Tätä on odotettu: konkreettinen työkalu sähkön kulutuspiikkien tasaamiseen ja sähkölaskuun vaikuttamiseen 

Moderni Välkky-sähkö on täysin uudenlainen sähkösopimus, joka antaa sinulle mahdollisuuden itse vaikuttaa sähkösi hintaan. Kyseessä on konkreettinen työkalu sähkön kulutuspiikkien tasaamiseen ja omien sähkölaskujen pienentämiseen.

Maailman mullistuksissa on hyvä päästä tekemään konkreettisesti vaikuttavia tekoja. Sähkön kulutushuippujen tasaaminen voi lähitulevaisuudessa osoittautua merkityksellisemmäksi kuin vielä tänään aavistamme. Siksi on hyvä alkaa harjoitella sitä varsinkin, kun siitä hyötyy heti myös oma kukkaro.


Jututimme sähköyhtiö Väreen myyntijohtaja Tommi Riikosta ja kyselimme, mitä kaikkea hyötyä Välkky-sähkösopimuksesta on, miten sen yhteydessä olevaa Väppi-sovellusta käytetään, ja ketkä kuluttajista erityisesti pystyvät hyödyntämään tätä uudenlaista sähkösopimusta parhaiten.


Mikä on uusi Välkky-sähkösopimus ja mitä hyötyä siitä on?

Välkky on uudenlainen sähkösopimus, jonka hintaan voi itse omalla toiminnallaan konkreettisesti vaikuttaa.


- Sähkön pohjahinta on määritelty, ja ohjaamalla omaa sähkönkulutustaan vuorokauden halpoihin ajankohtiin, kuten yöhön, omaa sähkölaskuaan voi pienentää. Sähkön kulutushuippujen tasaantumisesta hyötyy luonnollisesti koko yhteiskunta, Tommi kiteyttää.

quote

Sähkönkäyttönsä suunnittelu on alkuun tottumiskysymys, joka voi myöhemmin osoittautua uudeksi normaaliksi.

Mistä tiedän mihin aikaan sähkö on edullista? Tarkoittaako tämä, että säästääkseen sähkölaskussa voi saunoa tai kokata enää öisin?

Sähkön hinta vaihtelee pörssissä tunneittain. Väreen helppokäyttöinen Väppi-sovellus kertoo etukäteen edullisimmat ajankohdat ja sen, miten sähköä kulutamme.


- Kun omaan sähkönkäyttöprofiiliinsa Väpissä hieman tutustuu, huomaa helposti, millaisia säästöjä saavuttaa esimerkiksi astia- tai pyykinpesun ajankohtia muuttamalla ilta- tai yöpainotteiseksi. Jopa neljä senttiä edullisempi hinta kilowattia kohden on mahdollista saavuttaa, ja enemmänkin, jos haluaa aktiivisesti vaikuttaa sähkönkäyttöönsä.


Tommi asuu perheineen kaukolämmitteisessä omakotitalossa ja on itse Väpin aktiivikäyttäjä.


- Väppi antaa sähkönkulutuksesta paitsi dataa myös ihan täsmävinkkejä tunnin tarkkuudella. Itse ajan sähköautolla, joten tutkailin Väpin kuukausiraportista, miten latausta optimoimalla säästän selvää rahaa. Lisäksi laitoin päälle kodin sähkökohteissa kulutushälytykset. Näin saavutin helposti tuon neljän sentin säästön.Käyttäjät ovat arvioineet Väpin todella helppokäyttöiseksi, joten ei tarvitse olla mikään supernörtti bongatakseen parhaimmat ajankohdat, joille oma kulutus kannattaisi ajoittaa.


- Niin ja siitä yökokkauksesta. Edullisia sähkötunteja on päivisinkin, eli ei tässä ole tarkoitus siirtää kaikkia ihmisiä yökyöpeleiksi, vaan ruokaa voi edelleen tehdä päiväsaikaan, eikä saunaa tarvitse siirtyä lämmittämään keskiyöllä. Yösähkön käyttöön tottuneille Välkky-sähkö tuo toki hienoa lisäetua.


Itse Väppi-energiasovellus toimii niin kännyköissä kuin tietokoneissakin.


- Säästökohteista haluaisin nostaa vielä pari kohdetta esille, eli sähkölämmitteisessä talossa tai sähkölämmitteisen vesivaraajan ohjauksessa säästöjä syntyy jo merkittävästi pelkillä käyttösäädöillä, ja hybridi- tai sähköauton omistajat hyötyvät Välkystä merkittävästi. Tommi kuvailee.


Sähkönkäyttönsä suunnittelu on alkuun tottumiskysymys, joka voi myöhemmin osoittautua uudeksi normaaliksi.


Kuulostaa hyvältä - kuinka saan Välkky-sähkön käyttööni?

Väre toi Välkyn markkinoille siksi, että sähkön hinnan nopeat vaihtelut nykyisessä maailman tilanteessa loivat tarpeen uudenlaisen sähkösopimuksen luomiselle. Toiseksi, energiakriisi ja sähkön korkeat hintapiikit aiheutuvat osittain siitä, että ihmiset eivät tiedä, millä tavalla nykyistä toimintaansa muuttamalla he voivat vaikuttaa edullisempaan sähkönhintaan. Koimme Väreessä, että kaikille on tarjottava selkeä mahdollisuus ja helppokäyttöinen tapa pystyä vaikuttamaan tähän. Tämä on konkreettista vastuullista toimintaa. Sähkönkulutuksen ohjaaminen vuorokauden edullisille tunneille säästää kukkaron lisäksi merkittävästi myös luontoa, koska silloin sähköntuotannon päästöt ovat alimmillaan.


Välkky on uuden ajan älysähkösopimus, joka tehdään kahden vuoden määräajalle.


- Sen saa soittamalla Väreen asiakaspalveluun tai tilaamalla verkkokaupasta. Väppi opastaa järkevään sähkönkulutukseen ja lisäksi antaa palautetta siitä, kuinka muutokset ovat onnistuneet. Väpistä on ladattavissa myös demoversio – kannattaa käydä kokeilemassa, Tommi Riikonen kannustaa.

Muuta ajankohtaista