Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Kuluttaja voi vaikuttaa itse käytöllään siihen, mitä sähköstään maksaa

Väre tuo markkinoille uuden määräaikaisen sähkösopimuksen, jossa kuluttaja itse vaikuttaa siihen, mitä sähköstään maksaa. Sopimusmalli on Suomessa ensimmäinen, jossa kuluttaja voi alentaa sähkön hintaa ohjaamalla käyttöään halpoihin ajankohtiin energiasovellustiedon avulla.

Julkaistu 22.03.2022

Sähkömarkkinoiden raju murros ja sähkön hinnan nopeat vaihtelut kuluneen talven aikana ovat kasvattaneet tarvetta sähkötuotteelle, jossa kuluttaja voi itse aktiivisesti vaikuttaa siihen, mitä sähköstään maksaa. Väreen kehittämä uusi sähkötuote Välkky on sähkösopimus, jossa kuluttaja voi optimoida omaa sähkön käyttöään siirtämällä kulutusta halpoihin ajankohtiin ja saada sillä tavoin oman sähkön hintaa matalammaksi. Apuna kuluttajalla on energiasovellus, joka ilmoittaa hintaa laskevat ajankohdat etukäteen ja auttaa ohjaamaan kulutusta halvoille ajankohdille.


Uusi sähkösopimusmalli eroaa esimerkiksi perinteisestä pörssisähköstä sillä, että energia- ja kuukausimaksu kiinnitetään kahdeksi vuodeksi ja sopimus on sen ajan määräaikainen. Kuluttaja voi itse vaikuttaa oman kulutuksen suuruudella ja sen ajoittamisella joko laskevasti tai nostavasti sähkölaskunsa hintaan.

quote

Jopa kolmannes suomalaisista on kiinnostunut ohjaamaan sähkön kulutustaan ja 70 % uskoo, että omilla valinnoillaan voi vaikuttaa kulutukseen ja sähkölaskun loppusummaan.

Väreen teettämän kyselytutkimuksen* mukaan suomalaiset ovat kiinnostuneet itse ohjaamaan sähkön kulutustaan. Tutkimusyhtiö Norstat Finlandin kyselytutkimukseen sähkönkulutuksesta joulukuussa 2021 vastasi yhteensä 1803 suomalaista. Tutkimuksen mukaan jopa kolmannes suomalaisista on kiinnostunut ohjaamaan sähkön kulutustaan ja 70% uskoo, että omilla valinnoillaan voi vaikuttaa kulutukseen ja sähkölaskun loppusummaan. Ikäryhmässä 35-44-vuotiaiden omakoti- ja paritaloasukkaiden vastauksissa tämä korostuu erityisesti.


- Väreen uuden sähkötuotteen lähtökohtana on se, että asiakkaan sähkön kulutus ja etenkin kulutuksen ajankohta vaikuttaa sähkön hintaan. Tuote perustuu siihen, että sähkön hinta vaihtelee pohjoismaisessa sähköpörssissä tunneittain ja Väre tuo asiakkaalleen mahdollisuuden hyötyä hinnanvaihtelusta ja myös osittain kiinteähintaisesta sopimuksesta, toteaa Portfolio Manager Santeri Viljakainen.


Väreen Välkky-sähkötuotteessa asiakkaan hinta pohjautuu kulutuksen vaikutukseen tunneittain, jolloin kulutuskäyttäytyminen voi laskea tai nostaa asiakkaan sähkön hintaa perushinnasta. Vaikutus riippuu asiakkaan kulutuksen suuruudesta ja sen ajoittumisesta suhteessa pörssisähkön tuntihintoihin.


Kuluttajan apuna on Väreen Väppi-energiasovellus, josta näkee päivittäin hintaa laskevat sekä nostavat tunnit etukäteen, ja kuluttaja voi ajoittaa sähkönkulutustaan Väpin ohjeiden mukaan halpoihin ajankohtiin. Tämä sopii hyvin esimerkiksi etätyötä omakotitalossa tekevälle.Väppi on Välkky-sähkön käyttäjälle paras työkalu
Väpin käyttäjät ovat arvioineet sovelluksen todella helppokäyttöiseksi. Väppi-äppiä seuraamalla löytää nopeasti parhaimmat ajankohdat, joille oma sähkönkulutus kannattaa ajoittaa.
quote

Sähkö on arvotuote ja meidän kuluttajien on opittava hallitsemaan itse sen käyttöä, ja käyttämään sitä joustavasti oikeaan aikaan

Jopa 4 senttiä edullisempi hinta kilowattia kohti

- Suurin etu on siinä, että asiakas pystyy itse vaikuttamaan ja alentamaan sähkönsä hintaa myös määräaikaisessa sopimuksessa, missä hinta on osittain kiinnitetty. Sähkön hintaa voi saada alemmaksi painottamalla omaa sähkönkulutustaan hintaa laskeville tunneille. Sähkö on arvotuote ja meidän kuluttajien on opittava hallitsemaan itse sen käyttöä, ja käyttämään sitä joustavasti oikeaan aikaan, kun vuorokauden hinta on alhaisimmillaan.


- Eniten hyötyvät sähkönkäyttäjät, jotka pystyvät optimoimaan suurimman osan kulutuksesta hintaa laskeville tunneille. Tuote sopii kaikille, mutta etenkin omakotitaloasujille, joilla on sähkölämmitys, maalämpöpumppu, ilmalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu tai muu sähköä käyttävä lämmitys. Myös esimerkiksi sähköautoilijat hyötyvät tästä tuotteesta. Perinteiseen määräaikaiseen sähkösopimukseen nähden tällä sopimuksella voit saada jopa neljä senttiä edullisemman hinnan kilowattia kohti.


Väreen uudessa sähkötuotteessa energiamaksu ja kuukausimaksu kiinnitetään kahdeksi vuodeksi ja sopimus on määräaikainen kaksi vuotta.


*Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Norstat Oy:n toimesta 3.-14.12.2021. Kohderyhmänä olivat 18-74 -vuotiaat omakoti-, pari- ja rivitaloasujat, sähkösopimuksen hankinnasta päättävät tai päätöksentekoon osallistuvat. Tutkimukseen vastasi 1 803 henkilöä.

Lisätietoja:

Väre Oy, Santeri Viljakainen, Portfolio Manager, p. +358 50 567 6929, santeri.viljakainen(at)vare.fi

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150, juha.keski-karhu(at)vare.fi

Tutustu Välkky-sähköön

Välkky on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sähkösi hintaan. Painottamalla sähkönkulutustasi hintaa laskeville tunneille, sähkösi hinta on edullisempi kuin Välkky-sähkön energiamaksu. Väppi näyttää, milloin markkinahinnat ovat edullisimmillaan.

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää