemassa sähkösopimuksia, joilla voit itse vaikuttaa käyttämäsi sähkön hintaan?


Väreen Välkky-sopimus on uudenlainen sähkösopimus, jolla voit vaikuttaa omilla kulutustottumuksillasi käyttämäsi energian hintaan ja sähkölaskusi kokoon. Tutustu Välkkyyn täältä.

Kulutusvaikutus: Vaikuta omaa käyttöä ajastamalla

Kulutusvaikutus riippuu siitä, mihin aikaan käytät sähköä. Tyypillisesti kulutusvaikutus vaihtelee -1,5 ja +1,5 snt/kWh välillä. Mitä enemmän pystyt ajastamaan sähkön kulutusta, sitä enemmän säästät! Väppi-palvelussa näet päivittäin tunnit, joille sähkön käyttöä kannattaa keskittää.

Mietityttääkö sähkön hinnan nousu?

Valitse Välkky-sähkö ja voit vaikuttaa itse sähkösi hintaan.

Valitse luotettava sähköyhtiö

Valitettavasti vuonna 2022 saimme lukea uutisista, kuinka osa sähköyhtiöistä ei enää kestänyt muuttunutta markkinatilannetta. Väreen kanssa siitä ei ole pelkoa, sillä olemme vakaa ja suuri sähköyhtiö, joka hallitsee riskit.


Vaihtamalla Väreen asiakkaaksi varmistat, ettei postiluukustasi kilahda ikävää kirjettä sähköyhtiösi kaatumisesta.

Lisää aiheesta

Kireät pakkaset tuovat myös sähkön kulutushuiput – nyt on aika karsia ...

Kovat pakkaset kasvattavat huomattavasti sähkön kulutusta ja samalla myös s...

Lue lisää

Pörssisähkön käyttäjät innostuivat sähkön miinushinnoista, muut vähens...

Energiapalveluyhtiö Väre selvitti, millainen vaikutus marraskuun loppupuole...

Lue lisää

Päästöttömän sähkön kustannukset perustuvat lainsäädäntöön

Energian tuottamisen ja käyttämisen vihreä murros on sukupolvemme suurimpia...

Lue lisää