Tee
sopimus
tästä
Tee sopimus tästä
Väre Energia sähkö logo

Säästä sähköä, ympäristöä ja rahaa


Pieniä muutoksia, iso vaikutus! Väreen energiansäästövinkit, ole hyvä.


Väre Energia sähkö logo1. Säästä saunomalla mukavammin


Mennään suoraan sinne suomalaisten pyhimpään, nimittäin saunaan. Löylyttelyhetki saa olla viikon kohokohta. Saunasta nauttimisen sähkönkulutus on mahdollista minimoida, kun koko ruokakunta istuu lauteilla yhtä aikaa tai ainakin mahdollisimman peräjälkeen. Lämpötila on tietysti makuasia, mutta löyly on usein pehmeimmillään noin 80 asteessa. Kiukaan ei siis tarvitse hohkata sata-asteisena.
2. Energiatehokasta puhtautta 


Huriseeko teillä täysiä vai vajaita pyykki- ja tiskikoneellisia? Jos jälkimmäinen on vastauksesi, on energiankulutuksessa tehostamisen varaa. Pesukoneiden sähkönkulutuksesta 90–95 % kuluu veden lämmittämiseen. Suosi matalia pesulämpötiloja ja ekopesuohjelmia aina, kun mahdollista. Pyykin kuivattaminen ulkona on energiatehokkain vaihtoehto, mutta sisällä tai kuivausrummussa kuivaavat saavat mahdollisimman suurella linkousnopeudella aikaan säästöä.


3. Säädä sisälämpötilaa


Käytä mukavuuslämmitystä ja pyyhekuivaimia viisaasti. Esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitystä ei kannata välttämättä kesäisin pitää päällä. Voit myös miettiä, voitko vähentää sähkön kulutusta laskemalla huonelämpötilaasi. Oleskelutilojen lämpötilaksi suositellaan 20–22 astetta ja makuuhuoneeseen riittää usein 18–19 astetta. Se on nimittäin läheisyys joka lämmittää eniten.
4. Jatkojohdot kunniaan


Kodin sähkölaitteet, kuten tietokone, televisio ovat varsinaisia virtasyöppöjä myös stand by -tilassa. Turhan sähkönkulutuksen saa minimoitua kytkemällä laitteet katkaisimelliseen jatkojohtoon. Ja kun kytkimen vielä muistaa napsauttaa off-asentoon, ei laitteisiin kulje virtaa silloin kun niitä ei käytetä.


5. Katse valaistukseen


Pimeydessä ei tarvitse omassa kodissa vaeltaa, mutta jäävätkö valot teillä kuluttamaan sähköä, vaikka väki on jo siirtynyt muualle oleskelemaan? Turhien valojen sammuttaminen asunnosta on järkevä tapa, joka kannattaa opettaa hyvissä ajoin myös perheen nuorimmille jäsenille. Lisäksi Suomen pitkä pimeä talvi suo mahdollisuuden viritellä tunnelmaa vaikkapa romanttisen kynttiläillallisen merkeissä – kunhan muistaa huolehtia paloturvallisuudesta.
6. Aika uusia kodin kalustoa?


Vanhassa vara parempi, vaan ei usein kodinkoneiden kohdalla. Esimerkiksi parhaat päivänsä nähnyt jääkaappi voi kuluttaa sähköä yllättävän paljon. Kun on aika vaihtaa kodinkoneita tai muita sähkölaitteita uudempaan, muista suosia energiatehokkaita malleja. Säästät sähköä ja pesukoneiden kohdalla usein myös vettä.


7. Väreen asumisen palvelut


Väreen asumisen palvelut säästävät aikaa, rahaa, sähköä ja sinun hermojasi. Me Väreellä käytämme kaiken energiamme arkesi sujuvoittamiseksi. Tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Tutustu tarkemmin Väreen sähkösopimuksiin sekä vakuutuksiin, joiden avulla elämä helpottuu kummasti.