Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Kunnonpaikan pihalle 50 sähköautolle Väreen latauspisteet

Kylpylähotelli Kunnonpaikka Siilinjärvellä investoi vahvasti sähköautoilijoiden palveluihin. Kunnonpaikan parkkipaikalle on asennettu energiapalveluyhtiö Väreen latauspisteet, joista voi samanaikaisesti akkuihinsa ladata virtaa 50 sähkö- tai hybridiautoa. Kunnonpaikan sähköautojen latauspisteparkki on yksi Savon alueen suurimmista panostuksista sähköautoilijoiden palveluihin. 

Savon alueen laajin latauskenttä valmistui

Kylpylähotelli Kunnonpaikan parkkipaikalle on valmistunut sähköautojen latauspisteet 50 sähköautolle. Latauspisteistä 10 on nopeita asiointilataukseen sopivia 11 kilowatin Type 2 -asemia ja 40 autolle on hidaslatausmahdollisuus, joka toimii erinomaisesti hotelliyöpyjillä ja kokousasiakkaillakin pidemmän vierailun vuoksi. Uudet latauspisteet on kytketty eParking-verkostoon ja lataustapahtumien hallinnointi tapahtuu eParking-sovelluksen avulla. Latauspistekohtainen hintatieto löytyy sovelluksesta.


- Jo yksi kolmesta Suomeen uutena tai käytettynä tulevasta autosta on ladattava, eli ajoneuvokanta sähköistyy kiihtyvällä tahdilla. Autojen lataamisesta valtaosa tapahtuu siellä, missä auto on pitkiä aikoja parkissa eli kotona, työpaikoilla ja majoituskohteissa. Kunnonpaikkaan tulevat sähköautoilijat ja lataushybridien kuljettajat voivat nyt olla turvallisin mielin siitä, että matka jatkuu päästöttömästi vierailun jälkeenkin, toteaa Väreen sähköisen liikenteen johtava asiantuntija Jussa Nieminen. 


Kylpylähotelli Kunnonpaikka on sijainniltaan erinomainen niin ohikulkuliikenteen kuin laajan asiakaskuntansa osalta 5-tien kupeessa Vuorelan taajamassa, jossa se palvelee monipuolisella kylpylä-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarjonnalla lähialueiden asukkaita ja lomalaisia. Uuden investoinnin tavoitteena on palvella hotelliasiakkaiden lisäksi runsasta ohikulkuliikennettä, josta haetaan asiakkaita palveluille samalla kun ajoneuvoa ladataan. 


- Kunnonpaikalla on selkeä tavoite saada runsaasta ohikulkuliikenteestä osa käymään Kunnonpaikassa syömässä, kahvilla tai vaikkapa kylpylässä ja kuntosalilla. Haluamme kisata tosissamme perinteisten taukopaikkojen kanssa ja mikäs meille paremmin sopisi kuin tarjota asiakkaillemme sähköautojen lataus ilmaiseksi (ilmainen lataus päättynyt syyskuussa 2022). Lounaan syömisen aikanakin saadaan jo hyvä lisälataus auton akustoon ja hotellissa yöpyvä saa hitaallakin latauksella hybridin akun täyteen, Kunnonpaikan toimitusjohtaja Timo Juurakko kuvailee. 


Ympäristövastuu keskeinen teema kylpylähotellin uudistamisessa

Kunnonpaikka on uudistanut palvelujaan ja laajentanut tarjontaansa alueen asukkaita, matkailijoita ja lomalaisia silmällä pitäen. Asiakasmäärät ovat nousseet nopeasti takaisin korkealle tasolle koronarajoitusten helpotettua. Korona-aika käytettiin hyödyksi mm. keskittymällä ympäristövastuun kehittämiseen, mistä latauspisteinvestointi on yksi hyvä esimerkki.  


- Kunnonpaikan strategiaan kuuluu korkea ympäristövastuu. Kunnonpaikan lämmitys hoituu energiaremontin jälkeen järeillä ilma-vesilämpöpumpuilla ja vain kovimmilla pakkasilla tarvitaan avuksi muita energianlähteitä. Seuraava askel ympäristöystävällisyyteen oli sähköautojen lataaminen. Osaltamme autamme näin siirtymää fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämiseen. Olemme systemaattisesti keskittyneet uudistamaan ja kehittämään niin palveluja kuin infraa – kaiken tavoitteena on tyytyväiset asiakkaat, jotka tulevat nauttimaan tarjonnastamme yhä uudelleen, Timo Juurakko summaa. 


 


Lisätiedot: 


Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Timo Juurakko, toimitusjohtaja, p. 050 598 7301, timo.juurakko@kunnonpaikka.com   

Väre Oy, Jussa Nieminen, johtava asiantuntija, sähköinen liikenne, p. 050 586 5033, jussa.nieminen@vare.fi