Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Kireät pakkaset tuovat myös sähkön kulutushuiput nyt on aika karsia turhasta kulutuksesta 

Kylmä sää ja pakkaset ovat kasvattaneet sähkön kulutusta Suomessa. Väre muistuttaa, että sähkön turhaa kulutusta on syytä välttää pakkasjakson aikana.

Tiedote 3.1.2024 


Suomeen on tälle viikolle luvattu kovia pakkasia kautta maan. Väreen 14 vuorokauden ennusteen mukaan Suomen lämpötilaennuste on jopa 9 astetta keskimääräistä normaalia alempi. 


Kovat pakkaset kasvattavat huomattavasti sähkön kulutusta ja samalla myös sähkön hintaa. Nyt on tärkeää välttää sähkön turhaa kulutusta tai siirtää kulutusta lauhempiin päiviin. Sähkön tuntihintoja voit seurata reaaliajassa Väreen sähkösää-sivulta tai Väppi-palvelusta. 


 


Vältä turhaa ja tarpeetonta sähkönkulutusta pakkasjakson aikana 


Sähkön käyttäjät voivat omalla kulutuskäyttäytymisellään vaikuttaa sekä sähkön hinnan nousuun, että sähkön riittävyyteen. Viimeistään nyt kannattaa optimoida omaa sähkönkulutustaan, sillä säästöä saadaan jo hyvinkin pienillä muutoksilla. Tavallisen sähkönkäyttäjän kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että karsii sellaisesta sähkönkäytöstä, josta on helppo tinkiä tai joka on tarpeetonta. 


Esimerkiksi sähkösaunan lämmityksen ajoittaminen vuorokauden edullisimmille tunneille tai pakkasella auton lataaminen vain tarpeellisen ajan tuovat säästöä. Säästöä saat myös ajoittamalla ajasta riippumattomat arkipäivän askareet, kuten pyykinpesun tai kahvin keittämisen edullisimmille tunneille. Sähkön turhaa kulutusta on syytä välttää kireän pakkasjakson aikana ja mahdollisuuksien mukaan siirtää kulutusta lauhempaan ajanjaksoon. Lisää vinkkejä sähkön säästöön löydät esimerkiksi Motivan sivuilta. 


 


Optimoi kulutusta, säästä laskussa 


Väreen asiakkaana voit kätevimmin tarkkailla omaa kulutustasi ja kustannuksia helppokäyttöisestä Väppi-sovelluksesta. Väppi-palvelu on henkilökohtainen energiavalmentajasi mobiilissa ja selaimessa, jonka avulla onnistuu niin sähkönkulutuksen seuranta, sopimusten hallinta kuin lisäpalveluiden lisääminenkin. Lataa Väppi ja ryhdy sähkönsäästäjäksi. 


Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja voit säästää selvää rahaa. Klikkaa ja lue lisää Väppi-palvelusta. 

Muuta ajankohtaista

Pörssisähkön käyttäjät innostuivat sähkön miinushinnoista, muut vähens...

Energiapalveluyhtiö Väre selvitti, millainen vaikutus marraskuun loppupuole...

Lue lisää

Päästöttömän sähkön kustannukset perustuvat lainsäädäntöön

Energian tuottamisen ja käyttämisen vihreä murros on sukupolvemme suurimpia...

Lue lisää

Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämisek...

Suomen ympäristökeskus ja Väre selvittävät, minkälaisin viestinnällisin kei...

Lue lisää