Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.
Vihreä sähkö on uusiutuvaa energiaa

Pajulahden sähkönhankinnan hiilidioksidipäästöt nollaantuivat vihreän sähkön ansiosta

Liikuntakeskus Pajulahti on solminut hankintasopimuksen vihreästä sähköstä Väreen kanssa. Pajulahden kaikissa kiinteistöissä on otettu käyttöön 100 prosenttisesti uusiutuva tuulienergia, jonka alkuperä todennetaan EU:n ja Suomen lainsäädännön mukaisilla sähkön alkuperätakuilla.

Vihreä sähkö on uusiutuvaa energiaa

Yli 870 000 kiloa pienempi hiilijalanjälki

Liikuntakeskus Pajulahti on Lahden Nastolassa toimiva urheiluopisto ja monipuolinen vapaa-ajan liikuntakeskus, jossa vierailee vuosittain yli 200 000 liikunnan harrastajaa ja aktiiviurheilijaa. Liikuntakeskuksen tavoitteena on tehdä konkreettisia vastuullisuustekoja, joilla se voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun vihreään sähköön siirtyminen pienentää liikuntakeskuksen koko hiilijalanjälkeä yli 870 000 kiloa ja siksi se on tärkeä osa Pajulahden vastuullisuuskehitystä.


- Liikuntakeskus Pajulahti on urheilu- ja terveysliikuntamatkailualan toimija, joten vihreät arvot ovat vahvasti toimintamme keskiössä. Pajulahden tavoitteena on korostaa vastuullisuutta konkreettisilla teoilla ja sen vuoksi on haluttu siirtyä Väreen tarjoamaan vihreää sähköön, jotta voimme vähentää hiilijalanjälkeä kaikissa kiinteistöissämme, toteaa Pajulahden kiinteistöistä vastaava isännöitsijä Esko Ihamäki.


- Pajulahdessa kulutetaan sähköä 3,5 gigawattituntia vuosittain ja nollaamalla kiinteistöjen sähköenergiankäytöstä muodostuvan hiilijalanjäljen, vähennämme toimintamme ympäristövaikutusta merkittävästi, Ihamäki tiivistää.

Lattialämmityksen optimoinnilla säästetään energiaa

Pajulahden ja Väreen yhteistyön seuraavana tavoitteena on vähentää liikuntakeskuksen kiinteistöjen sähköenergian kulutusta kokonaisuudessaan, jonka myötä myös hiilijalanjälki kevenee entisestään. Kumppanuuden myötä Väreeltä on tullut hyviä ratkaisuehdotuksia myös energiansäästämiseen.


- Olemme tehneet säästöohjelman, joka pitää sisällään muun muassa sähkökäyttöiset lattialämmitykset. Tekoälyllä varustettuja termostaatteja ohjataan etänäkymästä, mahdollistaen sähkönkäytön optimointi kulutuksen ja tarpeen mukaan. Optimoinnilla vähennämme yli 50 prosenttia sähköisestä lattialämmityksestä aiheutuvia kulujamme. Säästöjä syntyy ja rahaa säästyy käyttöolosuhteita kuitenkaan heikentämättä, Ihamäki kuvailee.Liikuntakeskus Pajulahti
Liikuntakeskus Pajulahden tavoitteena on tehdä konkreettisia vastuullisuustekoja, joilla se voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Vihreään sähköön siirtyminen on yksi niistä.

Lisätietoja:

Esko Ihamäki, Liikuntakeskus Pajulahden isännöitsijä, 044 775 5400, esko.ihamaki@pajulahti.com

Antti Martikainen, kehitysjohtaja Väre Oy, 044 723 7102, antti.martikainen@vare.fi

Ajankohtaista

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Palkittu Lindroosin puutarha pienensi merkittävästi hiilijalanjälkeään...

Lindroosin puutarha pienentää Väreen Vihreällä sähköllä merkittävästi hiili...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää
Energiavalinnoilla voidaan muuttaa maailmaa.

Mikäli hiilijalanjäljen pienentäminen ja vastuullisuus ovat yrityksellenne tärkeitä asioita, kannattaa konkreettiset toimet aloittaa vihreän sähkön hankinnasta.