Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre tuo markkinoille kotimaisia, kulutusvaikutukseen perustuvia tuulisähkötuotteita

Tuomme markkinoille kulutusvaikutukseen perustuvia ja kotimaiseen tuulisähköön pohjautuvia, ekologisia sähkösopimuksia, joissa kuluttaja voi itse omalla käytöllään vaikuttaa sähkönsä hintaan. Fiksulla, halpoihin ajankohtiin ohjatulla sähkön käytöllä voi alentaa sähkön hintaa ja tuulisähkövalinnalla voi varmistaa käytetyn sähkön päästöttömyyden.

Väreen toistaiseksi voimassa oleva Jatkuva Välkky-tuulisähkö on ensimmäinen, ei määräaikaan sidottu, kulutusvaikutuksellinen tuulisähkötuote Suomessa, joka perustuu puhtaasti kotimaiseen tuulienergiaan.


Kotimaisen tuulisähkön osuus sähköntuotannosta kasvaa vauhdilla ja vuositasolla tuulivoimasta tulee suurin sähköntuotantomuoto Suomessa 2030-luvulle mennessä. Väreen kotimaiset, alkuperätakuin varmennetut tuulisähkötuotteet vastaavat nimenomaan tähän tarpeeseen. Kulutusvaikutukselliset tuulisähkötuotteet ohjaavat päästöttömän energian käyttöön erityisesti edullisina ajankohtina.


Väre näkee, että tuulivoima syrjäyttää käytännössä kalliimpia sähköntuotantomuotoja ja Suomesta on syntymässä vahva tuulisähkömaa.


- Tuulivoiman osuus Suomen sähköntuotannosta oli viime vuonna jo lähes 17 %. Asennettua tuulivoimakapasiteettia on jo yli 5500 megawattia, ja määrän ennustetaan kasvavan yli 20000 megawattiin vuosikymmenen loppuun mennessä, Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu tiivistää.

Tuulivoiman kasvu laskee sähkön hintaa

Päästöttömyyden lisäksi tuulivoima tulee näkymään kuluttajille myös sähkön hinnassa. Ja sähkön kulutuksen ohjaaminen halvoille tunneille vahvistaa hintahyötyjä entisestään.


- Tuulivoiman voimakas kasvu laskee sähkön tukkuhintaa Suomessa ja tämä näkyy myös suoraan vähittäishinnoissa. Lisäksi asiakkaiden halu ostaa nimenomaan päästötöntä, kotimaista tuulisähköä on kasvussa, Keski-Karhu jatkaa.


- Jo nyt on selvää, että tuulisina aikoina sähkön hinta voi painua hyvin matalaksi – jopa lähelle nollaa. Kiinnittämällä huomiota sähkön käytön ajoitukseen asiakkaat voivat maksimoida hyötynsä tuulivoiman kasvusta.


Väre on kehittänyt ketterästi uusia sähkösopimusmalleja sähkömarkkinoille, jotta kuluttajilla olisi mahdollisuus valita oman sähkön käyttönsä mukainen sähkösopimus. Yhtiö toi markkinoille mm. maaliskuun lopulla 2022 ensimmäisenä määräaikaisen kulutusvaikutukseen perustuvan sähkösopimusmallin Välkky-sähkön, ja tammikuussa 2023 kulutusvaikutukseen perustuvan toistaiseksi voimassa olevan Jatkuva Välkky-sähkön.


- Sähkösopimusten valikoima ja tuotteet kehittyvät jatkossakin niin, että asiakkailla on valinnanvaraa eri tarpeisiin. Lisäksi tuotteisiin tulee jatkossa yhä uudenlaisia joustoelementtejä, jotka mahdollistavat yhä edullisemman hinnan. Jos käyttää sähköä paljon ja sen hinnalla on merkitystä, kannattaa kiinnittää huomiota joustomahdollisuuksiin, Juha Keski-Karhu toteaa.

Lisätietoja

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150, juha.keski-karhu@vare.fi

Ota tuulesta ilo irti

Saat nyt tutustumistarjouksena Väreen tuulisähkösopimuksiin 6 kuukauden kuukausimaksut hintaan 0 euroa!

Tutustu tarjoukseen

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää