Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Tukkusähkön hinta jatkuu kalliina

Sähkönkäyttöä huipputunneilla kannattaa vähentää

Muistutamme sähkönsäästön ja kulutushuippujen välttämisen tärkeydestä. Talvella sähkön kulutus kasvaa ja samaan aikaan sähkön tarjonta pysyy niukkana Suomessa ja Euroopassa. Suomalaisten kuluttajien sekä yritysten osallistuminen sähkön säästämiseen on erittäin tärkeää.

Julkaistu 23.08.2022

- Sähkön säästäminen erityisesti huippukulutuksen aikaan, eli arkipäivien aamu- ja iltapäivän tunteina, on ajankohtaista ja tärkeää aloittaa heti. Erityisen tärkeää se on silloin, jos sähkösopimuksessa on tukkuhinnanvaihteluun liittyviä elementtejä, toteaa energiapalveluyhtiö Väre Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu.


Keski-Karhun mukaan myös niiden, joilla on kiinteähintainen sähkösopimus, kannattaa vähentää kulutusta ja ajoittaa se järkevästi.


- Tämä johtuu siitä, että pörssisähkön hintapiikit vaikuttavat myös määräaikaisten sopimusten saatavuuteen ja hintatasoon. Mitä useammin ja korkeampia hintapiikkejä esiintyy, sitä kalliimpia ovat sähkön hintasuojaukseen käytettävät futuurit. Mitä kalliimpia futuurit ovat, sitä vaikeampi sähkönmyyjien tarjota kiinteähintaisia sopimuksia ja sitä kalliimpia ne ovat. Vaikutusketju on suora ja välitön, Keski-Karhu muistuttaa.

quote

On kaikkien suomalaisten sähkönkäyttäjien etu, että myös ne, joilla on kiinteähintainen sähkösopimus, vähentävät huipputuntien aikaista sähkönkäyttöään.

Baltian maissa vähennettiin kulutusta

Elokuun 17. päivä Baltian maissa veroton tukkuhinta nousi maksimihintaan 4000 euroa megawattitunnilta. Myös Suomessa on vaara, että sähkön tukkuhinta nousee maksimihintaan tai lähelle sitä useisiin tuhansiin euroihin megawattitunnilta. Tilanne voi syntyä silloin, jos sähkön kokonaiskulutus kasvaa tukkuhinnan tasosta huolimatta ja tarjonnan kasvua enemmän.


- Sen vuoksi on tärkeää, että sähkönkulutusta vähennetään jo nyt, eikä vasta sitten kun tukkuhinnat nousevat jälleen uusiin huimiin ennätyksiin. Baltian maiden sähkön kysyntäkäyrästä nähdään, että Baltiassa kuluttajat ja yritykset ovat reagoineet nopeasti: heidän sähkönkäyttönsä vähenee nykyään jo selvästi enemmän hinnan noustessa kuin elokuun puolivälissä. Tällä voi olla Baltiassa sähkön hintaa selvästi laskeva vaikutus, Keski-Karhu painottaa.


Se, mitä tukkumarkkinoilla tapahtuu, näkyy joko välittömästi tai lyhyellä viiveellä vähittäismarkkinoilla.


- Kun sähkön kuluttajat vähentävät kulutustaan, sähkönmyyjät vähentävät sen ostamista, ja tarve kalliin sähkön tuottamiselle ja tuonnille vähenee. On kaikkien suomalaisten sähkönkäyttäjien etu, että myös ne, joilla on kiinteähintainen sähkösopimus, vähentävät huipputuntien aikaista sähkönkäyttöään, Juha Keski-Karhu kehottaa.


Tiedote on julkaistu Ylen uutisissa tiistaina 23.8.2022.Väre-asteen-lasku-huonelämpötilaan-merkitsisi-5-%-säästöjä-lämmityskuluissa
Jo yhden asteen lasku huonelämpötilaan mahdollistaa 5% säästöt lämmityskuluissa.

Lisätietoja:

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150, juha.keski-karhu@vare.fi

Sähkönkulutus seurantaan Väppi®-sovelluksella

Väppi on mobiilissa ja selaimessa toimiva energiasovellus, jonka avulla oman sähkönkulutuksen seuraaminen onnistuu helposti ja kätevästi. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa.


Väppi-sovelluksen kaikki ominaisuudet saat käyttöösi Väreen sähkösopimusasiakkaana.

Ajankohtaista

Energiakriisi sai Suomen sähkönkulutuksen muuttumaan

Vuoden 2021 lopulla alkanut energiakriisi on vaikuttanut sähkön hintaan, mu...

Lue lisää

Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämisek...

Suomen ympäristökeskus ja Väre selvittävät, minkälaisin viestinnällisin kei...

Lue lisää

Olkiluoto 3 laskee verollista pörssihintaa noin 5 senttiä kilowattitun...

Väreen analyysin mukaan Olkiluoto 3 on laskenut verollista pörssisähkön hin...

Lue lisää