Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

E-urheilu-

ammattilainen kerää energiaa arjesta

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa on e-urheiluammattilainen, joka tienaa elantonsa pelaamalla SJ:n joukkueessa Counter-Strike: Global Offensive -taistelupeliä. Samalla hän on tuore ylioppilas, joka unelmoi työn ja arjen tasapainosta.

E-urheilussa eli elektronisessa urheilussa ammattilaisura alkaa nuorena. Parikymppinen Louhimaakin on ehtinyt pelata ammatikseen 3,5 vuotta. Pelimaailmaan tutustuminen alkoi jo pikkupoikana viisi vuotta vanhemman isoveljen imussa.


Louhimaa kertoo saaneensa pelaamisesta ja e-urheiluammattilaisuudesta paljon positiivisia kokemuksia ja eväitä elämään.


– Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja päässyt matkustamaan. Hauska puoli tässä työssä on, että se on vienyt kokemaan paljon pelimaailman ulkopuoleltakin, esimerkiksi näkemään mitä kaikkea tv-lähetysten taustalla tapahtuu.


– Tärkein anti on kuitenkin ollut se, että olen oppinut toimimaan joukkueessa erilaisten ihmisten kanssa, Louhimaa sanoo.


Vastoin monen ennakko-odotuksia, e-urheilu on kaikkea muuta kuin yksin puurtamista virtuaalimaailmassa. CS:GO-tiimissä työ tehdään viiden hengen joukkueena ja huippupelaajan on pidettävä itsensä iskussa niin henkisesti kuin fyysisesti – salitunteja ja lenkkikilometrejä kertyy siinä missä pelitreenejäkin. 


– Omalta uralta toivon pelaamiseen liittyen onnellisuutta. Sitä että pelaaminen ja arki olisivat balanssissa, mikä ei kilpaurheilijana tietystikään ole aina helppoa. Mieli vie vapaallakin väkisinkin peliasioihin, Louhimaa naurahtaa.Positiivista pelikulttuuria rakentamassa


Pelaamisen yhteydessä on viime aikoina noussut esiin kiusaamiseen ja epätasa-arvoon liittyviä asioita. Netissä on helppo huudella anonyymisti, kuten Louhimaa asian tiivistää.


– Itse en ole kokenut kiusaamista pelimaailmassa, mutta pidän tärkeänä, että asiasta puhutaan ja epäkohtiin kiinnitetään huomiota. Jokainen voi omilla teoillaan ja valinnoillaan luoda positiivista pelikulttuuria.


Stadionkokoon kasvanut e-urheilu on jo miljoonabisnes Suomessa, mutta todellinen potentiaali odottaa vielä täyttymistään.


– Suosion kasvun myötä esimerkiksi turnaustapahtumat ja joukkueen ympärillä olevat tiimit ovat yhä suurempia, mikä tarkoittaa lisää työpaikkoja lajin pariin. Se on hyvä juttu!, innostuu Louhimaa.


Jos e-urheilu potentiaalisena ammatinvalintana tuntui vielä joitakin vuosia sitten jopa kapinalliselta, voi samaa sanoa pienemmän sähkönkulutuksen puolesta kampanjoivasta sähkönyhtiöstäkin. Tämän päivän nuoret ovat edelläkävijöitä vastuullisuuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyvissä asioissa. He haluavat muuttaa maailmaa tekojen, valintojen ja esimerkkien voimalla.


– Omassa arjessani vastuullisuus näkyy pienten tekojen kautta, kuten roskien kierrätyksenä ja valojen sammuttamisena huoneesta poistuessa. Ei sen vaikeaa tarvitse olla, Louhimaa tiivistää.

Väppi energiavalmentaja

Väppi-äppi on henkilökohtainen energiavalmentajasi, jonka avulla onnistuu kätevästi niin sähkönkulutuksen seuranta, sopimusten hallinta kuin lisäpalveluiden lisääminenkin. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa. 


Väppi on kaikkien asiakkaidemme ilmainen etu.


 

Helppo diili omaan kotiin!

Kodin tärkeimmät sopimukset nyt kerralla kuntoon: sähkösopimus ja laaja kotivakuutus helposti samalla laskulla markkinoiden edullisimpana kokonaispakettina, alkaen 16,90 €/kk.

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää