Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Pajulahdessa väreilee vahva positiivinen vihreys

Liikuntakeskus Pajulahdessa on saavutettu lyhyessä ajassa energiapalveluyhtiö Väreen palveluiden avulla lisää vastuullisuutta vihreän energiasiirtymän myötä. Mikä parasta, Väreen palveluiden käytöstä on seurannut miinusmerkkisiä sähkölaskuja! Konkreettinen kulusäästö on ollut merkittävä etu erityisesti näinä aikoina, kun sähkön markkinahinnat ovat korkealla.

Lahden Nastolassa toimiva Olympiatason urheiluopisto ja monipuolinen Liikuntakeskus Pajulahti vastaanottaa vuosittain yli 200 000 liikunnanharrastajaa ja kilpaurheilijaa. Pajulahdessa kulutetaan sähköä 3,5 gigawattituntia vuosittain.


- Kesällä pelkästään jäähallin viilennys haukkaa aimo annoksen tuosta määrästä ja siksi sinne oli luontevaa sijoittaa ensimmäinen aurinkovoimalamme vuosi sitten, toteaa Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja Mikko Levola.


Pajulahti on kirjannut vuoteen 2035 asti ulottuvaan strategiaansa ja vastuullisuusohjelmaansa kestävän kehityksen yhdeksi päätavoitteeksi hiilijalanjäljen nollaamisen. Tavoitteeseen päästään parhaiden kumppaneiden kanssa. Niistä merkittävimpiin kuuluu energiapalveluyhtiö Väre. Pajulahti on hankkinut vihreän sähkön lisäksi useita palveluja Väreeltä ja saanut asiantuntevan salkunhoidon myötä merkityksellistä säästöä sähkölaskuissaan.Mikko Levola on Pajulahden toimitusjohtaja
Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja Mikko Levola on erittäin tyytyväinen yhteistyöhon energiapalveluyhtiö Väreen kanssa.
quote

Saimme palautuslaskun, kuten myös seuraavassa kuussa. Tuntuihan se hyvältä.

Vihreää sähköä ja omavaraisuutta aurinkovoimalalla

Pajulahdella jouduttiin monen muun yrityksen lailla toteamaan viime talven energiamyllerryksen vaikutuksia.


- Onneksi olimme aloittaneet puolitoista vuotta sitten yhteistyön Väreen kanssa. Sen innovatiivisen otteen ansiosta siirryimme vauhdilla vihreään sähköön ja aloimme laajentamaan myös aurinkovoimalasuunnitelmiamme, Levola iloitsee.


Sanonta, jonka mukaan suomalainen ei liikoja kiittele ja kehu ei toteudu Levolan kohdalla. Hän kertoo kolme merkittävää syytä siihen, miksi he kilpailutuksen jälkeen valitsivat Väreen kumppanikseen – eivätkä ole päätöstä katuneet.


- Väreellä on erittäin hyvä, nopea ja asiallinen asiakaspalvelu. He pitävät säännöllisesti yhteyttä eli meitä ei ole jätetty sen jälkeen yksin, kun yhteistyö on aloitettu. Lisäksi he esittävät uusia ideoita ja innovaatioita.


Miinusmerkkisiä sähkölaskuja


Levola on tottunut liikuntakeskusta pyörittäessään kohtaamaan monenlaisia asioita. Kun Väreeltä soitettiin ja ilmoitettiin maaliskuussa, että energiasalkunhoito on poikinut Pajulahdelle säästöä niin, että hän saa seuraavaksi miinusmerkkisen sähkölaskun, mies alkoi nauraa.


- Näinä aikoina! Uskon, kun avaan laskun, vastasin. Mutta tosiaan: saimme palautuslaskun, kuten myös seuraavassa kuussa. Tuntuihan se hyvältä.


Kyseessä on Väreen sähkön onnistuneiden hintakiinnitysten ansiosta tuhansille yritys- ja yhteisöasiakkaille hankittua ilmaista sähköä. Väre oli varautunut suojauspositioin sähkönhinnan korotuksiin, mistä sen asiakkaat pääsivät hyötymään parhaalla mahdollisella tavalla.


- Salkunhoitajamme säännöllinen yhteydenpito tuntuu hyvältä, auttaa budjetointia ja poikii tuloksia. Kuulemme pörssisähkön tilanteen, kiinnitykset ja ennusteita eli olemme hyvin ajan tasalla, Levola kertoo.

quote

Tänä kesänä rakennutamme päärakennuksen katolle aurinkopaneelit.

Vastuullisuustavoitteisiin yhdessä Väreen kanssa

Nollaamalla kiinteistöjen sähköenergiankäytöstä muodostuvan hiilijalanjäljen liikuntakeskuksen toiminnan ympäristövaikutus vähenee merkittävästi. Pajulahden sähkönhankinnan hiilidioksidipäästöt putosivat nollaan Väreen vihreän sähkön ansiosta ja sama linja jatkuu,


- Tänä kesänä rakennutamme päärakennuksen katolle aurinkopaneelit, Levola kertoo.


Urheilu- ja terveysliikuntamatkailualan toimijalle vihreät arvot ovat erittäin tärkeitä.


- Opastamme niin henkilökuntaa kuin asiakkaitammekin, Levola vahvistaa.


Levola on ilokseen saanut huomata, että Väreellä arvostetaan erityisesti asiakkuuden elinkaarta.


- Asiakkuus ja yhteistyömme on kehittynyt lisäpalveluiden kautta tiiviimmäksi ja olen varma siitä, että Väreen innovatiivinen ote auttaa meitä myös tulevaisuudessa niin kustannustehokkuutta kuin hiilijalanjälkilukuja tarkasteltaessa, Levola pohtii.


Väreellä käytetään energiaa asiakkaiden arjen sujuvoittamiseksi ja tulevaisuuden rakentamiseksi – kommunikointi hoidetaan selkokielellä, viivyttelemättä. Liikuntakeskus Pajulahti on loistava esimerkki siitä, kuinka aidosti yhteisiin tavoitteisiin sitoutuminen kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen.


Näistä askelmerkeistä on hyvä tulevienkin huippu-urheilijoidemme ponnistaa!


 Liikuntakeskus Pajulahti
Lahden Nastolassa toimiva Olympiatason urheiluopisto ja monipuolinen Liikuntakeskus Pajulahti vastaanottaa vuosittain yli 200 000 liikunnanharrastajaa ja kilpaurheilijaa.
Haluatko vähentää sähkökustannuksia sekä minimoida yrityksesi hiilijalanjäljen liikuntakeskus Pajulahden tavoin?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaimmat energiaratkaisut yrityksellesi. Palvelemme sinua energia-alan laajimmalla energiatehokkuusvalikoimalla.

Ajankohtaista

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Palkittu Lindroosin puutarha pienensi merkittävästi hiilijalanjälkeään...

Lindroosin puutarha pienentää Väreen Vihreällä sähköllä merkittävästi hiili...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää