Sähkön hinnan arvioidaan nousevan huippulukemiin alkuviikolla

Sähkön hinnan arvioidaan nousevan Suomessa huippulukemiin tiistain 8.3. ja keskiviikon 9.3. aikana. Tuulivoimatuotanto Suomessa jää nyt erittäin vähäiseksi ja samaan aikaan sähkön hinnan raju kallistuminen Keski-Euroopassa nostaa tuontisähkön hintaa.

Ukrainan sodan vuoksi maakaasun, kivihiilen ja sähkön hinnat ovat olleet Euroopassa rajussa nousussa. Suomessa vaikutus korostuu nyt selvästi kuluvan viikon aikana tuulivoimatuotannon jäädessä normaalia vähäisemmäksi. Tämän seurauksena Etelä-Norjan, Baltian ja Etelä-Ruotsin kallis hintataso vaikuttaa Suomen hinta-alueelle saakka.   


Väre suosittelee sähkönkäytön vähentämistä päivätunneilta


Sähkön käyttäjä voi vaikuttaa tilanteeseen ja kustannuksiinsa vähentämällä sähkönkäyttöä niiltä osin kuin se on mahdollista. Kannattaa kiinnittää huomiota päivätuntien sähkön kulutukseen ja pyrkiä vähentämään sähkönkulutusta alkuviikolla klo 7-20 välisenä aikana. Loppuviikon aikana tuulituotanto palautuu normaaliksi ja tuntihintavaihtelut tasoittuvat huomattavasti.   


Sähkön hintavaihtelun riskit ovat kasvaneet Suomessa pysyvästi sähkön tuotantorakenteen muuttuessa yhä enemmän sääriippuvaiseksi tuulivoimakapasiteetin kasvun seurauksena. Sähkön kulutus on myös voimakkaasti säävaihtelun armoilla lämmitys- ja jäähdytyskuorman muutosten seurauksena.


Ajankohtaista sähkön hinnasta

Sähkön onnistuneiden hintakiinnitysten ansiosta tuhansille yritys- ja ...

Tuhansille Väreen yritysasiakkaille palautusta sähkölaskusta onnistuneen sä...

Lue lisää

Sähkön kulutushuiput kasvattavat päästökuormaa

Sähkön kulutushuiput kasvattavat sähkön päästökuormaa nyt yli 60 prosenttia...

Lue lisää

Energiakriisi, konkurssit ja windfall - mitä sähköyhtiöille tapahtuu?

Energiakriisi ravistelee maailmaa - mitä tästä on hyvä tietää? Ajankohtaist...

Lue lisää

Oma sähkönkulutus seurantaan Väppi-äpillä

Väppi-sovellus on henkilökohtainen energiavalmentajasi mobiilissa ja selaimessa, jonka avulla onnistuu kätevästi niin sähkönkulutuksen seuranta, sopimusten hallinta kuin lisäpalveluiden lisääminenkin. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa.


Väppi-sovelluksen saat käyttöösi Väreen sähkösopimusasiakkaana.