Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.
Rahan palautusta sähkölaskusta

Sähkön onnistuneiden hintakiinnitysten ansiosta tuhansille yritys- ja yhteisöasiakkaille ilmaista sähköä

Väreellä on hyviä uutisia pitkään sähkösalkunhoitopalveluja käyttäville yritysasiakkailleen: yritykset saavat merkittäviä palautuksia sähkölaskusta, eli negatiivisia sähkölaskuja kevään aikana. Hintapalautusten saajina on tuhansia yritys- ja yhteisöasiakkuuksia lähes kaikilta toimialoilta ympäri Suomea.

Rahan palautusta sähkölaskusta

Vaikka sähkön markkinahinnat ovat olleet rajussa nousussa Euroopassa - kuten myös Suomessakin - energiapalveluyhtiö Väre Oy:n salkunhoidolliset yritysasiakkaat ovat saaneet maalis-huhtikuun sähkölaskuistaan merkittäviä hintapalautuksia. Tämä koskee erityisesti pitkään sähkönhankintaansa Väreen salkunhoitopalvelujen kautta hoitaneista yrityksistä, joiden sähkönhankintaa on tehty usean vuoden horisontilla eteenpäin


- Selitys salkunhoidon yritysasiakkaidemme edulliseen hintaan on ollut markkinatilanteen ennakoiminen jo itse asiassa useita vuosia sitten. Monet hintaa nostavat taustasyyt ovat olleet nähtävissä jo kauan aikaa sitten, ja tähän olemme varautuneet rakentamalla tietoisesti asiakkaidemme sähkönhankinnan suojauspositiot tavoitellen asiakashyödyn maksimointia, toteaa Väreen salkunhoitaja Risto Kinnunen.Risto Kinnunen - Väreen salkunhoitaja
Salkunhoitaja Risto Kinnunen on toiminut yli 16 vuoden ajan pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla rakentaen kestävää ja kannattavaa sähkönhankintastrategiaa.

Ennakointi ja pitkäjänteinen salkunhallintatyö tuottaa tulosta

Tukkumarkkinahinnat nousevat tuotantokustannusten eli tuotannon raaka-aineiden ja päästöoikeuden hintojen noustessa, sekä myös sähkön viennin kasvaessa Pohjoismaista Keski-Eurooppaan. Kinnusen mukaan nousu ei tule näkymään Väreen yritysasiakkailla jo ennalta edulliseksi suojatun ostetun volyymin osalta.


- Olemme suojanneet futuurimarkkinoiden avulla sähkönhankintaa asiakkaillemme reilusti ennen hinnan nousua eli silloin kun sähkö oli vielä yli puolet edullisempaa. Tästä tilanteesta asiakkaat hyötyvät vielä useamman vuoden tästä eteenpäin. Samaan aikaan Suomen hinta-alueen tuotannon kasvu on toteutumassa Olkiluoto 3 -voimalaitoksen ja nopeasti lisääntyvän tuulivoimatuotannon seurauksena.


- Tämän olemme ennakoineet pitämällä aluehintaeron, eli Suomen ja pohjoismaiden systeemikeskiarvohinnan erotuksen, suojauksen osin tai kokonaan avoimena. Tämän seurauksena hintaeron nyt vaihtuessa negatiiviseksi eli Suomen ollessa systeemihintaa edullisempi, asiakkaamme saavat myös tästä hintakomponentista nyt maksimaalisen hyödyn.


- Eli olemme strategiamme mukaisesti suojanneet pohjoismaisen systeemihinnan, minkä hinta on markkinoilla noussut ja suojanneet vähemmän sitä osaa, minkä hinta on laskenut, Kinnunen tiivistää.


Risto Kinnusen mukaan asiakkaiden sähkösalkun ammattimainen hoitaminen edellyttää täydellistä läpinäkyvyyttä ja hintaennusteiden aktiivista raportointia asiakkaille. Väreen hintastrategia yrityksille näyttää myös jatkossa erittäin hyvälle jopa useammaksi vuodeksi eteenpäin esimerkiksi tuulivoimakapasiteetin kasvun myötä.


- Suomen alueen tuulivoimakapasiteetti kasvaa vuosittain yli 1000 megawatin verran, joten Suomesta tulee esimerkiksi Fingridin arvioiden mukaan omavarainen vuosien 2023-24 aikana. Suomen aluehintaeron odotamme siksi pysyvän suhteellisen edullisena Eurooppaan ja muihin Pohjoismaihin verrattuna. Koska loppuasiakkaan hinta muodostuu tukkumarkkinoilla, on ammattimainen sähkösalkun hoito tärkein hintaan vaikuttava tekijä, Kinnunen kiteyttää.

Asiantuntemus ja pitkäjänteisyys ovat sähkönhankinnan kulmakiviä

Vaanelan puutarha Salossa on yksi ammattimaisesta sähkösalkunhoidosta hyötyä saavista yrityksistä, joille kevään sähkölaskut ovat olleet negatiivisia laskuja. Suomalaisten vihannesten ja marjojen viljelyssä sähköllä on merkittävä rooli tuotannon onnistumisessa ja toiminnan jatkuvuudessa.


Toimitusjohtaja Ismo Vaanelan mukaan Suomen aluehintaeron rajut heilahdukset ovat näyttäneet, että asiantuntemus ja pitkäjänteisyys ovat sähkönhankinnan kulmakiviä nopeasti muuttuvassa tukkumarkkinatilanteessa.


- Teemme päätökset sähkönhankinnasta Väreen asiantuntijoiden kanssa viiden vuoden periodilla toiminnan varmistamiseksi. Noista vuosista kahdelle vuodelle on tehty täydet kiinnitykset. Olemme optimoineet sähkönkäyttöä edullisemmille tunneille ja huolehtineet kiinnityksistä asiantuntijoiden avustamana.


- Ilmainen sähkö ja negatiiviset laskut keväällä ovat hyvin positiivinen ja merkittävä asia meille. Jos meidän kiinnityksiämme ei olisi tehty asiantuntevasti ja oikeaan aikaan, niin tilanne liiketoiminnallemme olisi ollut katastrofaalinen, Ismo Vaanela painottaa.

Lisätietoja:

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150, juha.keski-karhu@vare.fi

Väre Oy, Risto Kinnunen, salkunhoitaja, p +358 447 237 242, risto.kinnunen@vare.fi

Vaanelan puutarha Oy, Ismo Vaanela, toimitusjohtaja, p. +358 400 720 800, ismo@vaanela.fi


Väre Oy on uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tarjoajana. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Teemme viidessä vuodessa sähkönmyynnin tarpeettomaksi, mutta tarjoamme palvelut, joista maksat mielelläsi. www.vare.fi

Haluatko kuulla lisää Väreen salkunhoitopalvelusta ja sähkönhankinnasta yrityksille?

Salkunhoito on yrityksille selkeästi edullisin ja riskittömin tapa hankkia sähköä. Väreen salkunhoitotiimillä on rautainen kokemus, näkemys ja suunnitelma yrityksesi sähkönhinnan vakauttamiselle pitkällä tähtäimellä. Tervetuloa asiakkaaksemme.

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää