Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Väreen ja Tampereen Energian välisen kaupan

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt kaupan, jonka mukaan Tampereen Energian sähkön vähittäismyynnin kuluttaja- ja yritysasiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.7.2024. Tampereen Energialla on noin 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.

Julkaistu 14.03.2024

Tiedote 14.3.2024


Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt kaupan, jonka mukaan Tampereen Energian sähkön vähittäismyynnin kuluttaja- ja yritysasiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.7.2024. Tampereen Energialla on noin 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.


Tampereen Energia hoitaa siirtyvien sähkönmyynnin asiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta 30.6.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreen hoidettavaksi.


Väre ja Tampereen Energia tiedottivat 26.2.2024 kaupasta, jonka mukaan Tampereen Energian sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.7.2024. Tampereen Energialla on noin 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.


Kaupan toteutuminen oli ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ilmoitti 14.3.2024 hyväksyneensä kaupan.


Sopimusten siirto ei vaikuta Tampereen Energian asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät sellaisenaan hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle ja säilyvät entisellään: määräaikaiset sopimukset määräajan loppuun ja toistaiseksi voimassa olevat jatkuvat sopimusehtojen mukaisesti. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse mitään sopimusten siirron osalta.


Tampereen Energia hoitaa siirtyvien sähkönmyynnin asiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta 30.6.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreen hoidettavaksi. Siirtymiseen liittyvistä asioista tiedotetaan asiakkaita erikseen.


Järjestely koskee ainoastaan sähkön vähittäismyyntiä. Tampereen Energia jatkaa entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissaan sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossaan Tampereen alueella.


Järjestelyn myötä kahdeksan Tampereen Energian työntekijää siirtyy Väreen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja

Väre Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Kaija Oksanen, p. 044 700 3090, kaija.oksanen@vare.fi


Lisätietoja infosivulta: vare.fi/tampereenenergia

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Väreen tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää.


Väre on syntynyt vuonna 2018, kun Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyyntiin keskittyvästä energiapalveluyhtiöstä. Vuoden 2024 alusta Kymenlaakson Sähkö Oy (KSOY) ja Väre Oy yhdistivät voimansa ja KSOY liittyi mukaan omistajayhtiöksi. Tämän myötä KSOY:n sähkönmyyntiasiakkaat siirtyivät Väre Oy:n asiakkaiksi.

Ajankohtaista

Väre toimittaa asiakkailleen Tammerkosken vesivoimaa

Väre on solminut Tampereen Energian kanssa sopimuksen tamperelaisen sähkön ...

Lue lisää

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvel...

Mehiläinen ja Väre toteuttivat onnistuneen pilottihankkeen. YritysVäppi-pal...

Lue lisää

Direktiivi tuo uusia vaatimuksia sähköautojen lataukseen

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toukokuun päivitys ohjaa viiveellä ...

Lue lisää