Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Sähkön hinnan arvioidaan nousevan huippulukemiin alkuviikolla

Sähkön hinnan arvioidaan nousevan Suomessa huippulukemiin tiistain 8.3. ja keskiviikon 9.3. aikana. Tuulivoimatuotanto Suomessa jää nyt erittäin vähäiseksi ja samaan aikaan sähkön hinnan raju kallistuminen Keski-Euroopassa nostaa tuontisähkön hintaa. 

Ukrainan sodan vuoksi maakaasun, kivihiilen ja sähkön hinnat ovat olleet Euroopassa rajussa nousussa. Suomessa vaikutus korostuu nyt selvästi kuluvan viikon aikana tuulivoimatuotannon jäädessä normaalia vähäisemmäksi. Tämän seurauksena Etelä-Norjan, Baltian ja Etelä-Ruotsin kallis hintataso vaikuttaa Suomen hinta-alueelle saakka.   


Väre suosittelee sähkönkäytön vähentämistä päivätunneilta


Sähkön käyttäjä voi vaikuttaa tilanteeseen ja kustannuksiinsa vähentämällä sähkönkäyttöä niiltä osin kuin se on mahdollista. Kannattaa kiinnittää huomiota päivätuntien sähkön kulutukseen ja pyrkiä vähentämään sähkönkulutusta alkuviikolla klo 7-20 välisenä aikana. Loppuviikon aikana tuulituotanto palautuu normaaliksi ja tuntihintavaihtelut tasoittuvat huomattavasti.   


Sähkön hintavaihtelun riskit ovat kasvaneet Suomessa pysyvästi sähkön tuotantorakenteen muuttuessa yhä enemmän sääriippuvaiseksi tuulivoimakapasiteetin kasvun seurauksena. Sähkön kulutus on myös voimakkaasti säävaihtelun armoilla lämmitys- ja jäähdytyskuorman muutosten seurauksena. 


Ajankohtaista sähkön hinnasta

Kireät pakkaset tuovat myös sähkön kulutushuiput – nyt on aika karsia ...

Kovat pakkaset kasvattavat huomattavasti sähkön kulutusta ja samalla myös s...

Lue lisää

Pörssisähkön käyttäjät innostuivat sähkön miinushinnoista, muut vähens...

Energiapalveluyhtiö Väre selvitti, millainen vaikutus marraskuun loppupuole...

Lue lisää

Päästöttömän sähkön kustannukset perustuvat lainsäädäntöön

Energian tuottamisen ja käyttämisen vihreä murros on sukupolvemme suurimpia...

Lue lisää

Oma sähkönkulutus seurantaan Väppi-äpillä

Väppi-sovellus on henkilökohtainen energiavalmentajasi mobiilissa ja selaimessa, jonka avulla onnistuu kätevästi niin sähkönkulutuksen seuranta, sopimusten hallinta kuin lisäpalveluiden lisääminenkin. Sovelluksen avulla seuraat, optimoit ja pienennät helposti energiankulutustasi ja säästät selvää rahaa.


Väppi-sovelluksen saat käyttöösi Väreen sähkösopimusasiakkaana.