Väreen sähkösää

Sähkön hinta puhuttaa tänä päivänä niin paljon, että sitä on alettu seurata kuin säätiedotusta konsanaan.


Sähkösäästä saat selville sähkön hinnat päivän jokaiselle tunnille – löydät ne helposti tältä sivulta ja Väreen asiakkaana myös Väppi-sovelluksesta.

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hintaan vaikuttaa se, miten paljon sähköä kulutetaan ja paljonko sitä tuotetaan. Myös esimerkiksi säällä sekä sähkönkulutuksen kellonajalla on oma roolinsa hintojen muodostumisessa. Sähköpörssissä määritellään oma hinta päivän jokaiselle tunnille, ja kuluvan päivän hinnat näet oheisesta graafista.


Sähkösopimuksista Pörssisähkö seuraa suoraan sähköpörssin tuntihintoja, mutta Väreen uudella Välkky-sähkösopimustyypillä voit hyötyä sekä pörssisähkön halvoista tunneista ja kiinnitetystä pohjahinnasta.

Sääolosuhteet vaikuttavat sähkön hintaan

Tuuli

Ei ole lainkaan tuulesta temmattua, että tuulinen sää on hyvä sää – kun tuuli puhaltaa, tuulivoimalat tuottavat enemmän sähköä ja sähkön hinta painuu alas.

Vesitilanne

Pohjoismaissa sähköä tuotetaan paljon vesivoimalla. Kun vettä on mm. sateiden seurauksena Pohjoismaisissa varastoissa paljon, tuotetaan sähköä vesivoimalla enemmän, mikä näkyy myös sähkön hinnassa.

Aurinkopaneelien tuotanto

Aurinko

Aurinkovoimatuotannon lisääntyessä myös auringonpaiste vaikuttaa sähkön hintaan. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa aurinkovoimatuotanto on vielä vähäistä, mutta esim. Saksan runsas aurinkovoima heijastuu myös Pohjoismaiden sähkön hintaan. Antaa paistaa vaan!

Kulutuksen ajankohdalla merkittävä rooli

Sateen, paisteen ja tuulen lisäksi sähkön hintaheiluntaan vaikuttaa se, milloin sähköä käytetään. Sähkön kulutus on yleensä suurinta aamulla teollisuuden käynnistyessä ja yhteiskunnan herätessä uuteen päivään, kun taas yötunnit ovat puolestaan halvempia kulutuksen ollessa pienempää. 


Sähkön hintaa voi ajoittain nostaa ydinvoimalaitosten tuotantotauot tai -keskeytykset, vaikka yleensä tuotanto onkin tasaista.


 

Tutustu Määräaikaiseen Välkky-sähköön

Välkky-sähkö on sähkösopimus, jonka hintaan voit itse vaikuttaa - kun käytät sähköä fiksusti, saat hintasi laskemaan.


Sähkösäätä seuraamalla saat kaiken hyödyn irti Välkky-sähköstä!


Energiamaksu: alk. 8,19 snt/kWh +/- kulutusvaikutus


Kuukausimaksu: 3,98 €/kk


Määräaikainen Välkky-sähkö on 2 vuoden sopimus. Jos tilaat lisäksi Vaihtoturvan, voit vaihtaa sopimuksen edullisempaan kesken sopimuskauden.

Tutustu Välkky-sähköön

Lue lisää sähkön hinnasta

Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämisek...

Suomen ympäristökeskus ja Väre selvittävät, minkälaisin viestinnällisin kei...

Lue lisää

Yli kolmannes suomalaisista käyttää energiasovellusta apunaan sähkönku...

Väreen tutkimuksen mukaan 35 % suomalaisista käyttää energiasovellusta apun...

Lue lisää

Väre kehitti yrittäjille kulutusvaikutuksellisen sähkösopimusmallin

Tuomme markkinoille yrityksille kulutusvaikutukseen perustuvia sähkösopimuk...

Lue lisää