Väre ja Fiksuruoka yhdessä taistoon kulujen nousua vastaan

Kotimaiset hävikkiruoan verkkokauppa Fiksuruoka.fi ja energiapalveluyhtiö Väre aloittavat kesäkuussa yhteistyön, jolla pyritään vähentämään sekä sähkö- että ruokahävikkiä.

Turha sähkönkulutus ja ruokahävikki minimiin

Yhteistyön tavoitteena on innostaa suomalaiset löytämään uusia ratkaisuja hävikin vähentämiseen ja kasvavissa kuluissa säästämiseen. Kesän aikana Fiksuruoka.fi ja Väre jakavat alekoodeja ja vinkkejä hävikin pienentämiseen verkkosivuillaan ja uutiskirjeissään.


Sähkön ja ruoan hinnat ovat nousussa. Hävikillä on entistä suurempi merkitys ja se tulee näkymään myös suomalaisten kukkarossa. Väreen tutkimusten mukaan noin 66 % suomalaisista on jo vähentänyt roskiin menevän ruoan määrää ja lähes puolella suomalaiskodeista on säästetty kotitalouden turhasta sähkönkulutuksesta.


- Turhan kulutuksen vähentäminen niin sähkön kuin ruoan kohdalla on aina ympäristöteko, mutta se näkyy myös hävikin vähentäjän kukkarossa. Kun hinnat nousevat, niin hävikin merkitys kasvaa entisestään ja kulutuksen vähentäminen on taloudellisesti järkevää. Nuukailu ei viesti enää kitsaudesta, vaan säästäväisestä ja järkevästä elämäntavasta, toteaa Väreen markkinointijohtaja Kaija Oksanen.


Väreen tavoitteena on myydä mahdollisimman vähän sähköä ja auttaa asiakkaitaan vähentämään omaa sähkönkulutustaan. Energia-äppi Väpin kautta kuluttaja voi seurata ja optimoida omaa sähkönkäyttöään sekä saada kiinni kodin sähkösyöppöjä. Sähkö maksaa joka tapauksessa, olipa sitten kiinteähintainen tai dynaamisesti hinnoiteltu sähkösopimus – jokainen euro on säästöä.

Fiksuruoka.fi on pelastanut ruokahävikkiä jo kuusi miljoonaa kiloa

Sähkönkulutuksen vähentämisessä pätevät konkreettiset teot aivan kuten ruokahävikissäkin, jonka vähentämiseen tähtäävä Fiksuruoka.fi on tehnyt Suomessa pioneerityötä jo yli kuuden vuoden ajan.


- Hävikkiruoan ostaminen säästää sekä luontoa että rahaa. Mitä enemmän suomalaiset tilaavat ruokaa kauttamme, sitä vähemmän ruokaa menee roskiin. Olemme onnistuneet vähentämään suomalaisten ruokahävikkiä jo yli kuusi miljoonaa kiloa, mikä on aivan mahtavaa, sanoo Fiksuruoka.fi:n toimitusjohtaja Juhani Järvensivu.


Fiksuruoka.fi:n valikoima koostuu poisto- ja jäännöseristä, jotka eivät syystä tai toisesta ole päätyneet kauppojen hyllyille, ja ovat sen takia vaarassa tulla hävitetyksi. Suomen suosituimman hävikkiruoan verkkokaupan valikoimassa on ruokia ja tunnettuja päivittäistavaroita isolla alennuksella.


-Syitä hävikkivaaralle on monia: esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys. Valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä tuotteita on hävikkiuhan alla. Kannustamme ruokahävikin vähentämisessä uuden kokeilemiseen niin verkkokaupassa kuin omalla jääkaapillakin, toteaa Järvensivu.


 


hävikkiruoan verkkokauppa Fiksuruoka.fi

Lisätietoja:

Väre Oy, Kaija Oksanen, markkinointijohtaja, p. +358 44 700 3090, kaija.oksanen@vare.fi


Fiksu Ruoka Oy, Juhani Järvensivu, toimitusjohtaja, p.358 50 402 1665, juhani.jarvensivu@fiksuruoka.fi


 


Väre Oy on uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä: yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tarjoajana. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Teemme viidessä vuodessa sähkönmyynnin tarpeettomaksi, mutta tarjoamme palvelut, joista maksat mielelläsi. www.vare.fi


Fiksuruoka.fi on suomalaislähtöinen hävikkiruoan verkkokauppa, jonka valikoima koostuu elintarvikevalmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys. Fiksuruoka.fi on perustettu vuonna 2016, ja yritys on kasvanut yli 50 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Fiksuruoka toimii tällä hetkellä kahdella markkinalla: Suomessa ja Alankomaissa. www.fiksuruoka.fi

Ajankohtaista

Turha energiankulutus ruotuun ja ruokahävikki minimiin

Ympäristötietoisuuden lisääntyessä moni suomalainen on pysähtynyt pohtimaan...

Lue lisää

Hävikkisähkö – mitä se on ja miten se liittyy sähkölaskuusi?

Hävikkiruoan ympäristöä kuormittavat vaikutukset on jo laajasti tunnettu on...

Lue lisää