Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Arvonlisäveron alennus alentaa sähkösopimusten loppusummaa

Julkisuudessa on keskusteltu siitä, alentaako arvonlisäveron alennus sähkön hintaa. Vastaus on yksikäsitteinen: kyllä alentaa. Arvonlisäveroalennus tulee täysimääräisenä voimaan automaattisesti kaikille Väreen asiakkaille ilman, että asiakkaan tarvitsee tehdä mitään.

Hallitus on päättänyt alentaa sähköenergian arvonlisäveroa 24 prosentista 10 prosenttiin, joulukuusta 2022 huhtikuuhun 2023 saakka, korkealle nousseiden sähkön hintojen vuoksi. Arvonlisäveroalennus tulee automaattisesti voimaan kaikille Väreen asiakkaille, eikä muutos vaadi mitään toimepiteitä asiakkailtamme. Alennettua verokantaa sovelletaan sähkön myyntiin, eikä se vaikuta esimerkiksi verkkoyhtiöiden sähkönsiirtomaksuihin. Verokanta palautuu normaaliin 24 prosenttiin 1.5.2023 alkaen.


Väre vie arvonlisäveron asiakkaiden sähkölaskuille kulloinkin voimassa olevan verokannan mukaisesti. Arvonlisäveron alennus näkyy ensimmäisen kerran joko joulukuun tai tammikuun sähkölaskulla, asiakkaan laskutuskaudesta riippuen. Ensimmäisellä laskulla saattaa näkyä vielä molempia verokantoja. 


💡 tietoisku ALV-alennuksesta 👉 lue lisää


Sähkönsäästötoimet ja varautuminen on hyvä aloittaa heti


Samalla muistutamme kaikkia sähkönkäyttäjiä siitä, että sähkönsäästötoimet ja nouseviin sähkölaskuihin varautuminen on hyvä aloittaa välittömästi. Se on kaikkien sähkönkäyttäjien etu sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.


Voit tarkistaa oman sähkösopimuksesi, sen keston ja hinnan, sekä sähkönkäyttösi määrän ja kustannukset Väppi-sovelluksesta. Suosittelemme lataaman Väppi-äpin sovelluskaupasta ja ottamaan oman sähkönkäyttösi haltuun. Väppi-palvelua voi käyttää myös tietokoneen selaimella.


Sähkönkäyttöösi parhaiten soveltuvan sähkösopimuksen ja muut palvelut löydät verkkokaupastamme.

Lisätietoa sähkötuesta ja -vähennyksestä

Sähkön hinnan voimakasta nousua pyritään kompensoimaan ALV-alennuksen lisäksi myös sähkövähennyksen ja sähkötuen avulla. Hallituksen myöntämistä tukitoimista kuluttajien sähkölaskuihin vuodelle 2023 löydät oheisen linkin takaa.

Apua isoihin sähkölaskuihin

Näet sopimustietosi ja sähkön markkinahinnat Väppi-palvelusta

Väppi on henkilökohtainen energiavalmentajasi mobiilissa ja selaimessa, jonka avulla onnistuu kätevästi niin sähkönkulutuksen seuranta kuin myös omien sopimustietojen ja laskujen hallinta. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa.

Muuta ajankohtaista

Energiakriisi sai Suomen sähkönkulutuksen muuttumaan

Vuoden 2021 lopulla alkanut energiakriisi on vaikuttanut sähkön hintaan, mu...

Lue lisää

Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämisek...

Suomen ympäristökeskus ja Väre selvittävät, minkälaisin viestinnällisin kei...

Lue lisää

Olkiluoto 3 laskee verollista pörssihintaa noin 5 senttiä kilowattitun...

Väreen analyysin mukaan Olkiluoto 3 on laskenut verollista pörssisähkön hin...

Lue lisää