Tee
sopimus
tästä

Muuttajan muistilista: muistithan sähkösopimuksen?

Muuttajan muistilista kannattaa hoitaa kuntoon ennen pahinta muuttohärdelliä, jotta säästyy ikäviltä yllätyksiltä ja turhilta kustannuksilta. Käy siis lista läpi hyvissä ajoin, niin voit keskittyä muutossa olennaiseen – kodiksi asettumiseen.


Kaaoksen keskellä on helpompi laittaa kotia, kun tietää paperihommien olevan kunnossa.

Kuukausi ennen muuttoa

  • Muista tehdä ajoissa muuttajan sähkösopimus. Näin uudessa kodissa riittää heti virtaa, eikä apujoukkojen tarvitse nauttia muuttopizzoja pimeässä ja kylmässä asunnossa. Voit hoitaa sähköt uuteen kotiin kätevästi suoraan verkkokaupastamme tai soittamalla asiakaspalveluumme: 03 777 3131.
  • Vuokralla-asuva, muista irtisanoa asunto viimeistään kuukautta ennen, sillä yleensä irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Poikkeuksena määräaikaiset sopimukset, joissa irtisanominen on sovitun sopimuskauden lopussa.
  • Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille. Kätevimmin homma käy yhdellä ilmoituksella Postin verkkopalvelussa.
  • Mikäli mielit olla online uudessa kodissa, varmista internet-liittymäsi siirtäminen. Tarkista, onko uudessa kodissa taloyhtiön laajakaista. Samalla voit tsekata myös kaapeli- ja antenniverkon tilanteen.
  • Oletko muuttamassa talon myynnin vuoksi? Muista silloin siirtää myös talon sähköliittymä ja/tai kaukolämpöliittymä uudelle omistajalle.

1–2 viikkoa ennen muuttoa

  • Ja olikos se muuttajan sähkösopimus uuteen kotiin jo tehtynä? Jos ei, niin tee se viimeistään nyt! Onnistuu kätevästi suoraan verkkokaupassamme. Ethän myöskään unohda irtisanoa vanhan asunnon sähkösopimusta!
  • Muista hankkia uusi kotivakuutus tai ilmoittaa uuden asuntosi tiedot vakuutusyhtiöllesi. Tarkista, että vakuutus on voimassa myös muuton aikana (koska muuttohommissa tulee yleensä aina jotain hässäkkää).
  • Jos olet muuttamassa omakotitaloon, tee vesisopimus paikallisen vesilaitoksen kanssa sekä jätehuoltosopimus kunnan ympäristöpalvelujen kanssa.
  • Tee muuttoilmoitus myös isännöitsijälle ja/tai kiinteistöhuoltoyhtiölle. Voit varmistaa samalla, mistä ja milloin voit noutaa avaimet uuteen asuntoon.

Hoida ensimmäinen kohta listalta jo nyt!

Ajankohtaista

Postilakon vaikutukset paperilaskuihin

Postilakko voi viivästyttää paperilaskujen perilletuloa. Väreen sähkölaskut...

Lue lisää

Oletko Sinä etsimämme yrittäjä / myyntiedustaja?

Etsimme yritysmyyntiimme tulos- ja kasvuhakuista myynnin ammattilaista vast...

Lue lisää

Väppi-palvelussa ongelmaa uusien laskujen osalta

Väppi-palvelussa ongelmaa uusien laskujen osalta.

Lue lisää